Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сте си ги измешале термините.
Израел не врши геноцид, едноставно им вели да се потприберат.
Всушност постои огромна резерва и толеранција од страна на Израел, огромно внимание за цивилите и штетата.
Се забавуваат како мачка кога си игра со глувче.
Можете да замислите што ќе остане од палестинците и од арапскиот свет, ако Израел стане сериозен.
Се воздржуваат колку можат, но да не заборавиме се работи за војна, а во војната има некои други правила.
izrael ne vrsi genocid. grcte isto ne izvrsia genocid. tocno. Citaj http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=33760 i kazi mi po koja osnova izrael ne vrsi genocidСте си ги измешале термините.
Израел не врши геноцид, едноставно им вели да се потприберат.
Всушност постои огромна резерва и толеранција од страна на Израел, огромно внимание за цивилите и штетата.
Се забавуваат како мачка кога си игра со глувче.
Можете да замислите што ќе остане од палестинците и од арапскиот свет, ако Израел стане сериозен.
Се воздржуваат колку можат, но да не заборавиме се работи за војна, а во војната има некои други правила.
smesen post:pos2::pos2:izrael ima tolerancija??? zatoa koristese nedozvoleni eksplozivi koi se zabraneti? zatoa ubiva nevini deca zeni? zatoa sakase da go napadne iran ? ama i sad znae deka toa moze da bide kraj za cionistite i ne im dozvoli.kolku milioni e izrael a kolku arapskiot svet? ako sakas nareci i muslimanski svet. bidejki znam deka vo forumot postoi vo golema doza na omraza za muslimanite. ako sakas da bides prifaten seriozno te molam napisi nesto sto vredi a ne babini devetini koi se totalna laga.
Не знам каде гледаш лага?
Ако сака Израел се палестинско ќе истреби, ќе има некакви замерки од ОН се разбира, но ќе минат истите за некоја година.
Не знам која е поентата да се збори за овој конфликт или за било кој друг, од некој апстрактен аспект.
Состојбата на терен, а и во нивната политика е таква каква е, добро е позната. Во неа стои дека мора да има долготраен конфликт, за да се занимаваат со нешто двете страни.
...izrael ne vrsi genocid. Grcte isto ne izvrsia genocid. Tocno. Citaj http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=33760 i kazi mi po koja osnova izrael ne vrsi genocid...
Нема возови...
Никола зошто го избриша коментарот на Бумеранг ?
Модератор сум на љубов и секс и Мистерии, не тука. Друг или самиот тој го избришал.
јас многу се извинувам, моја беше грешката.
Ако сака Израел се палестинско ќе истреби, ќе има некакви замерки од ОН се разбира, но ќе минат истите за некоја година.
Не знам која е поентата да се збори за овој конфликт или за било кој друг, од некој апстрактен аспект.
Состојбата на терен, а и во нивната политика е таква каква е, добро е позната. Во неа стои дека мора да има долготраен конфликт, за да се занимаваат со нешто двете страни.боже
каков бисер кажа. боки 13ка по ле е важен од убивањето на децата там ?:kesa:
Модератор сум на љубов и секс и Мистерии, не тука. Друг или самиот тој го избришал.
јас многу се извинувам, моја беше грешката.
Состојбата на терен, а и во нивната политика е таква каква е, добро е позната. Во неа стои дека мора да има долготраен конфликт, за да се занимаваат со нешто двете страни.боже
каков бисер кажа. боки 13ка по ле е важен од убивањето на децата там ?:kesa:
Никој не сака да убива деца. Ако не за друго, лошо е за пропаганда.
Но околностите се такви, да половина од населението во Палестина се помали од 18 години. Да, котење ко зајаци, тоа е доктрината која ја има таму. Всушност населенито во Газа и Западниот брег постојано се зголемува, што е чудно нели, за народ и територија врз која се врши холокауст![]()
a plus takov obid bi imal dosta golemi posledici. toa bi bilo pocetok na edna nova svetska vojna.rabotite ne se tolku lesno. ovde ne zboruvame za age of empires ili nekoja druga strategija.
Каде гледаш светска војна?
За да има светска војна треба големите сили да се согласат.
Не гледам како би им одговарала?
Може да има неколку нуклеарки врз поважните арапски центри, но нешто понадвор од блискиот исток, зошто би имало?
Образложи.
ovie se dosta dlaboki raboti i sve e povrzano pomegu sebe. i mislam deka ne sme ni jas ni ti kompetentni za vakvi komplicirani temi. a i ne bidi tolku siguren deka samo arapskite centri ke bidat cel na nuklearkite![]()