A little help here :)

• Креатор на темата Креатор на темата -HRO
  • Време на започнување Време на започнување
H

-HRO

Гостин
Поздрав.
Сакам да си се почастам едно телефонче од Т-Мобиле пред празнициве. :)
Веќе и си одбрав неколку телефони кои ми се допаѓаат, но сега неможам да се одлучам кој од овие би бил идеалниот за мене.
Апел и молба до тие што повеќе се разбираат, а можеби и тестирале некои од овие мобилни телефони да ми кажат кој е подобар и да ми помогнат во изборот на добар мобилен телефон :)
Благодарам однапред... :)

1. T-Mobile Move Balance aka T-Mobile Vivacity

t-mobile-vivacity-black-front.jpg

2. Blackberry Bold 9900

blackberry-bold-9900-hero.jpg

3. Sony Ericsson XPERIA x8

Sony-Ericsson-Xperia-X8-Shakira_01-450x450.jpg

4. Blackberry BOLD 9780

blackberry-9780-bold.jpg

5. Samsung Galaxy Mini s5570

Samsung-Galaxy-Mini-S5570.jpg

Јас би ти ги препорачал Samsung Galaxy Mini s5570 или Sony Ericsson XPERIA x8,и двата телефони се слични.Сонито има подобар екран но имаат слаба подршка од Андроид девелоперите.За самсунгот незнам каква е подршката но со оглед дека е средна класа на Андроид не верувам дека дека е многу поголема од таа на Сонито.Во секој случај јас би го одбрал Сонито иако сум Самсунг фан.

Тоа би било моето скормно мислење :)

Што зборите бре x8, galaxy mini-јатура ефтина ... блекберито 9900 touch е машина за сите овие, преубав дизајн, квалитет итн ... сум го работел (језда тест верзија, не за продавање) ама телефонот е одличен, брз, квалитетен, секако со досадниот блекбери ос и ако си за на претлата ќе мора да го користиш кое сакаш бб со таа нивна бб услуга за која се плаќа месечно + од претплатата за разговор ... после 9900 иде 9780 па huawei balance move (како уште не го крстиле по светов), па галакси мини и на крај грбавиот x8 :)

Јас би ти препорачал Xperia или Samsung од овие погоре :).

Blackberry Bold 9900 или XPERIA x8 ( ама како да падна модата на телефонов )

Па пробај и со ова доколку се предомислеш :)

Како прво и основно, за што сакаш да го користиш телефончето?
Блекбери ти се бизнис телефони, повеќе за меилови се. За нив немаш апликации како за Андроид телефоните. Мене ако ме прашуваш, повеќе би бирал помеѓу Самсунгот и Сони Ериксонот. И нормално јас би го одбрал Самсунг како поквалитетна и подобра марка.

Фала ви на сите за коментарите, сите ќе ги земам во предвид.
Секој нов коментар исто така би бил добредојден :)

Како прво и основно, за што сакаш да го користиш телефончето?
Блекбери ти се бизнис телефони, повеќе за меилови се. За нив немаш апликации како за Андроид телефоните. Мене ако ме прашуваш, повеќе би бирал помеѓу Самсунгот и Сони Ериксонот. И нормално јас би го одбрал Самсунг како поквалитетна и подобра марка.

Па друже телефон како телефон за се ми се наоѓа, затоа гледам и да биде некој по-комплетен.
Го користам пред се за разговори, за слушање музика, користење на интернет во изобилие, сликање, апликации итн.
:)

Фала ви на сите за коментарите, сите ќе ги земам во предвид.
Секој нов коментар исто така би бил добредојден :)

Па друже телефон како телефон за се ми се наоѓа, затоа гледам и да биде некој по-комплетен.
Го користам пред се за разговори, за слушање музика, користење на интернет во изобилие, сликање, апликации итн.
:)

Андроидот ти е поедноставен за работа, за разлика од ОС на Блекбери. И имаш повеќе апликации за него. Блекбери вадат нов ОС така да незнам колку ќе се занимаваат со овој стариот. Штом го менуваат ОС значи дека не им одело со тој ОС.
Не ти препорачувам да земеш Блекбери освен ако немаш некоја работа со меилови. И без услугата Блекбери се ништо.

Х8 е мојот фаворит од сите наведени, но најмоќен тука е блекберито додека најфлексибилен е самсунгот.

T-Mobile Move Balance не е T-Mobile Vivacity
Тоа е Huawei U8600-1.
Јас штом го видов на интеренет страната на Т-Мобиле одма лапнав еден.
Телефонот е 4990 ден у мојот пакет (Релакс фамили), а е во класа од 10-11,000
3,7 инчи екран
800-480 резолуција
5 мега камера
Андроид 2.3.5
Жива копија на I-Phone 4 на изглед
800Мhz Процесор

у секој случај ги шие и Х8 и самсунгот у тие пари

Ако некој има потреба од декодирање и на Vivacity-то и на мув балансот - контактирајте ме :)
деновиве очекувам и скрин протектори и hobo case футроли и за двата модели.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom