AЛЕКСАНДАР - The movie

Ilidan

ак
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.574
Поени од реакции
5
filmot e dosaden (3 saati zaspaf so cipsot u raka)

hahaha

S

Sagan

Гостин
Liberation напиша:
Заклучоци:
1. Стоун ги претставил Македонците како посебен народ од Грчкиот.
2. Имал интенции да го претстави Александар како хомосексуалец (немојте да се лутите, ама тоа е историски факт) и
3 Филмот е најдобар приказ на Македонската античка историја, која е посебна од сиромашната грчка историја од истиот период (нели, биле под власт на Филип и Александар, така да...)
So site tri zakluchoci se slozhuvam. Pa do Boga, toj i nemozhel da napravi neshto drugo osven da ja prikazhe vistinskata istorija. Edinstveno shto mi prechi vo filmot e shto Aleksandar e pretstaven kako celosno sugestibilen i pod rakovodstvo na majka mu. Stoun mozhebi malku preteral tuka.

Zero

ImmOrTaL
Член од
23 февруари 2006
Мислења
21
Поени од реакции
0
Abe so praime muabet tipot si napravil svoj film kako sto on si zamisluva i za toa e tinja filmot..

Respect..

Член од
10 февруари 2006
Мислења
5
Поени од реакции
1
ajde dobro, vo globala mozese da bide podobar mislam vo filmov vredea samo akterskata ekipa i specijalnite efekti nisto drugo. izgubena bese celata ideologija vo vrska so Aleksandar go prestavija kako kukavica papucar i peder . sto bese toa jas ne znam samo za Aleksandar makedonski ne mi lecese nekako a / sto mislite vie

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Abe za peder go napraia peder ama mi izgleda kako da imas cudna definicija za kukavica

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
filmot beshe epten glup. nema ni da zboram za toa shto go napravija peder, msilam deka vie sto posto dovolno imate kazhano za toa...onaka opshto direkcijata beshe nikakva. mi trebashe kniga po istorija do mene za da go sfatam filmot. ripaa od 323 koga toj umre, pa se vratija nazad kon detstvoto, pa posle otidoa na toa kako ja osvoi azija, pa pak nazad u detstvoto, pa pak napred koga umre, i skroz na skroz me zbunija vekje ne znaef koj kade e...direkcijata beshe za nikade, uopshte ubavo ne ja objasnija prikaznata, i povekje fokusot beshe na negovite aferi otkolku na bitkite. me razochara filmot a ochekuvav mnogu povekje od film napolnet so tolku zvucni iminja

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Abe ja filmot go gleav u kino, a gospozata sto mi predava istorija (epten seriozna) isto taka bese dojena da go gleda filmot i posle neso raskazuvase kao bil mnogu los...Voopsto ne bile likovite pretstaveni kako sto treba...A mene..pa OK mi bese, i placev na krajot...Se na se, mi se dopaga

BlAcK_MamBa

:: Living by my own rules ::
Член од
25 март 2007
Мислења
431
Поени од реакции
5
Epa nikoj ne moze da kaze sigurno sto bil aceta stvarno per li bil, bi li bil ili ne bil. Aj ako izmislet Time portal moze ke doznajme :lol

BlAcK_MamBa

:: Living by my own rules ::
Член од
25 март 2007
Мислења
431
Поени од реакции
5
ama pa i filmot ne bese tolku los,a am ne bese i bas za pofalba. ne bese voopsto dinamicen , nekako monotono mn. Ko da citav istorija za Vi odd. :lol a mozda i malku pojke

Член од
26 јануари 2007
Мислења
807
Поени од реакции
7
1. За филмот не е кој знае што, ама мене ми се свиѓаше.
2.Дали бил педер? Секако дека не бил, тоа било само една од многуте грчки пропаганди против македонските кралеви. Такви пропаганди се вршеле со цел да се омаловажуваат противниците, нешто слично како денес! Но пустите Грци тогаш не знаеле дека еден ден ќе викаат дека Аце бил нивни :pos:

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Hahaha celiot film odi vo prilog na grckata teza deka Aleksandar bil Grk,ovoj reziserov im napravil besplatna propaganda na Grcite pa vo filmov izleguva deka Aleksandar i vojskata sostavena od Makedonci bile budali koi se borele za interesite na Grcija t.e se borele vo imeto na Grcite i nivnata " Kultura " :smeshko:

Kajgana Shop

На врв Bottom