Шах

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Најдобар сајт (убедливо) за играње шах ви е www.playchess.com . Треба да се симне едно инсталационо програмче и потоа имате пристап на сајт на кој секојдневно играат над 5000 шахисти, од почетници до велемајстори од светска класа. За време на мечот за светски првак помеѓу Ананд и Крамник кој заврши пред некој ден, бројката се искачуваше и над 12 000 во еден момент. На сајтот може и да се следат партии од светски турнири во живо.

Ако ве интересира нешто повеќе за Македонскиот шах, сајтот е www.maksah.org , покрај другото имате cool видео клипови како оној на Виктор погоре, хумор, занимливости...

Едно време многу играв, дури и на натпревар одев. Пред 3-4 години во маало организирав турнир, и победував на многу поголеми деца од мене, и имав само еден достоен противник :). Сега малце послабо, ама во школо на компјутерите сега чат-пат играм.

Доста интересна игра која неодамна научив да ја играм има неколку месеци али ми треба уште мнооооогу пракса....:pipi:

-NenadVidmar
-Belisarius
-Vardar
-Raffael
-Antagonist

Ајде да закажеме едно турнирче за наредната недела 16(недела).11.2008
Пријавувајте се на темава кој ќе игра на CHESSCUBE.COM со вашите јузери.

Ајде важи, јас сум IN, само кажете кога.

За chesscube се договараме ма да playchess e далеку подобар, ама не е важно.

и ја се регестрирав на цхессцубе на изглед убаво изгледа....јусер ми е wiseguyMKD
пс. ја порано на flyordie играв....значи

-NenadVidmar
-Belisarius
-Vardar
-Raffael
-Antagonist
-wiseguyMKD

а време ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom