Шах

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Одлична игра. Само играњево на интернет ми е ептен шупачко, се губи шмекот, не е задоволството исто. Ако има добри играчи по кајганава може некој убав сончев ден да направиме турнирче некаде низ градов.

да да играм со дедо ми... кога ме учеше ми попушташе сега јас му попуштам хехе

И мене шах ме научи дедо ми да играм,ама многу ми попушташе на почеток.После беше рамноправно,и се јадевме ваму таму.
Инаку,вистинското знаење го добив од мајка ми,од која бај д веј,научив и да не се нервирам и полека да ја разгледувам играта.
Инаку,не сум многу за шах преку интернет,дефинитивно се губи вистинскиот шмек на играта.Друго е кога противникот ти е до тебе и сте очи во очи.Ми праи некој вестерн филм,нешо као двобој.
Интересно у секој случај.
п.с сте пробале шах сам против себе?Многу е јако,потезите мораш да ги праиш со голема брзина,за да немаш многу време за размислување.

Јас порано играв шах со дедо ми и секогаш губев :(

леееееее шах од кога неам играно порано добар бев али сеа

Мене дедоми ме научи и првин ми попушташе а сега го растурам во шах многу кефска игра е

Немам играно 10 години. Ме научи дедо ми (класика), го победвав татко ми, губев од брат ми. Ме фаќаше на кондиција.:pos:
Сега не играм. Го изгубив воодушевувањето од играта.

Немам играно 10 години. Ме научи дедо ми (класика), го победвав татко ми, губев од брат ми. Ме фаќаше на кондиција.:pos:
Сега не играм. Го изгубив воодушевувањето од играта.
Исто тука :pipi: плус многу почнав да го папам од сестра ми.

Abe epten sakam da igram ama nemam so kogo taka da ako znae nekoj sah na net neka kazi da simnam(osven onaj na msn):D:D:d

мене па татко ми ме научи а и плус одев на шах школа. Бе на бајги турнири ама цело време бе негде околу средината ( ама скоро секогаш бев најмал учесник на турниро ) сеа само од време на време играм....

Едно време бев малкуцка заразен со таа игра, сега само ги следам случувањата во светот на шахот.
Ако некој знае некој интересен линк каде се обработени партии нека го постави.

у последно време играм почесто со братучет ми тепаме врему у летниве досадни денови али 1 до 2 партии зашто станува досадно

Jas skoro sekoj den igram. ako nema sko koj igram na net so nekoi pacienti. www.playtoy.com
Ako sakate regisriraj te se pa da se presmetame :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom