Шах

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
i ja obozavam, toa ne e samo igra toa e cela filozofija i umetnost. Bas preska igrav so eden kolega na net i go pobediv, da se pofalam. :wink:

interesno igrice nema so sea go siminam playE4 so go preporaca thekillagorila

Шах...спорт или уметност?

Обожавам шах. Играм од мал, скоро тепав неколку другарчиња и ми здосади. Ме интересира дали има некој онлајн шах, па да можеме да се пресметаме...:baeh:

И мене ми е најинтересно да играм со дедоми!

После година дена пауза, вечерва на заебанција седнавме на неколку партии.

Првата игравме јас и Болиглава, ми се држеше отпрвин ама го исфинтирав и му ја собрав кралицата, па падна психички и веќе беше готов.

Втората играв против Пчелка, и мислам дека да сакаше толку брзо да изгубит, немаше да успејт. Ја збиксав во нецели 10 минути, ми собра само пола пиони, еден коњ и еден ловец, јас ко ја матирав само кралот и беше на табла. :)

После ко шо разбрав Болиглава изгубил од Пчелка, шо и ме зачуди со оглед на играта на двајцата.

moze nekoj da mi preporaca nekoja relativno dobra strana na net za online plesane sah i link po moznost

Порано играв како хоби, но никогаш не ми беше доволно интересен за да го научам професионално.

Игра во која толку многу е навлезено што прејде во ремизирање.Ако се почне со еден потег сите потези идат до 17 или18 напоредно што ја прави уште поздодевна.Мислам дека одамна изумре како игра.

Игра во која толку многу е навлезено што прејде во ремизирање.Ако се почне со еден потег сите потези идат до 17 или18 напоредно што ја прави уште поздодевна.Мислам дека одамна изумре како игра.
Точно. Едноставно више ја нема убавината и уметноста на играта по која се препознаваше во минатото. Од големиот број на анализи и константо тапацирање на меморирани принципи на отварање во модерното време, шаховската табла стана премала за самата себе. Есенцијален принцип врз кој се базира шаховската играта денес е ништо повеќе од обична калкулација и меморија, а со тоа го загуби својот квалитет на феноменална игра во кој се следеше сопствениот инстикт на себеистакнување.

Точно. Едноставно више ја нема убавината и уметноста на играта по која се препознаваше во минатото. Од големиот број на анализи и константо тапацирање на меморирани принципи на отварање во модерното време, шаховската табла стана премала за самата себе. Есенцијален принцип врз кој се базира шаховската играта денес е ништо повеќе од обична калкулација и меморија, а со тоа го загуби својот квалитет на феноменална игра во кој се следеше сопствениот инстикт на себеистакнување.

donekade si vo pravo ama neli e isto i za site vidovi na sport,konkretno za sahot,ima mnogo detalni analizi sa sekoe otvaranje ama ima i mnogo varijanti.Sahot za mene ne e samo igra tuku EPSKA igra.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom