thekillagorilla
Мортус
Obozavam sah, a programa koja ja preporacuvam za online igranje sah e playE4 , so cel svet mozi da se igra
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Nekoj da kaze nesto za samata igra....na pr koj vi e omilen nacin na otvaranje,jas cesto pati praktikuvam queen gambit ili king gambit,interesno e,ako se prifati gambitot partijata dobiva interesen tekImam kniga i prilicno sum zainteresiran
probi na youtube imas interesni lekciiImam kniga i prilicno sum zainteresiran
Probi na yahoo online games ima mnogo sahisti...moze nekoj da mi preporaca nekoja relativno dobra strana na net za online plesane sah i link po moznost
Точно. Едноставно више ја нема убавината и уметноста на играта по која се препознаваше во минатото. Од големиот број на анализи и константо тапацирање на меморирани принципи на отварање во модерното време, шаховската табла стана премала за самата себе. Есенцијален принцип врз кој се базира шаховската играта денес е ништо повеќе од обична калкулација и меморија, а со тоа го загуби својот квалитет на феноменална игра во кој се следеше сопствениот инстикт на себеистакнување.Игра во која толку многу е навлезено што прејде во ремизирање.Ако се почне со еден потег сите потези идат до 17 или18 напоредно што ја прави уште поздодевна.Мислам дека одамна изумре како игра.
Точно. Едноставно више ја нема убавината и уметноста на играта по која се препознаваше во минатото. Од големиот број на анализи и константо тапацирање на меморирани принципи на отварање во модерното време, шаховската табла стана премала за самата себе. Есенцијален принцип врз кој се базира шаховската играта денес е ништо повеќе од обична калкулација и меморија, а со тоа го загуби својот квалитет на феноменална игра во кој се следеше сопствениот инстикт на себеистакнување.