Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
тоа е ex-YU музика рагаца тука се збори за музика создадена од српски автори и групи по распадот на југославија.ragazza напиша:Растена сум со таа музика со Мерлин , Хари Мата Хари , Уu- група , Дугме , Сребрена Крила , Балашевич , Прљаво Казалиште, Чорба , све е то за мене дел од моето детсво и мие драго.
HeRbEs напиша:Ја ко што гледам на темава се збори општо за српската музика не за Турбо Фолк.Многу поштувам српски рап,некој српски балади,што значи она што ми фаќа уво слушам![]()
Се согласувам со ова па да не се повторувам само би рекла дека се можам да смислам само ова НЕ!Искрено жалам што младинава се повеќе и почесто ја слуша оваа музика-турбо.(голема почит до оние кои не слушаат).Некогаш намерно пуштам Пинк,па слушам 1-2 песни и никако неможам да ја пронајдам убавината на оваа музика!KrToT напиша:Da ke recam respekt za yu rock grupite zatoa sto toa e edinstvenoto nesto sto se pameti i ke ostane evergreen ova segasnoto e se out..... Ama bas ic ne me interesira za ovie pevaljki so se so neopisliv grd vkus na muzika i neopredelen nacin i koncept znaci da ne trosam mn na ova gubre samo ke kazam BUGARSKA I SRPSKA MUZIKA SAMO ZA U RECIKLE BIN!!!!!!!!! more ni toa ne e za niv![]()
ramada напиша:[
Се согласувам со ова па да не се повторувам само би рекла дека се можам да смислам само ова НЕ!Искрено жалам што младинава се повеќе и почесто ја слуша оваа музика-турбо.(голема почит до оние кои не слушаат).Некогаш намерно пуштам Пинк,па слушам 1-2 песни и никако неможам да ја пронајдам убавината на оваа музика!
Музиката на Б.Дугме,Ц.Јабука,....итд,итд, е музика на мојата младост,а таа толку многу се разликува од турбово,па можеби и затоа никако не можам да ја сварам...
schtranga напиша:porano srpskata muzika mnogu poveke mi se dopagase nego sega , ovie novi pesni kakvi textovi imaat boze sacuvaj ne lici toa na pesna eve primer
Shorty
Narodna