Омилен кафиќ - кафуле со најдобар ентериер

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
5 ot element vo trgovski..preubava zamisla..a i preubava realizacija....sekoj element so interesni detalji..pr.delot voda sto e ima kapki na zidot demek vodeni..delot zemja sto e kafeav e so "ispukani" delovi,ali najbiten moment e wc to(normalno preubavo sredeno) i celo vo crvena boja i pretstavuva 5ot element-LJUBOVTA :back:

Блу кафе Marine во ГТЦ. Ми се допаѓа морнарскиот стил во кој е уреден кафичот, оригинална идеја.:)
Во Скопје најпријатно се осеќам во Блу кафе во ГТЦ.Опуштена ми е некако атмосферата,баш ко за кафенце пиење.И многу интересно,поразлично од другите е уредено.Мислам ок,тука во Скопје скоро секој кафич е со различен ентериер,за раслика од Битола,скоро сите се исто уредени то е баш тажно:(И во кафе Деус(во Ск) бев еднаш и таму многу ми се бендиса,и таму беше баш пријатно.

Мислев Ел Греко топтан :) И внатре и летната бавча .. Прекрасно е.
Е таму се осеќам баш ко дома,супер место со супер атмосфера,за да си излезиш со друштво.И плус има една личност во Ел Греко,шо прај да се чувствувам уште поубо ко ќе сум таму:pipi:А да и во Лектира малото е ептен кул,посебно во зима,да си седниш горе и да си пиеш чај:)
Еве слики од Ел Греко
DSC_0044.JPG
DSC_0091.JPG
DSC_0078.JPG

И од Лектира малото
IMG_0823.JPG
IMG_0826.JPG
IMG_0820.JPG

Јас би ги изздвоил Piazza , face caffe , Corso, Blue marine , Capri , Lee , Koks , anja(na kej), cocktail bar........ Незнам дали некој се секава имаше до пред 2'3 години едно мало кафуле позади балканска банка на Максим горки. Се викаше Евергрин кафе.Е кога би бирал едно тоа е мојот избор.

Slavica i Milenium најдобро уредени кафичи во Охрид

Во Струмица нема ниту еден кафич со некој специфичен ентериер. Најпријатно се чувствувам во Екстрим пошто има опуштена атмосфера инаку ентериерот не е нешто посебно, кафе 19 ми е малку глупо бидејќи се осеќаш како во излог, Селект е нешто подобар но не е толку посебен, главна атракција во Селект е фонтаната која и не е којзнешто, мислам дека исти фонтани имаше и на економски факултет (поправете ме ако грешам :)) И другите неколку кафичи не делат од овие.

Кафе Броз - уникатен екс Ју изглед со сите марифети. Големи слики од штафетата и доброволни акции, слики од тито и шољи, значки и разни дрангулии со моиви од Југославија. Супер смислен начин за профит, ама оригинална и добро скроена идеја.

Кафе Хемингвеј - Слики од Ернест, музика која потсетува на него (иако последниот пат конобарот изгледа не беше запознаен со имиџот), избор на пури во секое време, и пријатна, да не речам тропска атмосфера, иако море нема од прозор, има прометна улица...

Кафе/клуб Мама`с - посветен на џез блуз, со простор преуреден од обичен стан, што уште повеќе ја доловува атмосферата. Слики на сите ѕидови, и лесно трансформирање од удобно кафуле во добар клуб за живи свирки. Иако со мал капацитет, мене ми се допаѓа.

Кафе Piazza Liberta - Иако музиката умре од неодамна (Dj-от е камен), местото стана култно скопско место. Големиот ѕид со книги, клавирот кој го преместија и дрвениот ентериер со големата маса за состаноци во средина се она кое ја прави Пјаца една од најдобрите во градот. Можноста за фрлање лушпи на под... само ја дополнува уникатноста.

Кафе Чипка - Некој стил на ?класицизам? (Ада помош), или не знам точно во кој дел припаѓа. Но, во секој случај, големата пространа тераса затврена со стакло прекриено со завеси, затемнетото светло и репутацијата на геј клуб му даваат на местото одличен амбиент.

Омилено кафуле, ресторан, ми било и ке ми остане ’’’ АЛО АЛО ’’’ кеј, прекрасно е, нов ентериер поубав од претходниот, идеално за забави

Хемингвеј - преубаво направено, само малкуцка да беше поголемо :) и
Ла Луна (Рамстор) - едно од поомилените, такво големо пространо :)

Ентериерот, односно уредувањето на кафиќот имаат можеби најголемо влијание во нашиот избор за омилено место за дневната доза кофеин и лаф муабет.

Кој кафич, кафиќ или кафуле сеедно ви оставил насилен впечаток кога е во прашање ентериерното (внатрешното) уредување? Каде мислите дека е застапен кичерајот, а каде квалитетниот вкус?

Како позитивен пример ќе го наведам прилично новиот кафиќ "Венеција" во Буњаковец, Скопје. Доста е вложено во него, ама парите се искористени максимално добро и е создаден еден пријатен амбиент.

Слики од ова кафуле немам, ако некој има (од било кој кафиќ) нека постира. Ако не, ајде да коментираме.
Па зошто тогаш моите слики беа избришани и зошто воопшто никој не постира слики?Па нели темата е за ентериери?Ако не видиме слики не можи да знајме како изгледа негде.Сите немаме ојдено сегде.:toe:

Van Gogh, супер местенце, супер музиче, супер луѓе...све е супер :D

Blue cafe Marine-убаво уредено кафуле,со сите тие аквариуми и детали кои навистина потсеќаат како да си на брод,а сепак има опуштена атмосфера,музиката не е прегласна за да можеш асално да си направиш муабет
Карма-и горниот и долниот спрат на Карма се дефинитивно преубаво уредени.сигурно многу пари се вложени,ама се исплатело затоа што со самото гледање очите ти се исполнуваат со убавина.секогаш пријатна и весела атмосфера,таман за по едно кафенце

Ама едно место ми е врзано за срце... СТРИП КАФЕ на ќошот подоле од Пјаца.
Зезаш. :icon_eek: Местово е два на два. И тоалетот е пола на пола. И е црно - бело.

Intermezzo шиша сВе по Скопјево. Убедливо најубаво уредено место.
Piazza Liberta, Hemingway, Blue Cafe во ГТЦ... Симпатично.

Хемингвеј - преубаво направено, само малкуцка да беше поголемо :) и
Ла Луна (Рамстор) - едно од поомилените, такво големо пространо :)

Да,да се согласувам особено за Хемингвеј нон-стоп сум таму.Може да се спомнат и Стрип онака добра атмосфера и Казабланка местото каде што слободно можам да кажам дека беше мојот втор дом,сега не сум толу честа,ама таму многу пријатно се чуствував,а да е нешто посебно убаво уредено,не е.:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom