[Прв поглед] Windows Vista Beta 1 (Longhorn 2006)

• Креатор на темата Креатор на темата Bidikov
  • Време на започнување Време на започнување

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.681
Поени од реакции
743
Веб-сајт
vladislav.bidikov.com.mk
Имам прилика (и среќа) да го имам најновоте дете на Мајкрософт на компјутер и да ви кажам графички е целосно среден и делува многу поорганизирано ...

Ако интерес ќе пратам слики ..

Иначе ова е последната верзија на популарните прозори на мајкрософт во кои има ИЕ 7. Медиа плеер 10 и слични новости ...

Едно ќе кажам - ИЕ 7 на сурат е сличен на Фајрфокс али во функционалност е против сите вер ии нации (нит знае ЦСС 2, нит ХТМЛ, нит ХМЛ)...

Одлично, закачи неколку скринови кога ќе бидиш слободен.

Имам прилика (и среќа) да го имам најновоте дете на Мајкрософт на компјутер и да ви кажам графички е целосно среден и делува многу поорганизирано ...
Да не испадне дека си бил „еден од првите несреќници“ што го имале новото дете на Мајкрософт после?

Шала на страна!
Aјде Бидиков, нетрпеливи сме да видиме што склепале мајкрософтеците. :wink:

Еве неколку „скрин шотс“ од Windows Vista што ги најдов по интернетов: овде (5) и овде (4).

Ми се свиѓа графичкиот изглед... :lol:

Бидејќи веќе имате линкови до неколку слики, моите сликички ќе ги пратам утре ова време ...

Ако сакате некои посебни делови кои сакате да ги видите - слободно кажете ...

Изгледа добро нашминкано, ама дали ќе биде пофункционално од постарите верзии?

Bidikov напиша:
Ако сакате некои посебни делови кои сакате да ги видите - слободно кажете ...

Мислев и јас да го ставам, но ќе почекам уште малку.

Bidikov, aко може еден скриншот од Services, Control panel... :wink:

Bidikov го снема, изгледа има проблеми со конекцијата.
Типично за Виндоус! :lol:

Стиснал принт скрин, и му излегол блу скрин. :lol:

vodkamixx напиша:
Еве неколку „скрин шотс“ од Windows Vista што ги најдов по интернетов: овде (5) и овде (4).

Ми се свиѓа графичкиот изглед... :lol:

Ова е фуцкинг исто како SuSE 9.2 i 9.3 - поготово wallpaper-от со тревата!!!!!
Уа Микрософт!!!

cYb3rc0re напиша:
Стиснал принт скрин, и му излегол блу скрин. :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

А дали знаете дека постои една опција да се смени бојата на блускринот :D

Тогаш ќе можете да си го нарекувате ред скрин, грин скрин...Или најдобро би било : White Screen of Death :D

1) не ми рокна конекцијата - не џабе линукс рутер имам ... :D

2) сакајќи да го расчепкам ова „пенџеров„ успеав да го зафркнам и сеа не бутира - па останува викендов пак да го инсталирам.

3) во сервиси скоро се е исто само со други имиња ..

Ај Сабота вечер ќе има што да видите ...

Ma ok e deka beta verzijata e podobra od postarite no sepak ima dupki.Jas uste ja koristam za toa so sum naviknat ama mislam ke ja batalam.Uste se maci IE so pop ups-ite.Eve foxot i operata se od taa strana dobri barem.Ja niv bi gi koristel

незнам колку од вас се запознаени со визија, конференцијата на мајкрософт. Бев тамо и најинтересен ми беше компјутерот со виста. Таа беше тогашната најнова бета и беше многу кул. Беше ставена на хп комп. со 3.0 процесор со 1 кеш и 1024 рам и пак идеше споро...така да не би ја сакал виста дома. Повеќе сакам кога икспе ке ми се крене за 14 секунди

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom