[Прв поглед] Windows Vista Beta 1 (Longhorn 2006)

• Креатор на темата Креатор на темата Bidikov
  • Време на започнување Време на започнување
Многу работи украле од Mac и Gnu/Linux дистрибуциите. Ама па не ги бива за дизајн.
А испод хаубе да не збориме.
И систем за кој треба да имаш животиња од компјутер за да работи нормално?????
Недај боже word да укључиш, или firefox(ie ни у сон веќе не фкључувам).
Once I go Mac, i'll never come back бе!

Bidikov напиша:
Tu be andronik morase vo 5.30 da pratis ... taman sakav da gi iznenadam sabajlecki ti me pretrka :)

Хехе, будно око, не ве оставам да не разберите нешто први. :)

Најпаметно би било, во пакет со новиот windows, да дават и 2 gb ram, 4ghz процесор,по можност dual и графичка картица од 512 mb. :icon_lol:

Екста хардиск ќе заборавев, ова чудо јаде многу простор :icon_lol:

Абе Windows Vista слушнав имал блиндирани прозори:pos::pos::pos:

humanoid напиша:
Најпаметно би било, во пакет со новиот windows, да дават и 2 gb ram, 4ghz процесор,по можност dual и графичка картица од 512 mb. :icon_lol:

Екста хардиск ќе заборавев, ова чудо јаде многу простор :icon_lol:
:je:Абе и куќиште со неонки да не сакаш да ни даваат:kez:

Jane напиша:
:je:Абе и куќиште со неонки да не сакаш да ни даваат:kez:

Кога ќе видиш какви перформанси треба да има твојот компјутер за да го џвака новиот виндоус, тогаш ќе бараш дупло од она што го напишав јас :icon_lol:

humanoid напиша:
Кога ќе видиш какви перформанси треба да има твојот компјутер за да го џвака новиот виндоус, тогаш ќе бараш дупло од она што го напишав јас :icon_lol:

Е сега и ти претервиш, само една добра графичка (GeForce 6600 на пример) и малце надпросечна конфигурација ќе е доволно.

humanoid напиша:
Јас и сега би побарал такво нешто, ама кој би ми дал:icon_lol:

Не стаам, додека апсолутно не треба. А ќе притреба за некоја година, осим ако не ги среди овој антитруст законот во ЕУ. :)
Јас се водам по максимата: Ако работи, не го поправај.
А посебно виста, што поише ресурси ќе ми зема, за некоја си шминка.
Систем бе треба да работи на најмалце што може!
А на нив ескпоненцијално им растат захтевностите. Како игрица да е, а не ОС.

Ja mislam deka raboti na istata osnova od XP samo sto ima podobra maska i nekoi novi formati na file-ovi. I mislam deka nema potreba sega zasega od Vista-va :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom