- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 2.702
- Поени од реакции
- 27
bama напиша:[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Дозволено е тие да управуваат автомобили со јачина под 1.300 кубика.[/FONT]
Еве Струмикс!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
bama напиша:[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Дозволено е тие да управуваат автомобили со јачина под 1.300 кубика.[/FONT]
power = сила, моќ.. force = сила, моќ.. недостаток не во преводот, туку во македонскиот јазик. Самите поими во законот се ок, фали прецизирање на одредени членови од законот...CT напиша:kW ne e nikakva sila, tuku moknost (se pretvara vo konjski sili, no ne e toa forata! sepak si e moknost). Ako ova e citat direktno od zakonot, sramota. Treba podobro da se formuliraat rechenicite.. valjda
Затоа ја не возам по Партизанска за накај факултет. hehe: :baeh:Acid напиша:Гледам дека масовно почнаа да се казнуваат и возачи кои не застануваат на пешачки премин (на Партизанска највеќе ги ловат).
Acid напиша:А јас... Се надевам дека нема да ме фатат после 23 како возам уште 2 години.![]()
Gorco напиша:power = сила, моќ.. force = сила, моќ.. недостаток не во преводот, туку во македонскиот јазик. Самите поими во законот се ок, фали прецизирање на одредени членови од законот...
Јас и од основно и од средно убаво знам дека учев дека мерна единица за сила е њутн а мерна единица за моќност е ват, така да бар тие физички поими се добро дефинирани во македонскиот јазик.Gorco напиша:power = сила, моќ.. force = сила, моќ.. недостаток не во преводот, туку во македонскиот јазик. Самите поими во законот се ок, фали прецизирање на одредени членови од законот...
Ne smee da s vozi uste eden so tebe na motor?Cisti gluposti kako moza be da donesa takov zakon bog da cuvaSase91 напиша:А воа да си прашам. Денекса ме сопра полицаец и ме предупреди дека според новиот закон ако возам на моторот уште еден патник казната дека е 300 евра односно дека е забрането возење на други лица. И воа капак беше па што уште не испонаправија како можеше воа, да беше моторот за 1 ке имаше едно седиште а не две, незнам шо стануе со државава ама тежок филм им е.
Хммм, а што всушност вели законот....Sase91 напиша:А воа да си прашам. Денекса ме сопра полицаец и ме предупреди дека според новиот закон ако возам на моторот уште еден патник казната дека е 300 евра односно дека е забрането возење на други лица. И воа капак беше па што уште не испонаправија како можеше воа, да беше моторот за 1 ке имаше едно седиште а не две, незнам шо стануе со државава ама тежок филм им е.