Претчувство!

• Креатор на темата Креатор на темата marija aleksova
  • Време на започнување Време на започнување
Дали навистина постои хемија?

За мене можам да кажам дека осекам нешто од внатре сега тоа некои го опишуваат како хемија но не знам дали е точен тој назив. Свесен сум дека нешто се дешава со нејзе иако немам факти за да докажам, не дека ме вара или нешто слично али има нешто што не е како што треба. Знам дека секогаш ми се јавува она чудно чуство некаде околу градите како нешто да те стега знам дека нешто не е како што треба измеѓу мене и неа...Можеби во 90% од случаите кога ми се јавувало ова чуство сум испагал во право дека е така( се надевам дека сега ќе сум грешка )...Исто се дешава и кога знам дека ме сака душава ми е полна од таа возвратена љубов која што секој од нас сака да ја прими...Ме интересира вање мислење за оваа тема дали на вас ви се десиле вакви работи позз

За мене можам да кажам дека осекам нешто од внатре сега тоа некои го опишуваат како хемија но не знам дали е точен тој назив. Свесен сум дека нешто се дешава со нејзе иако немам факти за да докажам, не дека ме вара или нешто слично али има нешто што не е како што треба. Знам дека секогаш ми се јавува она чудно чуство некаде околу градите како нешто да те стега знам дека нешто не е како што треба измеѓу мене и неа...Можеби во 90% од случаите кога ми се јавувало ова чуство сум испагал во право дека е така( се надевам дека сега ќе сум грешка )...Исто се дешава и кога знам дека ме сака душава ми е полна од таа возвратена љубов која што секој од нас сака да ја прими...Ме интересира вање мислење за оваа тема дали на вас ви се десиле вакви работи позз
ова ја би го рекол интуиција која е многу поголема и од хемијата барем според мене, кога се јавува она чуство на нелагодност кога се ми смета кога мислам само на тоа ,кога потајните знаци и сигнали почнуваат да стануваат јасни како ден, а ние потајно ги прикриваме и сакаме да сме во грешка ова е само мое размислување

Ako posumljam samo ke igram mudro i ke cekam da ja fatam na delo na oci da si veruvam a ne da slusam od drugi ili sl moj oci sakam da vidat

Ako tolku mnogu jako pretcuvstvuvam ke mu napravam test pa ke vidime sto ke se sluci:helou:

Po seksot se poznava dal te vara ili ne nema tuka promasaj ako e nekako distancirana nema bliskost tuka ima nesto ili ke ima u naredni 7 dena garant ili opraj ja rabotata ( so sex ili vnimanija sto ti ja znam ) ili zaebi ja ti nea pred toa shutni ja i najdi druga.

Кога познаваш некого, нормално е да забележиш и почувствуваш ако има некакви промени. Јас, во принцип, не сум човек кој трпи и молчи, па ако не ми се каже дали има некаков проблем, си прашувам сама. Не донесувам избрзани заклучоци, но не оставам да помине тоа така ако се одразува негативно на расположението додека сме заедно и да ми шири негативна енергија на подолго време. И не поднесувам изјави од типот: „Ништо не ми е, така ти се чини“. Не реагирам залудно, знам дека не ми се привидува и очекувам да ми се каже дали има некаква врска со мене или не. Ако ми рече дека нешто друго го мачи (боже мој, може да има друг проблем), ќе почекам да ми каже кога ќе се почувствува подготвен да разговара за тоа. Иако и за ова имам друго мислење, не гледам причина зошто да не сподели со мене ако му е нешто тешко, но би разбрала ако е човек на кој му е потребно малку време да се соземе пред да почне да зборува.
Муабетот ми е - ако е малку отсутен со паметот, не мора да значи дека ве изневерува или не ве сака. Едноставно, можеби си има некои други работи на ум што го мачат.
Со барање на коренот на проблемот би решавала такви ситуации, не би седнала да смислувам стратегии како да откријам дали ме изневерува, или не би пратела за да видам кај оди, или не би чачкала во телефон за да откривам, или да го ставам на тест.

А ако веќе каже дека е таков заради нешто во врска со мене, тогаш следува друг муабет. Ако веќе дошло до неверство, ќе бидам разочарана што барал решение за наши проблеми на тој начин. И за да не стои тоа како сенка над нас, нема зошто да се мачиме да сме заедно, ама барем сме научиле нешто повеќе за некоја следна врска. Според мене врска може да успее ако се има здрава комуникација.

Po seksot se poznava dal te vara ili ne nema tuka promasaj ako e nekako distancirana nema bliskost tuka ima nesto ili ke ima u naredni 7 dena garant ili opraj ja rabotata ( so sex ili vnimanija sto ti ja znam ) ili zaebi ja ti nea pred toa shutni ja i najdi druga.
По сексот може да се познае дали нешто не е во ред, но тоа не значи дека мора да се работи за неверство.

па имам некогаш пречуство а кога го имам почнувам да испитувам зборам душкам и досега не сум дознала дека ме вара али тоа е му верувам и шо друго ми преостанува

Како што кажаа многумина, врската се гради на максимална доверба. Прекрасно чуство е тоа, и потребно, и јас не се откажувам од него.

Но, баш заради тоа, изневерувањето е лесно, коа сака, колку сака. Освен ако не е ептен тапа у изневерување, нели :) И ако претера, веројатно ќе почне да се познава, во се, во дистанцираноста, во збунетоста, во бакнежите, секаде.

Досега ми се случило само еднаш, додека се мислевме со бившата дали да се смириме или не, додека таа ме кривеше мене дека не сум сакал да се смириме и сл., она си отишла и си се плеснала со новиот кандидат. Појма немав :) Не дека е ова класичен пример, нели, далеку од тоа.

Верувам дека ако девојката со која сум почнува да дава сигнали дека нешто не е во ред, во тој правец, ќе си ќутам и ќе си истражам. Ако ја изгубила довербата кај мене, а не знае, сеуште ќе се однесува слободно и неодговорно, и ќе падне во замка за 24 часа :)

Како што и започнав, изневерувањето е лесно баш заради максималната доверба што ја имаме. Без неа => 24 часа :)

Ако имам претчуство ке проверам пред нанапраам некоја глупост од типот да и раскинам на типката или да почам да и се дерам дека е курва:pos2:

Постои. И тоа како задолжителна во 7мо.

Него грешка замисла за хемијата. Таа топка во гради односно чуство на неприлагоденост се нарекува претчуство.
Хемија доаѓа на синоним на инстантно привлекување на две индивидуи.
Therefor, на сцена настапува почетничкиот флерт кој пенетрира во психа чудејќи се all the fkin time како да ги преведеш приманите знаци.
А земајќи во предвид колку мистериозни суштества можат жените да бидат, you're pretty much fucked up.
Дур се свестиш, гледаш си во врска пола година. :S

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom