Најдобар бурек според вас прават во...

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Тој накај Водно е надвор од пазарот у Стариот Трговски и е за симит и ѓевреци екстра,најдобра,бурек не сум јадел.А овој унатра од увек ми делувало грозно,а ми се чини дека прават и слатки или кебапи не ми текнуе,такви места ми се грозни
Таа бурекџилница се вика Шампион -1 Горанче. Пробано утрово и бурек и симит погача. Добро е, за мој вкус. Ама онаа, на пазарчето Буњаковец, што ја спомна Парва, е подобра. Таа се вика Индира, или така некако.

Во Топанско Поле, во трговскиот бурекџилница Босна, јадев Сараевски бурек (на ленти и на мерење), најдобро нешто што го имам пробано до сега во Скопје. Врв беше и со месо и со урда/спанаќ. Кој го носи патот натака обавезно да застане да проба.

Во Топанско Поле, во трговскиот бурекџилница Босна, јадев Сараевски бурек (на ленти и на мерење), најдобро нешто што го имам пробано до сега во Скопје. Врв беше и со месо и со урда/спанаќ. Кој го носи патот натака обавезно да застане да проба.
Година дена додека работев во тој реон секој ден јадев од таму, одлично е, само што имаше(може уште има)повеќе бирекџилници и не беа сите добри.

Me nastrvivte so temava i jadev vecer od kaj Bucko vo Madjari, eden cetvrt so vrat i zdenka i eden so kulen, vrv od burek imaat ime odamna ama i odamna ne sum jadel. Obicno koga sum na rabota znam da jadam nesto od klinika, Sv. Nikola se katastrofa, Veli prai ubavo vrteno i Sema ne e los ama daleku od ova vecerva a i opsto retko se nacekuva dobar burek, da imase uste pola pita ke izedev sega.

Me nastrvivte so temava i jadev vecer od kaj Bucko vo Madjari, eden cetvrt so vrat i zdenka i eden so kulen, vrv od burek imaat ime odamna ama i odamna ne sum jadel. Obicno koga sum na rabota znam da jadam nesto od klinika, Sv. Nikola se katastrofa, Veli prai ubavo vrteno i Sema ne e los ama daleku od ova vecerva a i opsto retko se nacekuva dobar burek, da imase uste pola pita ke izedev sega.
По муабетов 2 четврти бурек јадеш????Браво тоа е многу јас едвај четврт јадам

Буцко беше тој што само навечер работи така? Го фалат и други но немам јадено бидејќи бурек ми е оброк за појадок не за вечера.

Sto e toa burek so zdenka WTF :eek::вонзем:

Pofalbi i od mene za Vetkom kaj pazarceto vo Gjorce.So ogled deka ziveam vo Topansko i celo ova podracje mi e dobro poznato i probano( Bosna,Caircanka i sl) se resiv denes da otidam do Vetkom citajki ja temata so ogled deka rabotam nakaj Taftaligje pa se resiv denes aj i jas da go vidam ova mesto.Realno burekot bese prevkusen (zboram za burek so meso old school,za ovie zdenki,kuleni stekovi ne mi se ni komentira.Ne bese ni mnogu mrsen kako sto nekoj clenovi imaa spomnato ali sepak toa e stvar na vkus.Definitivno ke se otide pak.Fala za preporakata koj ja dade pred nekolku dena.

Иначе кд е веќ актуелна тема, мора да ви се пофалу дека и ја знам да праву добар бурек, наравно сс готови коре и проверено домашно мељано месо, што се вика познаваше ги сфи инволвирани закољани сфиње хаха. Ама овј најјак и најукусан ми испадна. Изволте слике, лиге до колена.
IMG_20200606_110652.jpg
IMG_20200606_111016.jpg

Иначе кд е веќ актуелна тема, мора да ви се пофалу дека и ја знам да праву добар бурек, наравно сс готови коре и проверено домашно мељано месо, што се вика познаваше ги сфи инволвирани закољани сфиње хаха. Ама овј најјак и најукусан ми испадна. Изволте слике, лиге до колена.
Прегледај го приврзокот 376542
Прегледај го приврзокот 376543
Постот без рецепт не ти е комплетен :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom