SKINHEADS

• Креатор на темата Креатор на темата ForFokSake
  • Време на започнување Време на започнување
Мижи да те баем.

Не ги гледајте Ромпер Стомпер и Американ Хистори Икс.

Јас таква претстава(и сопствено искуство)имам со скинерите..Така да пробај докажи ми го спротивното ама со факти а не со рекла-казала...

Незнам со кои скинери имаш лошо искуство:) ако си од Скопје тогаш ќе те разберам.

Но мојата екипа, тие од Кочани, Битола, Охрид не би требало освен ако не се испровоцира:)

А за музиката...
We dont play for No Reds Students,
We dont play for No Homosexual
We dont play for No Jews
We play for You!

Незнам со кои скинери имаш лошо искуство:) ако си од Скопје тогаш ќе те разберам.

Но мојата екипа, тие од Кочани, Битола, Охрид не би требало освен ако не се испровоцира:)

А за музиката...
We dont play for No Reds Students,
We dont play for No Homosexual
We dont play for No Jews
We play for You!

Imav loso iskustvo so BT skinerite..Ama nejse, poedinci mozi bea...:toe:

Ke saka li nekoj da mi kaze sto e toa skin head?bas sakam da znam poso ne sum imal nikakvo iskustvo so tie faci a mi kazaa deka mlatele se zivo i divo a zosto NEMAM POJMA???Daj pisete zosto okolu skinhederite ima mnogu galama i prasina,zosto se takvi premnogu unikatni so epteeen razlicen stil i svakanja...ajde pisete.

Се изначитав глупости !!! Катастрофа !!! (ова е за тие шо мислат дека знаат нешто за Skinhead културата)

р.ѕ. стара тема, но морав да пишам.

skinheads e subkulturno dvizenje, koe se javlo vo Britanija. Skinheadste kako opozit na hipicite koi nosele dolgi kosi, se sisale kratko i bile sredeni. Koga se pojavi vtoriot bran na punkot se spoi skin so punk dvizenjeto. Ne se site skinheads nacisti, naprotiv izvorno skinerite ne se nacisti nego pretstavnici na rabotnickata klasa.Idi na google napisi skinheads i se ubavo ima istorijat na skinhead dvizenjeto.Od muzika najveke mi se svigat Condemned 84, 4 Skins...ima i nazi skins muzikata e ista samo tekstovite se razlicni. Zaednicko e sto se oni rabotnicka klasa.Nazi smeta deka samo rabotnickata klasa e nacionalna klasa to est se grizi za nacionalnite interesi.Isto se osuduva homoseksualnosta kako nesto sto e nezdravo.

КО прво другар јас и сум панкер.А тоа што вика овој Џедај или што ја знам како е нема врска тоа дали имам пари или компјутер.Значи панкер е тип по улица што се шлае без пари и ништо.Грешка си тука.Панкер не е тоа.Се гледа по стил и познавање и по музика.
А сеа да се навратам.За информација има и наци панкери ама јас не сум од нив.Ама овде у мк е очајно лошо со нашите браќа да речам албанци.Пошто рекетираат све живо.Сето тоа го зборам со цел а не дека не знам.ЈАс многу знам за скинерите и сум го читал тоа и го знам и без да го читам.А нацизмот се раѓа ради тоа а не дека сакам македонија да биде „чиста земја„.И не ширам него кажувам дека зборат на празно без да имаат појма за скинерите.
Хехе ако ти е упатено ова за лоу вид (lou weed) ондак грешка си бате, не глеаш дека пука сеир и се заебава :) Постар е он, поискусен, веруј :):smir:

што сакате да постигнете со темава ?
повекето скинхеад`с денес во скопје се антифа sharp
идете на форум ке видите

што сакате да постигнете со темава ?
повекето скинхеад`с денес во скопје се антифа sharp
идете на форум ке видите

S.H.A.R.P.??? Се лажеш, ако доаѓаш на форум ќе знаеш дали се S.H.A.R.P. или не!

Ke saka li nekoj da mi kaze sto e toa skin head?bas sakam da znam poso ne sum imal nikakvo iskustvo so tie faci a mi kazaa deka mlatele se zivo i divo a zosto NEMAM POJMA???Daj pisete zosto okolu skinhederite ima mnogu galama i prasina,zosto se takvi premnogu unikatni so epteeen razlicen stil i svakanja...ajde pisete.

podobro i da nemas nekoe iskustvo

Пффф ама ги напраивте скинхедсов ко божем идат низ град и млатат луѓе бреее... абе и тие си се луѓе ко секој од нас само си имаат своја идеологија и свој начин на живот! Тепале, па ќе тепаат коа некој кретени се рчкаат, божем со металци или панкери ако се рчкаш нема да јадеш ќотек? Стварно без везе пишете... А иначе еве и зашто тепаат... седиме со другар (он ќелав со тесни панталони, кошула и андерковер (мартинс копија тие шо се, ама ептен личеше на скинхед) у парк на скалите кај сепариња и пиеме пиво и идат едни тројца онакви суви исушени ниски у розеФко и му викаат на овој: Ти бе! Скинер си!? И овој им крева глава и им вика: Шо е бе? Шо те боли кур шо сум? Они: Абе кажувај дали си скинер да не ти ја бапнам една! И овој стануе (а прилично е голем, 1.85 а и крупен цел не е само висок и широк е) и им вика: Кого бе ќе лупнеш? Шо се занесуеш? Не сум скинер а и да сум шо ќе ми напраиш бе? (и онаков спремен да го удри а ја си кулирам и пиво си ставам :)) И овој у розеФкото му вика епа добро шом не си... ние бараме скинери за да тепаме, многу биле опасни па да видат кој се газди х) ЛОЛ ЛОЛ ЛОЛ! Епа ќе јадат ќотек такви ко нив... овој другар ми се изнасмеа и им вика се надевам дека ќе ги најдете помалите за помалце ќотек да јадете х) Коа им кажавме после на другари едни скинхедс и со нив удривме уше една тура пиво и смеење, а за тие незнам дали најдоа скинери за тепање ама се надевам нашле и добиле шо си бараа...

Значи ништо не се сменило од мое време, јас пошто се враќав сам дома на времето неколку пати сум бил скршен од ќутек од такви сељачишта, пошто на времето бев панкер ко оние на времето со стандардна „униформа“ и многу ми сметаше тоа што се толерираше нескромноста на женските во облекувањето а нашиот начин на облекување беше опасен по живот, зборам осумдесетите години на минатиот век у Скопје, стварта е што женските масовно ја прифаќаат модата, а оние кои се во малцинство не се толерирани.

jas znam eden od kavadarci i go prasav pa dobro mu velam zosto hitler tolku gi mrazel i ubival evreite I odgovorot bese ami oni gi tepaa germancite i na krajot go ubija hitler...OF LELE MAJKO si rekov koj kogo tepal pa me navbede da mislam deka mozebia ima nizok IQ am ne mozam od ova da donesam generalno mislenje za site ama ako se takvi gospod neka im e napomos i ne se kultura tuku sub-kultura navodno proizleguvaat od failure-ot na sistemot i na nasata kultura.Me interesira ako ima nekoj informacija vo kja drzava ili kontinent gi ima najmnogu pa podobro ke mozeme da ja razgledame temava

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom