SKINHEADS

• Креатор на темата Креатор на темата ForFokSake
  • Време на започнување Време на започнување

ForFokSake

The Only Thing To Fear Is Running Out Of BEER !
Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
Се кладам дека секој од вас знае што и кои се скинерите.Но дали знаете што е нивниот начин на живот, нивната цел, нивната музика и нивниот стил.Многу предрасуди и стереотипи има за скинерите дека се многу насилни дека тепаат и прават пустош насекаде и дека секој посакува едноставно да не постојат во Македонија.Се зборува дека нацисти, расисти и таканатака.Но сте се прашале дали во Македонија треба да има нацизам.Ја мислам дека некаде и некогаш треба.Можеби и секогаш и секаде.Дури имаше скинери во парк во лето некаде 3 години паркот беше безопасно место и за шетање а и немаше рекети.Сега кога се растурија скинерите и не се во парк е сто пати понебезбедно во парк.Сега запрашајте се дали тие се насилни и опасни или други ”нации„ кои се поголеми нацисти од некои скинери.Во главно за скинерите nе е да бидат нацисти.тие се определуваат дали ке бидат нацисти или SHARP - Skinheads Against Racial Prejustise - т.е. анти расисти или RASH - Red Anarchy Skinheads.Работата е не само да се посочуваат скинерите како проблематична група туку треба да се види што се всушност тие.Еве линкови да прошитате нешто за нив и нивниот живот
SKINHEADS
NAZI SKINHEADS
Oi! Muzika
RASH - Red And Anarchy Skinheads
SHARP

Епа ај прокоментирајте што мислите за тоа

Да бидеме реални: скинерите СЕ насилни, се прават газди и маваат рекет. :wink:

Не знам кај ги снема последнава година, ама дефинитивно е помирно без нив. :toe:

Тоа идеологии, глупости... Се кладам дека пола од тие што се шишаат ќељави и се нарекуваат себеси скинери, не ни знаат против што се бунтуваат. :toe:

Се прашуам што мајка бара темава во музика. :raz:

Phahahahahahaha E stvrno daj premestete \ja ne e za u muzika tuku tamu vidi sto podforumi ima i smesti ja na soodvetno mesto.
Иначе никој немате баш добро мислење за скинерите оти не ги знаете доволно. Има повеќе видови на скинери а сите што ги знаам се NEO NAZI SKINSS нешто поврзани со идеологијата на хитлер..односно во МАКЕДОНИЈА-МАКЕДОНЦИ и сл. Сепак се патриоти во секој случај.. не си фачајте со нив работа денот им поминуе во тренирање кик бокс:))))
Поздрав

У мое маало останаа само двајца тројца. Мирнички си се :))))

Devil-King напиша:
си фачајте со нив работа денот им поминуе во тренирање кик бокс:))))
Поздрав

:ne: Hе сум толку сигурен : имам двајца у комшии и се ми се чини дека ќе паднат да ги дувниш... Хммм... :raz:

А бе тука има 280 ветровити денови годишно - изгледа затоа ретко ги гледам! :raz:

Абе темава си е за тука пошто тие се определуваат според музиката и стилот им е според тоа.
А тоа што се насилни се насилни ама зависи според кој.Доколку сте албанец или грк да речеме сте го наебале.Јас се знаев со нив и ко што гледав не се правеа газди и тоа што викаш со рекети.Али тогаш паркот беше ”чист” од разни рекетари и беше безбеден од разни срања.Е сеа ако се закачиш со нив после кој ти е крив.А исто така има скинери што се прават дека се ама се тие позери и мислат ако се облечат така и ако се ишишаат кељави и демек ке тепаат све живо.Јас зборам за правите скинхедси а не за позери.Сега не се више тоа што беа.Еве можете да ја видите и темата во „Македонски Градови„ : „Skinheads (скинери) во Скопје?„ и ке видите зошто ги бараат и зошто го правеле тоа.Пошто нацистите не чепкаат македонци.Епа затоа во парк беше супер пред неколку години и немаше албанци што прават рекети насекаде и што се шуњаат насекаде по 3432 души.Јас не зборам на памет туку ги знам правилните и знам што правеа.Поздрав

а ти игор само ги нареди линковите или успеа и да прочиташ нешто?

инаку, ако си панк, по дифолт би требало и да си антифа, а не да даваш коментари кои зрачат со национализам, ксенофобија и сл.

Не ги зам тие карегории на скинери и како се класираат по музиката што ја слушаат мислам дека се е тоа мода поготво тие NAZI-скинери.Треба да се свати сека нацизмот никогаш не бил дел од ова наше општество и треба да се преиспитаат што праат со тоа--понормално ми е да има скинери во Бугарија пошто и биле дел од тој нацистички блок а ние како партизански народ нема што да се пикаме во тие води.Додека за експанзијата на скинерите најкрив е Расел Кроу и Ромпер Стомпер(и како после Ране сите кога станаа мафијаши)овде изникнаа скинери. Ние како народ секој филм го гледаме 10 минути пред крај за да ја избегнеме лошата поука.

Не разбирам како светот ги гледа работите особено за идеологиите.Колку што забележав скоро цел свет прави тоа што прави и Америка и сите ја следат неа.На пример на запад нема ова,нема она.Луѓе размислувајте со своја глава!!!.Ви текнува кога Путин беше обвинет за убиството на новинарката.Тоа е америчка пропаганда против него бидејки американците сакаат да го контролираат светот,дека Путин 2 пати по ред беше избран и дека уште еднаш ке биде изгласан и нејќат тој да биде лидер туку сакаат европа да биде разединета,подметнуваат скандали.Во Америка американците си живееле мирно(зборам за 1960-1980) и таму немало Албанци(албанци) кои што правеле рекети и проблеми,не туку таму било мирно.Луѓе ние сме на Балканот работите тука никогаш не биле како во ЕУ или Америка и РАЗБЕРЕТЕ ДЕКА НИКОГАШ НЕМА ДА БИДАТ!!!Кој рекол дека идеологијата на Хитлер(не сум нацист) била лоша(не им одговарало на Американците Германиј да води пола свет и готово,деца да знаете дека фашизмот е лоша работа!) и ние по нивен памет!А што му фалеше на комунизмот?Кој не живееше среќно?И јас лично мислам дека би требало да има скинери кај нас да им го дотерат умот на шипциве.

Ве замисли последниот пост а?

бај д веј познава ли некој скинер?

ReCoN напиша:
Ве замисли последниот пост а?

Не, само што е доволно неинтересен за да не одговорам на него.

ReCoN напиша:
Не разбирам како светот ги гледа работите особено за идеологиите.Колку што забележав скоро цел свет прави тоа што прави и Америка и сите ја следат неа.На пример на запад нема ова,нема она.Луѓе размислувајте со своја глава!!!.Ви текнува кога Путин беше обвинет за убиството на новинарката.Тоа е америчка пропаганда против него бидејки американците сакаат да го контролираат светот,дека Путин 2 пати по ред беше избран и дека уште еднаш ке биде изгласан и нејќат тој да биде лидер туку сакаат европа да биде разединета,подметнуваат скандали.Во Америка американците си живееле мирно(зборам за 1960-1980) и таму немало Албанци(албанци) кои што правеле рекети и проблеми,не туку таму било мирно.Луѓе ние сме на Балканот работите тука никогаш не биле како во ЕУ или Америка и РАЗБЕРЕТЕ ДЕКА НИКОГАШ НЕМА ДА БИДАТ!!!Кој рекол дека идеологијата на Хитлер(не сум нацист) била лоша(не им одговарало на Американците Германиј да води пола свет и готово,деца да знаете дека фашизмот е лоша работа!) и ние по нивен памет!А што му фалеше на комунизмот?Кој не живееше среќно?И јас лично мислам дека би требало да има скинери кај нас да им го дотерат умот на шипциве.
А што ти прават тебе шипците па да им го дотеруваш умот?

До кога со вакви глупи верски и национални предрасуди?! Соочи се со тоа дека ти се сограѓани, и нивниот процент секојдневно расте, и ни скинерите, ни свети петар нема тоа да го спречат. А и зошто би го спречиле? Ништо не губиш ти поради нив. Луѓе се, како и тебе. Нема да те чепкаат, ако не ги чепкаш ти нив. Ама не, балканска филозофија, ај да ги истепаме, све ќе потепаме. И демек патриоти сме.
Ништо не постигнуваш ни за државата, ни за општеството, ни за себе ако шеташ низ парк избричен ќелав и маваш сакал на случајни минувачи. Или ако тепаш шипци со шипки у 57ца. Тоа само докажува колку си ограничен.

Пак ќе кажам, уфурани се во некој филм, а повеќето од нив не ни знаат за што се залагаат.

Бај д веј, да, познавам скинери. Некои од нив се сега веќе бивши, за среќа. :wink:

Офчар напиша:
а ти игор само ги нареди линковите или успеа и да прочиташ нешто?

инаку, ако си панк, по дифолт би требало и да си антифа, а не да даваш коментари кои зрачат со национализам, ксенофобија и сл.

КО прво другар јас и сум панкер.А тоа што вика овој Џедај или што ја знам како е нема врска тоа дали имам пари или компјутер.Значи панкер е тип по улица што се шлае без пари и ништо.Грешка си тука.Панкер не е тоа.Се гледа по стил и познавање и по музика.
А сеа да се навратам.За информација има и наци панкери ама јас не сум од нив.Ама овде у мк е очајно лошо со нашите браќа да речам албанци.Пошто рекетираат све живо.Сето тоа го зборам со цел а не дека не знам.ЈАс многу знам за скинерите и сум го читал тоа и го знам и без да го читам.А нацизмот се раѓа ради тоа а не дека сакам македонија да биде „чиста земја„.И не ширам него кажувам дека зборат на празно без да имаат појма за скинерите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom