SKINHEADS

• Креатор на темата Креатор на темата ForFokSake
  • Време на започнување Време на започнување
Се прашуам што мајка бара темава во музика. :raz:

И јас моментално се прашувам истото!!!Ама сепак!!Скинерите си имаат право да поддржуваат своја идеологија, како и сите тука, но мислам дека нивното насилство не е оправдано!!Верувај во што сакаш,ама да не е насилно нештото!!Да крадеш од луѓе кеш за да купиш вино, тоа е идеологијата на скинерите??Мислам дека тоа не е идеја, туку идеја на нашиве скинери, што ги извртуваат скинерските кодекси само да им биде нив убаво!!!

да се разбереме, а гангста раперите не прават полоши работи?

И нивното насилство не го поддржувам!!Има таму насилство, ама од сиромаштија!!А нашиве скинери ме закачаа еднаш што носев маица од Тупак, и ми бараа кеш зошто ги мрзеше да одат дома да земат пари за кеш!!И ми се исилија кога бев сам...

И нивното насилство не го поддржувам!!Има таму насилство, ама од сиромаштија!!А нашиве скинери ме закачаа еднаш што носев маица од Тупак, и ми бараа кеш зошто ги мрзеше да одат дома да земат пари за кеш!!И ми се исилија кога бев сам...
деца бе... :) :pos: мислам и јас не бев нешто поарен ама ќе ги цитарм Лоши Деца:
тоа е начинот на животот наш, кој ќе го фураме засекогаш, затоа само ти! останиии и победииии

деца бе... :) :pos: мислам и јас не бев нешто поарен ама ќе ги цитарм Лоши Деца:

Епа и децата си имаат свои мислења(иако имам 22 години)!!Ти реков дека такво искуство имам за скинерите, епа сега ти побиј го моето искуство и обиди се да ми објасниш!!!

ПС Почитувам начин на живот , а не насилство!!(независно дали е скин, ганстер, анархист и слично)

И јас моментално се прашувам истото!!!Ама сепак!!Скинерите си имаат право да поддржуваат своја идеологија, како и сите тука, но мислам дека нивното насилство не е оправдано!!Верувај во што сакаш,ама да не е насилно нештото!!Да крадеш од луѓе кеш за да купиш вино, тоа е идеологијата на скинерите??Мислам дека тоа не е идеја, туку идеја на нашиве скинери, што ги извртуваат скинерските кодекси само да им биде нив убаво!!!

Епа и децата си имаат свои мислења(иако имам 22 години)!!Ти реков дека такво искуство имам за скинерите, епа сега ти побиј го моето искуство и обиди се да ми објасниш!!!

ПС Почитувам начин на живот , а не насилство!!(независно дали е скин, ганстер, анархист и слично)

У право си за напишаното.

Има за се кодекс, кодексот на скинерите е различен кај секој вид на скинери:)

Веќе 3 години што ги знам наци скинерите се придржуваат кон тој коденкс, и не бараат пари туку кога се нема пари нема пиење. Нормални луѓе.:)
Кодексот у Македонија за нив е Македонија на Македонците и заштитиги Македонските деца од проблеми.
Мислам дека е јасно.

Он.

За музиката па.... убаво е да се слуша опишувањето на жувотот на работната класа луѓе. УБаво е да се слуша раскажување на животот преку една песна. Живото на луѓето што ја живеат својата идеологија. Престтавувањето:)
Да се види што го мачи човекот што некои го отфрлаат и игнорираат тоа. Тоа е скинерската музка.

Skrewdriver - The Showdown Спотот види Тука!

Skrewdriver - Before the Night Falls Спотот види Тука!

Skinhead Archive - Спотот види
Тука!

Skinhead Girl ... - Спотот види Тука!http://youtube.com/watch?v=pvbfoZnhHoM&feature=related

Скинерите се закон. Најдобри луѓе на свет.

Абе не треба да има ни гангстери, ни скинхед ни ни6то такво насилно !
Едноставно не се свесни они што прават !

Абе не треба да има ни гангстери, ни скинхед ни ни6то такво насилно !
Едноставно не се свесни они што прават !
До кога е со вакви стереотипи бе ДО КОГА ?! Ако си скинер знаци си гангстер , клошар , пропалица... Цк , Цк , Цк...
Инаку најдобар скинерски бедн на Балканот , а и мој најомилен бенд - Ритам Нереда !!! Растураат момците :music3:

Добро е да ги има се додека се залагаат за државава....иначе наци срања не поднесувам
п.с КОј рече дека Албанците не правеле ништо ако не се закачаш?

zdr temava vi e ok ama site ovie raboti sto gi zborite za skinerite kaj nas se glupost.vo skopje nema nazi-skinheads a da bides skiner ne e samo da si kelav ili da gi tepas albancite.skinerite ne se ideologija tuku nacin na zivot.aa ako na site vas tolku mnogu vi smetaat albancite zosto vie ne prezemete nesto vo vrska so toa tuku sedite pred kompjuter i zborite.skinerite ne vi se ulicna policija pa da vi gi resavaat problemite.vo sk ima poveke malcinstva a kolku ima losi albanci tolku ima i makedonci.site sme luge i svatete deka ne treba da ima predrasudi.zosto da ne bide mir i ednakvost sto si ti kako makedonec po superioren od drugite luge od druga vera boja na koza etnicka pripadnost?????KE MI DADE LI NEKOJ PAMETEN ODGOVOR??? KE PROBA LI NEKOJ DA ME RAZUBEDI DEKA NE SUM VO PRAVO???POZZDRAV!

Само да напоменам ...
Под т.н. "Скинер" се подразбира многу повеќе од насилство и анархија, а оние кој што со поимот "Скинер" се закитуваат со титулата насилник, ненормален, будала, швркнат во мозокот и сл. се само-залажуваат со терминот и воопшто ја излитуваат честа кон националноста и своите лидери ...

zdr temava vi e ok ama site ovie raboti sto gi zborite za skinerite kaj nas se glupost.vo skopje nema nazi-skinheads a da bides skiner ne e samo da si kelav ili da gi tepas albancite.skinerite ne se ideologija tuku nacin na zivot.aa ako na site vas tolku mnogu vi smetaat albancite zosto vie ne prezemete nesto vo vrska so toa tuku sedite pred kompjuter i zborite.skinerite ne vi se ulicna policija pa da vi gi resavaat problemite.vo sk ima poveke malcinstva a kolku ima losi albanci tolku ima i makedonci.site sme luge i svatete deka ne treba da ima predrasudi.zosto da ne bide mir i ednakvost sto si ti kako makedonec po superioren od drugite luge od druga vera boja na koza etnicka pripadnost?????KE MI DADE LI NEKOJ PAMETEN ODGOVOR??? KE PROBA LI NEKOJ DA ME RAZUBEDI DEKA NE SUM VO PRAVO???POZZDRAV!
Поише право иам бе...Македонија,држава на Македонците,Албанија држава на Албанците. Шо не си идете у вашата држава?? Ајт

Само да напоменам ...
Под т.н. "Скинер" се подразбира многу повеќе од насилство и анархија, а оние кој што со поимот "Скинер" се закитуваат со титулата насилник, ненормален, будала, швркнат во мозокот и сл. се само-залажуваат со терминот и воопшто ја излитуваат честа кон националноста и своите лидери ...

ГИ има и такви и такви, да се биде скинер не значи да си насилник, апсолутно не, оставете тоа што го има по некои Еврејски Пропаганди.

Таа титула со таквите титули во позадина ги даваат само црнците и евреите но не и нормалните луѓе. Ама што да се збори се е пропаганда.

Да се биде скинер не значи да си насилник, значи да имаш свој живот со свои принципи, како и секој нормален човек под тоа се подразбира кола, живеалиште, девојка фамилија бизнис, а не лошата слика што се дава од Скинерите во Скопје, сте ги осетиле Традишнал Скинс, кои то им е и целта да пијат со туѓи пари и да лежат по цели денови.

Мислам дека се скарани така да, полесно ете ќе ви биде:)

ГИ има и такви и такви, да се биде скинер не значи да си насилник, апсолутно не, оставете тоа што го има по некои Еврејски Пропаганди.

Во Македонија имаме обратна ситуација..Ако си скинер, мора да бидеш насилник...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom