Манијаци за џипови

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Ако би земал џип тоа би било дефенитивно Ауди Q7.... мислам дека поуба машина од ова не постојт :icon_bigg

Volkswagen-Amarok_2011_photo_03.jpg

Ова ако е џип, ќе си го сечам на два дела од по 20 цм.
Добар компромис е.
Иначе за на терен се знае
Barnie_SoAf_00LadaNiva_RR.jpg

А да сум за земање би зел нешто вака
0fcde9e4db96496aa0cdecdc6a1cbb2f.jpg

За оф роуд јас би препорачал Ford Explorer

5788450089_large.jpg

Баш ваков :) Сум се возел и е стварно страшна машина :)

ама многу е голем, да треба по некое тесно патче да поминиш.....
колку 2 ниви е една до друга

Напротив... Оваа верзија на Експлорерот (патем најпопуларниот во Европа) има мали димензии како за амер. Сликата лаже затоа што е кренат и има поголеми гуми.

За разлика од моделот 1995-2001 кој е како автобус.
2000-ford-explorer-4dr-112-wb-awd_100150857_m.jpg

Батали таквата поделба, и покрај тоа што пишав дека Нивата е подобра (терен), јас Нива никогаш не би купил. Значи реално гледано е ОК, ама лично јас никогаш не би ја ни споредувал со возило како Витара, Самурај, Фрилендер... Тој што се тепа во гради и вели дека на Ладата и нема рамен, најверојатно никогаш (се) нема возено во друг теренец.

Заглавив со опел фронтера 3.0 i спорт во планина на снег,дојде лада нива ја закачив сајллата за нејзината кука и ме извлече до врвот на планината сосе фронтерата.

Заглавив со опел фронтера 3.0 i спорт во планина на снег,дојде лада нива ја закачив сајллата за нејзината кука и ме извлече до врвот на планината сосе фронтерата.
Прво, многу зависи од тоа што гуми си имал... и Нива со летни гуми 255/70 R 15 нема да мрда по снег тоа да ти е јасно како ден.

Друго, во постот што си го цитирал се прај муабет за теренци, чистокрвни од типот на Дефендер, Паџеро, Чироки... Нивата за некој терен е подобра од нив, за некој е полоша. За по обичен пат (кај шо се вози 90% од времето) непрајме муабет. Така да неможиш да генерализираш кој теренец е најдобар. Мада кога на сето тоа ќе ја додајш цената - дефендер кошта колку 5 ниви, идиме до моментот дека нивата е најдобар компромис за платено/добиено.

toyota-land-cruiser-v8-2.jpg

е ова бе брат ти е џип , теренец ипол е :) мн добро џипиште се иам возено у вакво у доста не секојдневни услови и стварно добро се покажа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom