Какво чувство добивате кога ќе се замислите да имате бебе?

• Креатор на темата Креатор на темата blue seagull
  • Време на започнување Време на започнување
Еве на Наташа да и одговорам...Не знам, ти што викаш, од водата ќе да е? И тебе да не ти е од водата што не знаеш да прифатиш туѓо мислење а е РАЗЛИЧНО од твоето...И сега ајде ја да се препукувам со тебе и да се чудам ЗАШТО И КАКО МОЖЕШ ТИ ДА САКАШ ДЕЦА...Па тоа е необјасниво. За да се започне ДИСКУСИЈА, прво треба да се научи да се почитува СЕКОЕ туѓо мислење, а не да скокаш ако не ти се свиѓа. И мене твоето мислење не ми се свиѓа, па го почитувам...
Драга моја прифаќам различно мислење од моето,ама не прифаќам мислење во кое се наведува омраза кон друг!И што требаше да кажам„браво бе моме шо ги мразиш бебињата,во тебе е иднината„Свашта!
Ќе скокаш и ти да кажам дека ми се гади,повраќа,се гушам од тинејџерки кои не сакат деца!
И ако го почитуваш моето мислење зошто ми реплицира?

Ti si stanala zaloznik na hormonite.Po klimakterium ke ti bide pobistro.
(Se odnesuva na onie koi mislat deka sakanjeto deca e prasanje na izbor-prasanje na homoni e.Bev ,vidov.)

dobivam prekrasno cuvstvo,cesto se zamisluvam kako si go drzam moeto bebence vo prgratki zaedno so negoviot tatko a toa onaka ni se smeska i ne gleda so negovite malecki ocinja..

Их, па кој не добива прекрасно чувство од таа помисла? Многу сакам да имам деца, едвај чекам. Ама да не се избрзуваме, прво некои работи треба да си дојдат на свое место.

Не добивам никакво чувство:nesum:Валда зш знам дека нема да е во блиска иднина...Иначе сакам да имам деца и би била радосна со моето дете,помислата на тоа воопшто не ме плаши:pipi:

pa nekako me obleva toplina, da si imas svoe malecko slatko bebce.ali rano e ...

Уф....само што ја прочитав темава се наежив целиот..кога и да помислам на тоа ме облева некое многу убаво чувство....а и многу ги сакам децата( а и ја сум големо дете:vozbud:) така да преубаво чувство....

Чуство исто ко да имам милениче дома :pos:

Сакам бебиња и дечиња на секоја возраст ама не можам да си се замислам сега со дете.
Се чуствувам незрело за јас да чувам сопствено дете. Прво ме плаши самата помисла на трудничките денови и самото растење на стомакот па се до најстрашниот период породувањето и имам уплав од тоа.
А и сакам уште да уживам во животот без да имам големи обврски околу детето, премлада сум за тоа.:)

А за неколку години кога би имала работа, кога би имала со партнерот дом и добри услови за дете секако дека би била пресреќна и знам дека ќе бидам добра мајка :pipi:

Со оглед на тоа дека иам 19 ипол години помислата дека имам бебе (или дека сум бремена) ме облева со чувства на страв и срам.:nesum:

Вчера сонував дека сум имала дете, кога се разбудив за момент си замислив како е навистина да имаш дете. Чувството ми беше многу чудно, но пријатно чудно. Како нешто што е извор на среќа и мир, а предходно од ниедно друго место го немам почусвувано истото.
Би сакала да знам дали и вие сте зе замислиле во слична ситуација и како ви било на вас.

Јас имам сонувано повеке пати вака... и какво е чуството хммм прекрасно топло и неопишливо :pipi:

denes da imas bebe toa znaci nedaj boze da dobie nekoja bolest zaa koja postojano ne zaplasuvaat po mediumite, rakovi, leukemii, da ne moze da raste ne daj boze, pa posle ako se bide vo red, koga ke porasne treba da mu pomognes da go izvedes na pat da stane covek, a kolku ima idnina nasava drzava neka kazat nevrabotenite, ne znam. Nekoj da mi garantira deka bebeto ke bide zdravo deka nema da se razboli od nekoja neizleciva bolest deka nema da go usri nekoj manijak so kola, deka nema nisto loso da mu se sluci, deka ke moze da se vraboti koga ke porasne deka ke moze da zarabotuva zxa zivot e togas bi imal ubavo cuvstvo da znam deka imam sin ili kerka nebitno, no kako stojat rabotite jas mislam deka cuvstvoto bi bilo polno so strepenje, neizvesnost i iscekuvanje.

Боооо многу сакам деца и многу пријатно чуство ми е така кога ќе се замислам да имам деца...би сакал 5 :kesa:

Па како и секој тинејџер (добро де не сум веќе, па што) не се замислувам често како родител, но имам размислувано и можам да заклучам дека би сакал и се чувствувам спремен да воспитувам, но не и да "одгледувам" бебе/дете односно не би менувал пелени, не би готвел, пазел, нахранувал и тн

бидејќи сум луда по бебенца, кај и да видам бебе застанувам да си поиграм со него, често си размислувам на таа тема, и преубаво ми е кога размислувам за тоа, ме обвива некоја топлина и блага насмевка се шири на моето лице....се имама и сонувано со бебе во рацете и сонот ми беше навистина убав и среќен!!!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom