Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.002
- Поени од реакции
- 61.832
Ги имаме номинациите за најновото, 85 издание на Оскарите. Со неколку (не)пријатни изненадувања, вака изгледа разврската во некои од „поатрактивните“ категории:
Главна машка улога:
Bradley Cooper for Silver Linings Playbook (2012)
Daniel Day-Lewis for Lincoln (2012)
Hugh Jackman for Les Misérables (2012)
Joaquin Phoenix for The Master (2012)
Denzel Washington for Flight (2012/I)
Категорија во која се очекува победа на Дениел Деј Луис, се надвор од тоа би било неочекувано. Хју Џекмен и Жоакин Феникс се потенцијални изненадувања.
Главна женска улога:
Jessica Chastain for Zero Dark Thirty (2012)
Jennifer Lawrence for Silver Linings Playbook (2012)
Emmanuelle Riva for Amour (2012)
Quvenzhané Wallis for Beasts of the Southern Wild (2012)
Naomi Watts for The Impossible (2012)
Џесика Частеин е убедлив фаворит. Емануеле Рива е највозрасната номинирана актерка евер а Кувенжане Валис е најмладата номинирана актерка евер, иако не ми е јасно зошто.
Режисер:
Michael Haneke for Amour (2012)
Ang Lee for Life of Pi (2012)
David O. Russell for Silver Linings Playbook (2012)
Steven Spielberg for Lincoln (2012)
Benh Zeitlin for Beasts of the Southern Wild (2012)
Категорија во која многумина ќе бидат непријатно изненадени затоа што ги нема Тарантино за Џанго и Том Хупер за Клетници. Не знам зошто го форсираат Бист оф садрн вајлд, јас се мачев додека го гледав како што вие се мачите додека читате англиски на кирилица.
Споредна машка улога:
Alan Arkin for Argo (2012)
Robert De Niro for Silver Linings Playbook (2012)
Philip Seymour Hoffman for The Master (2012)
Tommy Lee Jones for Lincoln (2012)
Christoph Waltz for Django Unchained (2012)
Група на смртта
Сите 5 имаат освоено Оскар.
Споредна женска улога:
Amy Adams for The Master (2012)
Sally Field for Lincoln (2012)
Anne Hathaway for Les Misérables (2012)
Helen Hunt for The Sessions (2012)
Jacki Weaver for Silver Linings Playbook (2012)
Борба помеѓу Ането и Сали Филд, останатите може да ја вежбаат реакцијата кога ќе биде објавен победникот.
Судејќи по номинациите за режисер, Џанго и Лес Миз немаат шанси за Оскар, а ги гледав како главни конкуренти на Линколн. Во секој случај, за најдобар филм погледнете ја анкетата, прашањето не е кој филм ќе победи (бидејќи тогаш не се знае кој гласа за филм а кој за желба) прашањето е За кого навивате во категоријата за најдобар филм?
Кој има време нека преброи кој филм има најмогу номинации и нека ги допише останатите категории.
P.S.
Да допишам уште дека по ова што го видов, Сет МекФарлен ќе биде одличен домаќин на Оскарите!
Главна машка улога:
Bradley Cooper for Silver Linings Playbook (2012)
Daniel Day-Lewis for Lincoln (2012)
Hugh Jackman for Les Misérables (2012)
Joaquin Phoenix for The Master (2012)
Denzel Washington for Flight (2012/I)
Категорија во која се очекува победа на Дениел Деј Луис, се надвор од тоа би било неочекувано. Хју Џекмен и Жоакин Феникс се потенцијални изненадувања.
Главна женска улога:
Jessica Chastain for Zero Dark Thirty (2012)
Jennifer Lawrence for Silver Linings Playbook (2012)
Emmanuelle Riva for Amour (2012)
Quvenzhané Wallis for Beasts of the Southern Wild (2012)
Naomi Watts for The Impossible (2012)
Џесика Частеин е убедлив фаворит. Емануеле Рива е највозрасната номинирана актерка евер а Кувенжане Валис е најмладата номинирана актерка евер, иако не ми е јасно зошто.
Режисер:
Michael Haneke for Amour (2012)
Ang Lee for Life of Pi (2012)
David O. Russell for Silver Linings Playbook (2012)
Steven Spielberg for Lincoln (2012)
Benh Zeitlin for Beasts of the Southern Wild (2012)
Категорија во која многумина ќе бидат непријатно изненадени затоа што ги нема Тарантино за Џанго и Том Хупер за Клетници. Не знам зошто го форсираат Бист оф садрн вајлд, јас се мачев додека го гледав како што вие се мачите додека читате англиски на кирилица.
Споредна машка улога:
Alan Arkin for Argo (2012)
Robert De Niro for Silver Linings Playbook (2012)
Philip Seymour Hoffman for The Master (2012)
Tommy Lee Jones for Lincoln (2012)
Christoph Waltz for Django Unchained (2012)
Група на смртта

Сите 5 имаат освоено Оскар.
Споредна женска улога:
Amy Adams for The Master (2012)
Sally Field for Lincoln (2012)
Anne Hathaway for Les Misérables (2012)
Helen Hunt for The Sessions (2012)
Jacki Weaver for Silver Linings Playbook (2012)
Борба помеѓу Ането и Сали Филд, останатите може да ја вежбаат реакцијата кога ќе биде објавен победникот.
Судејќи по номинациите за режисер, Џанго и Лес Миз немаат шанси за Оскар, а ги гледав како главни конкуренти на Линколн. Во секој случај, за најдобар филм погледнете ја анкетата, прашањето не е кој филм ќе победи (бидејќи тогаш не се знае кој гласа за филм а кој за желба) прашањето е За кого навивате во категоријата за најдобар филм?
Кој има време нека преброи кој филм има најмогу номинации и нека ги допише останатите категории.
P.S.
Да допишам уште дека по ова што го видов, Сет МекФарлен ќе биде одличен домаќин на Оскарите!