85 издание на Оскарите

За кого навивате во категоријата за најдобар филм?

• Amour (2012)

Гласови: 10 10,9%
  • Argo (2012)

Гласови: 6 6,5%
  • Beasts of the Southern Wild (2012)

Гласови: 0 0,0%
  • Django Unchained (2012)

Гласови: 31 33,7%
  • Les Misérables (2012)

Гласови: 18 19,6%
  • Life of Pi (2012)

Гласови: 7 7,6%
  • Lincoln (2012)

Гласови: 13 14,1%
  • Silver Linings Playbook (2012)

Гласови: 5 5,4%
  • Zero Dark Thirty (2012)

Гласови: 2 2,2%

• Вкупно гласачи
    92
  • Гласањето е завршено на .
"@p0parena: не заборавајте дека Миланка не се омажи ради оваа кариера,помалку тролајте ја луѓе..."

Тоа за лепотата не важи само кај мажи. Таму обратно е. Пример Ди Каприо, Пит... :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
И мене ми е Џанго фаворит за Оскар за најдобар филм, ама ајде да видиме, се ми нешто вика дека Арго ќе земе, а страшно подосаден филм од Џанго е.

И мене ми е Џанго фаворит за Оскар за најдобар филм, ама ајде да видиме, се ми нешто вика дека Арго ќе земе, а страшно подосаден филм од Џанго е.
Џанго е срање, Арго колку толку разработува подобра приказна.

Џанго е срање, Арго колку толку разработува подобра приказна.
Не зезај, али добро сепак се работи за вкусови. Џанго останува мој фаворит за Оскар, склоп на добра приказна, музика, сценографија и се, Арго не би кажал.

Арго тепа бе. Мислев Линколн ама гледам повеќе се попалиле по Cold War политиката, за разлика од историја или модерна политика.

Факт е дека никогаш не осојува најдобриот филм за таа година оскар. Има подобри филмови од номинираниве (некои од нив)

Io Sono Interista мењаваме аватари после вечерва? :D
--- надополнето: 25 февруари 2013 во 00:26 ---
Не зезај, али добро сепак се работи за вкусови. Џанго останува мој фаворит за Оскар, склоп на добра приказна, музика, сценографија и се, Арго не би кажал.
И мене ми е Џанго најдобар филм од овие (погоре со оценки ги пишав) ама или Линколн или Арго ќе земе.

И уште ми е криво што Афлек и Тарантино не се номинирани за режисер. Баш ќе беше јака конкуренцијата така.

Од оние што ги гледав

Најдобар филм : Арго
Најдобра машка улога : Даниел Луис
Најдобар режисер: Анг Ли (Лајф оф Пи)
Најдобра женска улога: Емануел Рива (Љубов)

п.с се надевам дека Силвер Лајнинг ќе освои што помалку

Јас немам сеуште гледано ниту еден од номинираниве, во темава сум само заради Миланка. Може нели? :нинџ:

п.с. тие што не сакаат да ги слушаат нејзините маестрални преводи, имате пренос и на E! Entertainment/

Јас немам сеуште гледано ниту еден од номинираниве, во темава сум само заради Миланка. Може нели? :нинџ:

п.с. тие што не сакаат да ги слушаат нејзините маестрални преводи, имате пренос и на E! Entertainment/
И јас исто од утре ќе почнам :D

Ти си боље публика, се враќаш поради нешто секоја година. Традиционален си.

Џанго, ако ништо друго, има фантастични дијалози, за разлика од Арго. А не е ништо друго, туку Џанго е несразмерно подобар од Арго во речиси секој поглед. И позабавен, со видливо оригинален печат од Тарантино, но секако нема да добие Оскар за најдобар филм. Некој од овие про-амери ќе добие Argo, Lincoln или Zero dark thirty.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom