85 издание на Оскарите

За кого навивате во категоријата за најдобар филм?

• Amour (2012)

Гласови: 10 10,9%
  • Argo (2012)

Гласови: 6 6,5%
  • Beasts of the Southern Wild (2012)

Гласови: 0 0,0%
  • Django Unchained (2012)

Гласови: 31 33,7%
  • Les Misérables (2012)

Гласови: 18 19,6%
  • Life of Pi (2012)

Гласови: 7 7,6%
  • Lincoln (2012)

Гласови: 13 14,1%
  • Silver Linings Playbook (2012)

Гласови: 5 5,4%
  • Zero Dark Thirty (2012)

Гласови: 2 2,2%

• Вкупно гласачи
    92
  • Гласањето е завршено на .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
29.002
Поени од реакции
61.832
Ги имаме номинациите за најновото, 85 издание на Оскарите. Со неколку (не)пријатни изненадувања, вака изгледа разврската во некои од „поатрактивните“ категории:

Главна машка улога:
Bradley Cooper for Silver Linings Playbook (2012)
Daniel Day-Lewis for Lincoln (2012)
Hugh Jackman for Les Misérables (2012)
Joaquin Phoenix for The Master (2012)
Denzel Washington for Flight (2012/I)

Категорија во која се очекува победа на Дениел Деј Луис, се надвор од тоа би било неочекувано. Хју Џекмен и Жоакин Феникс се потенцијални изненадувања.

Главна женска улога:
Jessica Chastain for Zero Dark Thirty (2012)
Jennifer Lawrence for Silver Linings Playbook (2012)
Emmanuelle Riva for Amour (2012)
Quvenzhané Wallis for Beasts of the Southern Wild (2012)
Naomi Watts for The Impossible (2012)

Џесика Частеин е убедлив фаворит. Емануеле Рива е највозрасната номинирана актерка евер а Кувенжане Валис е најмладата номинирана актерка евер, иако не ми е јасно зошто.

Режисер:
Michael Haneke for Amour (2012)
Ang Lee for Life of Pi (2012)
David O. Russell for Silver Linings Playbook (2012)
Steven Spielberg for Lincoln (2012)
Benh Zeitlin for Beasts of the Southern Wild (2012)

Категорија во која многумина ќе бидат непријатно изненадени затоа што ги нема Тарантино за Џанго и Том Хупер за Клетници. Не знам зошто го форсираат Бист оф садрн вајлд, јас се мачев додека го гледав како што вие се мачите додека читате англиски на кирилица.

Споредна машка улога:
Alan Arkin for Argo (2012)
Robert De Niro for Silver Linings Playbook (2012)
Philip Seymour Hoffman for The Master (2012)
Tommy Lee Jones for Lincoln (2012)
Christoph Waltz for Django Unchained (2012)

Група на смртта :pos:
Сите 5 имаат освоено Оскар.

Споредна женска улога:
Amy Adams for The Master (2012)
Sally Field for Lincoln (2012)
Anne Hathaway for Les Misérables (2012)
Helen Hunt for The Sessions (2012)
Jacki Weaver for Silver Linings Playbook (2012)

Борба помеѓу Ането и Сали Филд, останатите може да ја вежбаат реакцијата кога ќе биде објавен победникот.

Судејќи по номинациите за режисер, Џанго и Лес Миз немаат шанси за Оскар, а ги гледав како главни конкуренти на Линколн. Во секој случај, за најдобар филм погледнете ја анкетата, прашањето не е кој филм ќе победи (бидејќи тогаш не се знае кој гласа за филм а кој за желба) прашањето е За кого навивате во категоријата за најдобар филм?

Кој има време нека преброи кој филм има најмогу номинации и нека ги допише останатите категории.

P.S.
Да допишам уште дека по ова што го видов, Сет МекФарлен ќе биде одличен домаќин на Оскарите! (y)

Линколн има 12 номинации
Арго 7
Скајфол 5
Хобитот 3
Авенџерс 1
Amour 5
Џанго 5
Клетници 8
Life of Pi 11
Silver Linings Playbook 9
Zero Dark Thirty 5

Најдобар филм - Les Miserables

Главна машка улога - Hugh Jackman

Главна женска улога - Naomi Watts

Режисер - Steven Spielberg

Споредна машка улога - Robert De Niro

Споредна женска улога - Anne Hathway

:)

Не може некако да се направи за повеќе филма да се гласа на анкетава?:)

Не може некако да се направи за повеќе филма да се гласа на анкетава?:)
Не може да се измени анкетата, кога ќе се објави тоа е што е. Макар што мислам дека вака е подобро.

најголеми шанси според мене има Линколн, американциве нема шанси да го пуштат филмов за еден од татковците на државата, не верувам овој со бин ладен да се протни како hurt locker. сакам арго да биде во миксот и да земе некој оскар

најголеми шанси според мене има Линколн, американциве нема шанси да го пуштат филмов за еден од татковците на државата, не верувам овој со бин ладен да се протни како hurt locker. сакам арго да биде во миксот и да земе некој оскар
И јас мислам дека Линколн ќе го земе оскарот за "најдобар филм",не дека филмот е лош,далеку од тоа,но Клетници и Животот на Пи се подобри според мене.

И јас мислам дека Линколн ќе го земе оскарот за "најдобар филм",не дека филмот е лош,далеку од тоа,но Клетници и Животот на Пи се подобри според мене.

филмот е одличен али дека е онака патриотски да речам му дава многу повеќе шанса за успех

Навивам за Les Miserables и Django пошто се нај мејн-стрим non U ! S ! A ! филмови

Од анкетава ги имам гледано само Amour и Lincoln па морам прво да изгледам барем уште неколку од номинираните пред да гласам. Daniel Day-Lewis беше одличен.

Најдобар филм - Lincoln

Најдобра машка улога - Daniel Day Lewis

Најдобра женска улога - Naomi Watts

Најдобар режисер - Ang Lee

Најдобра машка споредна улога - Tommy Lee Jones

Најдобра женска споредна улога - Helen Hunt

Животот на Пи според мене е подобар од Линколн, малку досаден во првиот дел но после топ, посебно ако се гледа на кино. Клетници ќе го гледам на кино, исклучиво за таму е, очекувам ништо помалку од совршенство. Всушност, не се сеќавам да сум имал поголеми очекувања од филм, посебно кога ги читам коментарите на youtube од луѓе кои се вратиле од кино.

За Линколн или за Говорот на Кралот не знам како некој може да навива, (мислам нон USA/UK) секоја чест на Дениел Деј Луис и Колин Фирт, но една ласта не чини пролеќе :)

Од номинираниве два филма имам изгледано, вечерва уште два ќе изгледам.
Инаку јасно е дека Линколн зема за најдобар филм иако мене Арго поинтересн ми беше, ако не друго барем не беше претерано долг за џабе.
Во главна женска улога ќе си навивам за срцкава од аватар, а и за најдобар актер јасно е дека Деј Луис го зема. За споредна женска на форумов ќе се навива на велико за Ането иако и Сали Филдс растури во Линколн, ама Клетници уште го немам гледано така да не коментирам тука.
За режисер многу многу не се замарам ама кога го имаш Спилберг во номинирани уште и за патриотски филм јасно е кој е главен фаворит.
И голема е шансата Silver Linnings Playbook да биде најголемиот губитник на Оскариве, не верувам да успее да победи во некоја категорија.
И една битна категорија од мене:

Best Animated Feature Film of The Year
Brave
Frankenweeine
ParaNorman
The Pirates! Band of Misfits
Wreck-It-Ralph

Од овие Brave многу ми се свиѓаше, овој на Бартон со миленичево ми беше малку напорен, Паранорман тек треба да го изгледам, од Ралф чекам убава снимка, а Пиративе не ни знаев дека постои како филм.
Како и да е засега му давам најголема шанса на Brave, веќе кога Ice Age новиов не е номиниран.

Животот на Пи според мене е подобар од Линколн, малку досаден во првиот дел но после топ, посебно ако се гледа на кино. Клетници ќе го гледам на кино, исклучиво за таму е, очекувам ништо помалку од совршенство. Всушност, не се сеќавам да сум имал поголеми очекувања од филм, посебно кога ги читам коментарите на youtube од луѓе кои се вратиле од кино.
Кај мене беше обратно за Лајф оф Пај. Првиот дел ми беше поинтересен од вториот.
Од номинираниве два филма имам изгледано, вечерва уште два ќе изгледам.
Инаку јасно е дека Линколн зема за најдобар филм иако мене Арго поинтересн ми беше, ако не друго барем не беше претерано долг за џабе.
Во главна женска улога ќе си навивам за срцкава од аватар, а и за најдобар актер јасно е дека Деј Луис го зема. За споредна женска на форумов ќе се навива на велико за Ането иако и Сали Филдс растури во Линколн, ама Клетници уште го немам гледано така да не коментирам тука.
За режисер многу многу не се замарам ама кога го имаш Спилберг во номинирани уште и за патриотски филм јасно е кој е главен фаворит.
И голема е шансата Silver Linnings Playbook да биде најголемиот губитник на Оскариве, не верувам да успее да победи во некоја категорија.
И една битна категорија од мене:

Best Animated Feature Film of The Year
Brave
Frankenweeine
ParaNorman
The Pirates! Band of Misfits
Wreck-It-Ralph

Од овие Brave многу ми се свиѓаше, овој на Бартон со миленичево ми беше малку напорен, Паранорман тек треба да го изгледам, од Ралф чекам убава снимка, а Пиративе не ни знаев дека постои како филм.
Како и да е засега му давам најголема шанса на Brave, веќе кога Ice Age новиов не е номиниран.
Кај си ја нашол оваа слика од Џесика.. ептен ми личи на Џулија Робертс на сликата.
Иначе Wreck It Ralph или Brave ќе земат за најдобар анимиран. Брејв го немам гледано ама W-I-R е супер филм.
И јас појма немав за Пиративе не знам од кај се појавија,мислев дека Rise of the guardians ќе добие номинација ама од нигде никаде се избаци овој :cautious:

За Линколн или за Говорот на Кралот не знам како некој може да навива, (мислам нон USA/UK) секоја чест на Дениел Деј Луис и Колин Фирт, но една ласта не чини пролеќе :)
Јас Животот на Пи го гледав на кино,но мене ниту еден дел не ми беше досаден.Одличен филм.
Клетници го гледав дома,е тоа е ремек дело од филм.
Глумците се надминаа себеси во филмот.Ниту една вишок сцена нема,ниту еден дел не е досаден.

Многу селски би делувало патриотски филм да се избере за најдобар,премногу.
Добар е Линколн,но покрај Клетници нема двоумење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom