Возачка А категорија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Сега за 3 месеци ке полнам 18 години и дали може јас да си извозам часови и тестови и полигон и гратска се да си поминам без ненаполнети 18 години и после само на 18 да си ја земам возачката, ели сега само можам часови да извозам па после кога ке наполнам 18 да полагам тестови полигон и гратска. Ај ако знае некој нека кажува.
Сеа ќе си ги извозиш часовите, а коа ќе си напуниш 18 години ќе полагаш тестови, полигон, градска.

Сеа ќе си ги извозиш часовите, а коа ќе си напуниш 18 години ќе полагаш тестови, полигон, градска.
фала другар тогаш рано ми е за возење часови ќе причекам уште некој месец

Ај некој ако знај нека ми кажи за овај законот за после 11 за мотори. Ако имам 2 години возачко искуство (сега во мај ќе напрам 2 години А категорија) дали смеам да возам скутер после 11?

Ај некој ако знај нека ми кажи за овај законот за после 11 за мотори. Ако имам 2 години возачко искуство (сега во мај ќе напрам 2 години А категорија) дали смеам да возам скутер после 11?
Ако имаш 21 година смееш

Планирам мајов или јуни да почнам со часој за возачка за автомобил, ме интересира како ојт процедурата, и колку пари би ме коштало заедно се, од ваѓање лекарско до земање на возачката? Знам дека има врска тоа колку пати ќе паднам, но да речиме дека све ќе поминам из прва.
И во сите автошколи часовите се исто пари нели? Или има мала разлика во цени?

Планирам мајов или јуни да почнам со часој за возачка за автомобил, ме интересира како ојт процедурата, и колку пари би ме коштало заедно се, од ваѓање лекарско до земање на возачката? Знам дека има врска тоа колку пати ќе паднам, но да речиме дека све ќе поминам из прва.
И во сите автошколи часовите се исто пари нели? Или има мала разлика во цени?
За во Битола можам да ти кажам. Часојте во сите автошколи се иста цена, околу 18 000 мислам дека беа. Се вкупно јас ко полагав беше 27 000 ако поминиш се на прво.

За во Битола можам да ти кажам. Часојте во сите автошколи се иста цена, околу 18 000 мислам дека беа. Се вкупно јас ко полагав беше 27 000 ако поминиш се на прво.
18 само за часој или имаш и едно полагање во нив? Секое наредно полагајне и лекарското колку чинат?
Иначе ти из прва помина или падна?

18 само за часој или имаш и едно полагање во нив? Секое наредно полагајне и лекарското колку чинат?
Иначе ти из прва помина или падна?
Само за часој се тие 18 000 . Полагањето да не беше негде 5 700 + 1 000 за колата. Секое наредно полагање е 1 880 + 1 000 за колата.

П.С. Шо е то од прва полагање? :D

На трето положив бе, какво прво :LOL:

Само за часој се тие 18 000 . Полагањето да не беше негде 5 700 + 1 000 за колата. Секое наредно полагање е 1 880 + 1 000 за колата.

па прво полаѓање ти е врски ова она :).

Јас во Велес за часови платив 12.000 денари,лекарско 1700 мислам беше,црвен крст околу 2000,користење на полигон 300 денари,и пријава за полагање 8.300 денари.Ми испадна околу 27.000,ама граЦка од втора положив.Се останатото од прва.

Јас во Велес за часови платив 12.000 денари,лекарско 1700 мислам беше,црвен крст околу 2000,користење на полигон 300 денари,и пријава за полагање 8.300 денари.Ми испадна околу 27.000,ама граЦка од втора положив.Се останатото од прва.
се на се околу 500 евра. сегде иста песна е, никој не поминал од прв пат послениве 2-3 години

сакам да полагам за Ц , колку е тарифата,? ... стално ја покачуваат цената како во УСА да сме . .
прво се полага за Ц , па после 1 год за Е или Д , така ли беше ?

Во секој град се исти цените во автошколата или варираат?

Во секој град се исти цените во автошколата или варираат?

Нема врска градот. Приватни авто школи, колку ќе си одредат цена, толку.
Само во Скопје да ги споредиш, ќе видиш 10 различни цени :D
Обично околу 13000 се движат цените кај нас, за други градови незнам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom