80 ти и 90 ти?

BlAcK_MamBa

:: Living by my own rules ::
Член од
25 март 2007
Мислења
431
Поени од реакции
5
Дали би сакале да зивеете во 80тите или во 90титЕ?
70те не, многу се аут и заостанати.
али со занм 90тите и 80тите ми се некако кул.

со знам , јас би саКАЛ ДА ПРОБАМ КАКО Е.
имат појке прицнини. сеа ме мрзи да писам , ај попсле, ако не ја заклучет темава.

вие/.....?

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
80ти не ги памтам, премногу мал бев, 90ти би ги живеел пак, али со овие години шо ги иам сеа :)

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Па што знам би сакал да се вратам во 90-тите бидејќи поголемиот убав дел од детството ми помина баш во тој период.Ама доколку би се враќал би сакал тоа да биде со сегашниов памет :):)

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Секогаш иста приказна, како некогаш било подобро...лично не би се навраќал во тие години супер ми е животов во ова време

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.347
Јас ги живеев 80-тите и 90-тите, детството и teen периодот.
Секогаш носталгично се сеќавам на тие минати времиња, на луѓе, настани, предмети...
Времиња кога стариве мои земаа плати кои беа релативно високи, а немаше што да се купи, па одевме во Грција, и се радував на Кока - кола лименка купена оттаму, Nike патики, и такви работи, лебедовата песна на системот на СФРЈ...тоа за 80-тите...
Во 90-тите бев тинејџер. Отварање на општеството, масовно прифаќање на западната поп-култура, која освен доброто го донесе и лошото... Бурни времиња во новосоздадена самостојна Македонија. Чекавме секоја седница на ЕУ да не признаат...Бугари кои шверцуваа се и сешто за две червени :) па и бензин за 21 ден./литар... Тогаш беше кул да се има кола (1995), а сега е битно каква кола имаш... Сепак убави, интересни времиња.

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Не би сакал... Немаше да има Кајгана, Немаше да има Кабловски интернет, Немаше да има Мобилни Телефони, Немаше да има сарс, антракс, глобално затоплување температури над 45 степени, немаше да има војна во косово...

е што? само Тито?? ке идев на акции за да бркнам нешто... еј тие титови пиониери кои дудлачи биле еј!

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
neo-geo напиша:
80ти не ги памтам, премногу мал бев, 90ти би ги живеел пак, али со овие години шо ги иам сеа :)
Bukvalno istoto zaso sme generacija izglea u godini. Samo so ja se sekavam na igranje u maalo ama bledo e ne znam bas kuluturata i takvi raboti kako bile znam samo od filmovi.

A so se odnesuva do 90 i jas bi gi ziveel so godinive i so pametov posebno raite 90 pa i kurt u zivo da go gleam auuuu meraci.

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
добро ми е сега, не сакам да се враќам назад

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
па искрено често се запрашувам како било во 80 и 90 години...јас во 90 суим била многу мала и многу би сакала да видам каков би ми бил животот тогаш но со овие години сега...

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
80-те не можам да ги поднесам:toe:..Али затоа 90-те ги обожавам. И би сакала да сум у тоа време, али не тука него у Сиетл, или барем негде у Вашингтон за да можам да го осетам и да бидам дел од grunge движењето. И да ги слушам Нирвана и Alice In Chains у живо:nesum:
Иначе увек кога сакам да се вратам у 80-ти си пуштам МТВ. Доволно ми е да ги видам тоа водителите и сценографијата у студио за да си се вратам назад у време:uvo::icon_lol:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
porano bese dobro old school vreme ali i sega e top

N

NightFuneral

Гостин
Мене искрено 80ти ми се закон.Се би дала у тоа време да им идев на концерт на The Cure,Joy Division итн.Иако сум родена на крај на 80ти не се секавам ништо:)а 90тите..и тие ми се ок ама некао 80тите поише ми се свиѓаат.Old school,baby!:)))

R

Razorblade Kiss

Гостин
И двата периода ги сакам,ама мислам дека 90тите некако ги надвладуваат 80тите.Се сеќавам кога гледав она..Пулсирања и секогаш го чекав тин-блокот за да ги гледам Грин Деј и Кравиц(само тие ги даваа:icon_lol:)Кога созреав,сфатив што се случувало-Нирвана,Алис,Pearl Jam...е сега ме нервира тоа што таа култура не траеше цела деценија-се појавија boy бендовите,млитавите песнички инспирирани од далечниот хит на Wham во 80тите-Wake me up before you go go.. и така.За политиката не сум компетентна да зборувам.Облека-90ти дефинитивно:)..и така.

J

Johnny Stulic

Гостин
80-ти периодот кога бев клинец.

Бранко коцкица на црно бел нишки,Мечето ушко во 7 и 15,Лепа Брена еуфорија,комодоре 64,српско-хрватски на училиште,Ичичи,Бечечи,мистер на плажа во 25 мај 89,работни акции на ора неготин 88-ма се пријавив ме вратија (слаба килажа),џамија,мижитатара,руковис(од руке у вис),чие што е ова,првиот бакнеж,дркање на Вруќи Кај и Еротика,Загор,Блек,Капетан Мики,Алан Форд,грамафони,по лубеници во Грција ,фиат 1300,стојадин,мандолински оркестарсјајен период за мене

90-ти

Тин период

Анте Марковиќ,банани телевизори даеву,голдстар (сегашни ел џи),марката скока(се сеќавам на една песна од Хикурику марко марко зошто скокаш зошто крвта ни ја локаш),масовно бркање од работа,касети те де ка,басф,се запознав со ју ту,барање касети за преснимување,викнав аирлија во сексот,бугарски трговци,концерти,тепачки,фризура кај миле спорт(а ла брос или кратко),брос чевли(со желевце напред),адидас,левис 501 од Вартекс,француски бакнежи,ноевска политика од нашиве политичари(Фиром),факс(студентски соби),војска,на печалба во Грчка.........

интересен период за мене прекрасен

Kajgana Shop

На врв Bottom