Докажете дека Бог не постои!

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatan Ibrahimovic
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сакаш да кажеш дека не можеш да докажеш, дека следново тврдење "2+2 = 5" е неточно?

Тврдењето на Гурџи е "Бог постои". Треба само да ја покажеш неговата неточност:)
Немањето доказ дека нешто е неточно, не го прави истото автоматски точно, исто како што "немањето доказ" дека нешто непостои, не го прави истото постоечко.
Должноста да докаже е секогаш на оној што изнесува тврдење, не на оној што се сомнева во истото. Ова не е само филозовски адекватен механизам, туку е подеднакво валиден и прифатен и во правосудниот систем во речиси сите земји.

Како што и предходно веќе имам кажано, кога испраниот ум ќе се соочи со несоборлив аргумент што ја руши неговата заблуда, гледа трик прашања, замки и слично.
.

За среќа, лесно препознавам трик-прашања, после кои треба да следи бесконечно мудрување, кое ѓоамити треба да го даде точниот одговор. На на поставени прашања давам одговори, за разлика од твоите небулозни монолози.[DOUBLEPOST=1436565609][/DOUBLEPOST]
Видена е и посочена релацијата, .

Би било среќа за тебе, доколку би ја видел таа релација.[DOUBLEPOST=1436565690][/DOUBLEPOST]
Од каде изгрева сонцето? Дај не заебавај, одамна знаеме дека НИЕ (Земјата) се вртиме околу него, не тоа околу нас. Ц ц ц ц... :D

Како успеваш да видиш дека Земјава се врти околу Сонцето?
Од која место-положба можеш да видиш такво нешто?

@MIKI1 од секоја :) Набљудувај ѕвезди од која сакаш локација на земјата (не да менуваш, туку избери една) и ќе забележиш дека за период од една година, истите како да се "приближуваат" една до друга. Значи, на почеток ги гледаш во некаква формација на небото. За 6 месеци ги гледаш од истото место, некако зближени, затоа што ги гледаш од малку изменет агол (ова е поради неправилната орбита на планетава и нејзиниот сферичен облик). На крај на годината ќе ги видиш во истата позиција како на почетокот. Ова се нарекува паралакс и е директен доказ дека ние се вртиме, а не сонцето. Ај сега ти докажи дека има Господ, ама без тупење и со опипливи докази. Моето може да се измери, покаже, види. Дај таков доказ. ;)

Ја сум сантеријанец. Верувам во постоењето на духови наречени „оришa“. Секојдневно жртвувам различни животни за да ги задоволам поривите и гладот на овие духови затоа што тие се аспект од Олодумаре.
Исто така што е чудно, повремено комуницирам со битие кое се претставува како мојот личен бог „Артората“. Он има две глави и 30 нозе. Артората ми кажува дека духовите не постојат и дека се продукт на мојата богата имагинација додека пак он самиот по себе е вистината.
Во што да верувам, во Олдумаре и неговите аспекти духови ориша или во Артората?
Кои се доказите дека ориша не постојат? Дека Артората не постои?
Како да знам што е вистина, а што не?

А овие третиве ко тебе (како демек има трети) сакат да веруваат дека не постои верување. :lolzz:
Единствен начин да дознаеш е ако станеш како третите......вака само ќе пренташ со нозете како заклан :D

Единствен начин да дознаеш е ако станеш како третите......вака само ќе пренташ со нозете како заклан :D
Јас тоа третото (тоа твоето) го надминав одамна, сега сум во седмото, гледам ти преташ и не знаеш кај си. :ROFLMAO:

Дај Боже.
Какво време дојде немам многу верба во овие вернициве и невернициве, ти си го трансцендентирал и Бог :D
Абе остај ме ти мене. Повеќе шанси има за атеистот отколку за догматичарот. :)

Абе остај ме ти мене. Повеќе шанси има за атеистот отколку за догматичарот. :)
Kако да те оставам?
Ти си толку сигурен а времето тече :D
Jaс гледам да ти помогнам, не ми е друго ништо толку битно.

Kако да те оставам?
Ти си толку сигурен а времето тече :D
Jaс гледам да ти помогнам, не ми е друго ништо толку битно.
:pos: Тој да ми помогнел мене. Кажи што треба јас да ти помогнам пошто гледам се копрцаш во мракот и во догмите сеуште. Уште работи верничкото во тебе.

:pos: Тој да ми помогнел мене. Кажи што треба јас да ти помогнам пошто гледам се копрцаш во мракот и во догмите сеуште.
Ако би ми требало помош не би знаел да ти кажам.....дијалектика.
Ќе биде, не е толку страшно....Исус ќе ви опрости се :D

Доказ дека Бог постои! :)

А и на вкусот треба да поработиш :vozbud: Наш Вранец е бољи од Каберне.
Се е наше бе, и Вранец и Каберне и домача ракија и Џек. Ти ако си на седмо ниво, некако седмата чакра ти е слабо отворена, 1000 листа Лотус :pijani:

Се е наше бе, и Вранец и Каберне и домача ракија и Џек. Ти ако си на седмо ниво, некако седмата чакра ти е слабо отворена, 1000 листа Лотус :pijani:
Седи бе мадро, ќе помислат кој знае колку знаеш :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom