Докажете дека Бог не постои!

Статус
Затворена за нови мислења.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Еве ти уште еден пример: Мики пред две години имал секс со двајца мажи.
Докажи дека си немал.
Ipsissimus имал секс со цело маало.
Ај докажи ми дека лажам...

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
И пред да се родиш. Сонцето изгреваше на исток и заоѓаше на запад.

Прашај ги баба ти и дедо ти: тие можат да ти посведочат дека пред твоето постоење, постоеја и други луѓе.
Sonceto nikad ne izgrevalo ne izgreva i sega! Vrodena potreba da se laze!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ако самиот ги негираш научните сознанија за сметка на истата таа вера, тогаш неможеш да тврдиш дека верата не ти била материјална и не била предмет на научно истражување и докажување.
Очигледно е дека си т'нок во увидот во релациите меѓу верата и науката.[DOUBLEPOST=1436556401][/DOUBLEPOST]
Vrodena potreba da se laze!
Значи, ти цело време лажеш...[DOUBLEPOST=1436556487][/DOUBLEPOST]
Sonceto nikad ne izgrevalo ne izgreva i sega!
'Воа е некоја твоја „астрономија„, последица од твојата се' поочигледна затуцаност.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ipsissimus имал секс со цело маало.
Ај докажи ми дека лажам...
На кого паѓа товарот да докаже и во мојот и во твојот случај? Дали ако јас неможам да докажам дека сум немал секс со цело маало, тоа е доказ дека сум имал? Дали ако ти неможеш да докажеш дека си немал секс со двајца мажи, тоа значи дека си имал?[DOUBLEPOST=1436556547][/DOUBLEPOST]
Очигледно е дека си т'нок во увидот во релациите меѓу верата и науката.
Ти си единствениот тука што си тнок.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
На кого паѓа товарот да докаже и во мојот и во твојот случај? Дали ако јас неможам да докажам дека сум немал секс со цело маало, тоа е доказ дека сум имал? Дали ако ти неможеш да докажеш дека си немал секс со двајца мажи, тоа значи дека си имал?
Трик-прашање „а ла хабардов центар„.
Потруди се малку повеќе...[DOUBLEPOST=1436556667][/DOUBLEPOST]
На кого паѓа товарот да докаже и во мојот и во твојот случај? Дали ако јас неможам да докажам дека сум немал секс со цело маало, тоа е доказ дека сум имал? Дали ако ти неможеш да докажеш дека си немал секс со двајца мажи, тоа значи дека си имал?[DOUBLEPOST=1436556547][/DOUBLEPOST]
Ти си единствениот тука што си тнок.
Пошто не можеш да ја видиш релацијата „вера-наука„, не ми ја припишувај таа слабост мене, туку фати книга...

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Da nesto sto i smeta na crkvata...! Sreka moja sto ne sme sreden vek inaku ziv ke izgorev.

Ne te razbiram sakas da me uvredis?
Навредата упатена кон тебе, треба да ти чини чест, иако таа навреда би била само залудно потрошено време и енергија.
Врати се на темата...

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Навредата упатена кон тебе, треба да ти чини чест, иако таа навреда би била само залудно потрошено време и енергија.
Navredata upatena kon mene e samo beden izraz na tvojata kultura ili kako sto mudruvas ti da kazes domasno vospituvanje!

Врати се на темата...
Vazi serifie! Eve bog ne postoi!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Negacija ne se dokazuva. Nema bog!
Сакаш да кажеш дека не можеш да докажеш, дека следново тврдење "2+2 = 5" е неточно?

Тврдењето на Гурџи е "Бог постои". Треба само да ја покажеш неговата неточност:)[DOUBLEPOST=1436560645][/DOUBLEPOST]
А овие третиве ко тебе (како демек има трети) сакат да веруваат дека не постои верување. :lolzz:
Третите добивале бронзен медал.

Денес веќе никој не игра за трето место, затоа што нема поента:cool:

Последно уредено:
Т

Триптико

Гостин
Земи што сакаш како хипотеза и почни да ја побиваш или потврдуваш.

Еве ти еден пример: Бог постои.
Докажи ми дека не постои.
Луѓето кои не веруваат во бог/богови немаат потреба да докажуваат дека не постои бог. Зошто би докажувале непостоење? Отсуството на доказ дека нешто не постои, не значи по автоматизам доказ за постоење. Сите оние кои веруваат, ако сакаат да нема атеисти, треба да докажат дека верувањето им е оправдано и дека тој нивен бог постои. Така можеби (а и сигурно) ќе ги претворите сите атеисти во најголеми верници. Со инаетење во стил: "Ај бе вие докажете дека нема бог" само правите поголема кавга меѓу едните и другите. Атеист нема проблем, ако околу него живеат верници. А верници и тоа како имаат проблем, ако има макар и еден до нив што не верува во богови, рај, пекол и сл. Така? :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Трик-прашање „а ла хабардов центар„.
Потруди се малку повеќе...
Како што и предходно веќе имам кажано, кога испраниот ум ќе се соочи со несоборлив аргумент што ја руши неговата заблуда, гледа трик прашања, замки и слично.
Пошто не можеш да ја видиш релацијата „вера-наука„, не ми ја припишувај таа слабост мене, туку фати книга...
Видена е и посочена релацијата, ти си тој што константно паѓа во контрадикции, тврдејќи од една страна дека верата нема ништо со науката и дека немаат допирни точки, а од друга страна ја негираш истата таа наука, кога се работи за работа во врска со истата таа твоја вера.

Т

Триптико

Гостин
Сакаш да кажеш дека не можеш да докажеш, дека следново тврдење "2+2 = 5" е неточно?

Тврдењето на Гурџи е "Бог постои". Треба само да ја покажеш неговата неточност:)
Ај прво научи што е негација, па дојди да правиш муабет. Се повеќе полуписмено доаѓа на форумов у пм!

Т

Триптико

Гостин
Сонцето изгреваше на исток и заоѓаше на запад.
Од каде изгрева сонцето? Дај не заебавај, одамна знаеме дека НИЕ (Земјата) се вртиме околу него, не тоа околу нас. Ц ц ц ц... :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom