Докажете дека Бог не постои!

Статус
Затворена за нови мислења.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Сакаш да кажеш дека не можеш да докажеш, дека следново тврдење "2+2 = 5" е неточно?

Тврдењето на Гурџи е "Бог постои". Треба само да ја покажеш неговата неточност:)
Немањето доказ дека нешто е неточно, не го прави истото автоматски точно, исто како што "немањето доказ" дека нешто непостои, не го прави истото постоечко.
Должноста да докаже е секогаш на оној што изнесува тврдење, не на оној што се сомнева во истото. Ова не е само филозовски адекватен механизам, туку е подеднакво валиден и прифатен и во правосудниот систем во речиси сите земји.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Како што и предходно веќе имам кажано, кога испраниот ум ќе се соочи со несоборлив аргумент што ја руши неговата заблуда, гледа трик прашања, замки и слично.
.
За среќа, лесно препознавам трик-прашања, после кои треба да следи бесконечно мудрување, кое ѓоамити треба да го даде точниот одговор. На на поставени прашања давам одговори, за разлика од твоите небулозни монолози.[DOUBLEPOST=1436565609][/DOUBLEPOST]
Видена е и посочена релацијата, .
Би било среќа за тебе, доколку би ја видел таа релација.[DOUBLEPOST=1436565690][/DOUBLEPOST]
Од каде изгрева сонцето? Дај не заебавај, одамна знаеме дека НИЕ (Земјата) се вртиме околу него, не тоа околу нас. Ц ц ц ц... :D
Како успеваш да видиш дека Земјава се врти околу Сонцето?
Од која место-положба можеш да видиш такво нешто?

Т

Триптико

Гостин
@MIKI1 од секоја :) Набљудувај ѕвезди од која сакаш локација на земјата (не да менуваш, туку избери една) и ќе забележиш дека за период од една година, истите како да се "приближуваат" една до друга. Значи, на почеток ги гледаш во некаква формација на небото. За 6 месеци ги гледаш од истото место, некако зближени, затоа што ги гледаш од малку изменет агол (ова е поради неправилната орбита на планетава и нејзиниот сферичен облик). На крај на годината ќе ги видиш во истата позиција како на почетокот. Ова се нарекува паралакс и е директен доказ дека ние се вртиме, а не сонцето. Ај сега ти докажи дека има Господ, ама без тупење и со опипливи докази. Моето може да се измери, покаже, види. Дај таков доказ. ;)

D

Daedalus

Гостин
Ја сум сантеријанец. Верувам во постоењето на духови наречени „оришa“. Секојдневно жртвувам различни животни за да ги задоволам поривите и гладот на овие духови затоа што тие се аспект од Олодумаре.
Исто така што е чудно, повремено комуницирам со битие кое се претставува како мојот личен бог „Артората“. Он има две глави и 30 нозе. Артората ми кажува дека духовите не постојат и дека се продукт на мојата богата имагинација додека пак он самиот по себе е вистината.
Во што да верувам, во Олдумаре и неговите аспекти духови ориша или во Артората?
Кои се доказите дека ориша не постојат? Дека Артората не постои?
Како да знам што е вистина, а што не?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
А овие третиве ко тебе (како демек има трети) сакат да веруваат дека не постои верување. :lolzz:
Единствен начин да дознаеш е ако станеш како третите......вака само ќе пренташ со нозете како заклан :D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Единствен начин да дознаеш е ако станеш како третите......вака само ќе пренташ со нозете како заклан :D
Јас тоа третото (тоа твоето) го надминав одамна, сега сум во седмото, гледам ти преташ и не знаеш кај си. :ROFLMAO:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Дај Боже.
Какво време дојде немам многу верба во овие вернициве и невернициве, ти си го трансцендентирал и Бог :D
Абе остај ме ти мене. Повеќе шанси има за атеистот отколку за догматичарот. :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Абе остај ме ти мене. Повеќе шанси има за атеистот отколку за догматичарот. :)
Kако да те оставам?
Ти си толку сигурен а времето тече :D
Jaс гледам да ти помогнам, не ми е друго ништо толку битно.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Kако да те оставам?
Ти си толку сигурен а времето тече :D
Jaс гледам да ти помогнам, не ми е друго ништо толку битно.
:pos: Тој да ми помогнел мене. Кажи што треба јас да ти помогнам пошто гледам се копрцаш во мракот и во догмите сеуште. Уште работи верничкото во тебе.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
:pos: Тој да ми помогнел мене. Кажи што треба јас да ти помогнам пошто гледам се копрцаш во мракот и во догмите сеуште.
Ако би ми требало помош не би знаел да ти кажам.....дијалектика.
Ќе биде, не е толку страшно....Исус ќе ви опрости се :D

Доказ дека Бог постои! :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
А и на вкусот треба да поработиш :vozbud: Наш Вранец е бољи од Каберне.
Се е наше бе, и Вранец и Каберне и домача ракија и Џек. Ти ако си на седмо ниво, некако седмата чакра ти е слабо отворена, 1000 листа Лотус :pijani:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Се е наше бе, и Вранец и Каберне и домача ракија и Џек. Ти ако си на седмо ниво, некако седмата чакра ти е слабо отворена, 1000 листа Лотус :pijani:
Седи бе мадро, ќе помислат кој знае колку знаеш :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom