Докажете дека постои вашиот бог!

• Креатор на темата Креатор на темата HammerOfThor
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Еве тема за сите теисти, верници и поклоници на системи на верувања, сакам да ми дадат нивни лични докази, дека бог навистина постои. Ве молам релевантни докази, не препишувани, не докази кои всушност не докажуваат ништо, плод на вашите фрустрации и комплекси.

Со години ја истражувам религијата и едно нешто забележав: сите верници се емотивно преслаби луѓе кои не можат да се справат самите со себе па бараат утеха и одговори во религијата.

Еве тема за сите теисти, верници и поклоници на системи на верувања, сакам да ми дадат нивни лични докази, дека бог навистина постои. Ве молам релевантни докази, не препишувани, не докази кои всушност не докажуваат ништо, плод на вашите фрустрации и комплекси.

Со години ја истражувам религијата и едно нешто забележав: сите верници се емотивно преслаби луѓе кои не можат да се справат самите со себе па бараат утеха и одговори во религијата.

• 1 Јован 4:13 (MNT)
    Бог ни го даде Својот Дух како доказ дека сме во Него, а Тој во нас.

2. Стојан 100:200
Мојот бог постои затоа што така пишува во една книга што ја напишал Станко ама на него бог му диктирал и затоа кој не се придружува до законите ќе оди у пеколот и ќе му турат жар на стомао.

Брад.... брад.... чек малце брад.... Полека пошо ќе ти падне федората па после шо ќе праеме, ќе те обземе еуфорија.

По бе брат, по!
Некој у религијата, некој у алкохолот, некој у дрогата...
Ствар укуса.

Туку, по'шо ја почна темава, дај раскажи ни ш'о откри у ова твое појќегодишно истражуење по религиине, разбираш...

Ајде сега кажи ми емотивно стабилен човеку, зашто некој верник треба тебе да ти докажува дека неговиот бог постои?

10154138_10152287897462716_1487046294_n.jpg

Еве го, дури и профил на фејсбук има

Ајде сега кажи ми емотивно стабилен човеку, зашто некој верник треба тебе да ти докажува дека неговиот бог постои?
А зошто да не ?
Ако постои неговиот бог,а јас не верувам во него,би требало да одам во пеколот валјда,така ?
Тогаш,нека ми докаже за да почнам и јас да верувам и да си ја спасам душата.

Како се чувствувате вие верниците кога не гледате нас атеистите,знаејќи дека ќе одиме во пеколот ?
Верувам немате ниту грам сожалување.

Кога некој на некого му наметнува некоја религија би требало и да му докаже дека неговиот бог постои нели, за да има причина овој другиот да ја прифати.

Кога некој на некого му наметнува некоја религија би требало и да му докаже дека неговиот бог постои нели, за да има причина овој другиот да ја прифати.
А кога самата религија е наметлива по себе?

Toa ne se dokazuva. da veruvas znaci cel zivot da istrazuvas i ucis. Nikad nema kraj. Bog nemozeme da go svatime. nie samite sebe ne se svakame. Toa e zivotot, dzihad, borba so svetot, so samiot sebe, da go postignes maksimumot na tvoeto bitie bez da povredis drug. i na vernicite veruvanjeto im slabee i se zajaknuva. zavisno od delata. Baranje na dokaz za nesto sto e von nas domet nema smisla. Iako dokaz e sekoj del od svetot. Covek sto razmisluva za sozdavanjeto zar ima porealna zamisa od taa?

Старио Бог, оној на Евреите појќе беше активен, и се појавуваше и зборваше и помагаше на Евреи при војни и колежи и ќе спалеше тук таму по некој град или ќе помореше некој народ, и ќе напраеше муабет со некој...
Овој новио, христијанскио не е таков, тој не сака да се експонира толку, не се појавува, не се меша во овоземните работи, не се јавува, накратко пасивен бог е. Иако и тој понекогаш праќа знаци дека постои, пример како облик на кожата од крава или како симбол на кокошкино јајце, или на тост, компир, грав, талог од кафеBnNAOldIcAEySzE.jpg dinja krst.jpg ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom