Како вие ги негувате вашите усни ?!

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Користите лабело? Какво?

Дали користите лабело(лип стик) и какво е? Јас користам нивеа од јагода...Вие?

Сега моментално росал од кокос, многу бело пушта. Иначе поише користам сјајчиња.:pipi:

од ревлон едно мн е добро, ем чап стик ем и сјај

Охритска работа

Порано користев едно зелено Господ знае што марка беше, made in Malta.
Арно ама ми се потроши и зимоска во јануар морав да си купам ново. Како се погоди баш тоа време бев во Охрид и викам ај ќе влезам у аптека да земам било какво.
И ја прашувам тетката-аптекарка
Какво лабело имате
Имаме Нивеа и уште едно друго...
Ај викам од тие другите да видам.
И ми вади цела кошничка со разни мириси и бои.
Гледам со мирис на лимон, чоколадо, банана, карамела, вишња, праска, менотл ова она.
И бирам ја едно и и викам
Ова колку пари ви е?
Ме гледа жената зачудено ќути ме гледа и по едно пола минута ми вика ...
94ден
Си платив фино лепо излегов на улица го отварам лабелото и тогаш ми светна зашто ме гледаше така.....
Лабело со вкус на вишња....ама и со боја....
и така шетав со нацрвена уста ко со кармин по Охрид....
Место да ми каже фино лепо таа ми го продаде црвеното лабело.
Значи какво лабело користам
Црвено и охритско.:bip:

Jakov напиша:
Порано користев едно зелено Господ знае што марка беше, made in Malta.
Арно ама ми се потроши и зимоска во јануар морав да си купам ново. Како се погоди баш тоа време бев во Охрид и викам ај ќе влезам у аптека да земам било какво.
И ја прашувам тетката-аптекарка
Какво лабело имате
Имаме Нивеа и уште едно друго...
Ај викам од тие другите да видам.
И ми вади цела кошничка со разни мириси и бои.
Гледам со мирис на лимон, чоколадо, банана, карамела, вишња, праска, менотл ова она.
И бирам ја едно и и викам
Ова колку пари ви е?
Ме гледа жената зачудено ќути ме гледа и по едно пола минута ми вика ...
94ден
Си платив фино лепо излегов на улица го отварам лабелото и тогаш ми светна зашто ме гледаше така.....
Лабело со вкус на вишња....ама и со боја....
и така шетав со нацрвена уста ко со кармин по Охрид....
Место да ми каже фино лепо таа ми го продаде црвеното лабело.
Значи какво лабело користам
Црвено и охритско.:bip:

:oftopic: Ам коа се фаќаш за црвената боја кој ти е крив? Од цела кошница лабела тој за црвеното се фатил па после Охриѓаните криви ... :bip:

Лабело немам навика да користам користам само сјај за усни .. зимава со цигарите ми даваа и лабело гратис па така употребував се на се 5 пати :icon_lol:

Labelo rosal jagoda,toa mi e standard,a sjaevi uhuuuuuuu sto ti ne imam eden kup i toa se do pola,brzo mi zdosaduvaat :),od pazar nikako abe ajde gluposti,posteno u parfimerija ili avon oriflame ko covek barem znaes so turas na usta.

Јаков.. Подобро усните да си ги исчешал од некоја охридска мома, па да ти остај траги на усни отколку лабело да ставаш. Друг пат да прашаш кај купуваме ние лабела.

Јас користам лабело кога не сум расположена за сјај или кармин. До сега најмногу ми се бендисало едно со вкус и мирис на шлаг, башка убав сјај на усните им даваше.

Najcesto koristam sjaevi,a labelo poretko.Imam mnogu sjaevi,a momentalno gi koristam od Oriflame i Max Factor.Ne mi e strav da koristam sjaj od pazarce,da ne mi se pojavi alergija ili slicno,ama tie se so poslab kvalitet i ne traat dolgo.

Мрзам лепак за усни (читај сјај).
Лабело исто не користам пошо не верувам дека има било каков заштитен ефект, а безбојно е така да не глеам шо фајде би имала од користење.
Значи, стриктно кармини во сите можни бои, и тоа претежно навечер, дење преферирам да не ја замарам устата со хемикалии.

ja obozavam da si kupuvam sljaevi za usta,labela i cvetli karmini!imam eden cel neseser za patuvanje poln so takvi raboti...omileno labelo mi e rosal-blueberry,go koristam od sekogas i sekogas!Omilen sjaj mi e visions od Oriflame,od pricina sto e mnogu gust i dava izvonreden sjaj!..site mozni sjaevi od avon gi imam,sega momentalno omilen mi e colortrend-mn svetol!
Karmini imam najcesto meso boja,rozevi i mnoogu svetli!Ne sakam temni karmini,posebno ne CRVENI!BLJAK!

Balsam za usta koristam redobno i recisi sekogas se ili od Labelo ili od Nivea a vsusost toa e isto a sto se odnesuva do karmini mnogu gi sakam ama ne se bas moderni pa se prefrliv na niven supstitut odnosno sjaevi za usni a i niv gi koristam reducirano zasto koga sum so deckoto vednas im se gubi tragat od mojata usta :)

Paaaa...bez labelo ne odam niikade sega imam Rosal:) a koristam i sjaevi najcesto bezbojni.....karmini ...slabo moze crven :D:D:D

Користам лабело од Нивеа, и течен кармин од Miss Sporty.

лабело течно од Нивеа и сјај розов (иако не остават боја, бледо розов е во шишенцето) од GOSH.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom