Мемориски картички

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
leandra напиша:
А за benq-siemens cl71 ?

Јас на игнор сум на темава?
Знам дека не се разбирам баш,затоа и си прашам културно,која е цената ако има и дали има:smir:

ne sum primetil.

512 - 1000 denari,
1024mb - 1400 denari.

MicroCell so 60 meseci garancija /w adapter.

MicroSD512Mo_1.jpg

Ej imas li uste od Mini Sd kartickite od 2 GB ako imas pasuvaat li na N93 eden drugar ima nemozese nikade da najde pa eve.Ima li i uste od tie ????

miniSD 512MB и 1GB, имаш? И ако имаш, која цена?
ПоздраФ.

aman... kazav i prethodno ako ve mrzi da citate toa e druga rabota.

nemam poveke od 2gb karticki. Bi trebalo pred 10 mart otprilika da dobijam... bi bile nekoi 1300/400 denari otprilika na Take MS so 5 godini garancija i adapter.

@Necrophilia : Ne se luti.Znam deka otekov.Uste edno prasanje i ne te zamaram veke so ova.Cesen zbor.:smir:

Dali ima problemi N73 so 2gb od ovie TakeMS?

Н73, самата фабрика препорачува до 2гига меморија, сега новата едиција што искочи на Н73 фабрички имаат 2048мегабајти мемориска картичка. Дали ке купиш ТејкМС, Куван, Оригинал Нокиа, Кингстон, Апејсер, А-Дата, Хама или ЛинкСтар мемориска картичка она мора да ја чита... е сеа од картичка до картичка разликата е само колку се квалитетни, колку се брзи и колку се сигурни.

Во ова време некој кога зема мемориска картичка битно му е да ја купи гаранцијата и да биде поефтина цена.

Пред 2 години кога се купуваше мемориска картичка, посебно за фотоапарат се гледаше дали е доволна сигурна за трансфер на фајлови, има многу картички што знаат да се изресетираат и се да изгубат сите податоци, на повекето луге не им е битно, нив им е битно да работи картичката. Затоа со кингстон појке не работам.
Овие ТакеМЅ ми се со некои евро-ипол поскапи од картичка али барем проверени ми се.

Ja razbiram deka ke ja cita.Vo edna druga tema prasav za 2gb apacer i ti mi rece deka raboti ama znae da priseckuva na pesni i sporo da raboti. Predpostavuvam toa do apacer e i prasuvav dali istoto go prai so takems.

епа не знам... помини за една недела и ке провериме.

знам на мене Сони Картичките така ми правеа ако стајш некоја мп3ка поголема од 3-4мб кога ја слушаш рипа како да ја слушаш од изгребано цеде. или пак поголеми слики од 7-800 килобајти кога ке сакаш да ги отвориш ке ти пише ерор превјув а на едит ги отвара.

Dobi li Mini Sd karticki od 2GB?

ne, koga ke dobijam ke ti pisham.

а за што ти треба Мини Секјур Дигитал од 2гигабајти?

eve ti cenovnik, ako ne ti se brza procekaj uste nekolku dena.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom