Мемориски картички

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Шо картица влага у Нокија 6600, колку МБ/ГБ максимум можам да му напикам без да ми лагира и шо пари?
Офтопик: Имаш стерео слушалици за телефонов?

Sephiroth напиша:
Шо картица влага у Нокија 6600, колку МБ/ГБ максимум можам да му напикам без да ми лагира и шо пари?

ММС + а може и ММС мобајл.
Најсоодветно е 256мб а може да прими и до 1гб само што многу т.е. премногу ке ти кочи телефонот т.е. и на стартување на оперативниот систем ке чекаш можеби со минути а уште полоѓо може да се збрлави телефонот и да не ти пријавува пропуштени позиви итн..
Многу луге имаат купено 512ки од кај мене велат дека без проблем им функционираат али никогаш не ги наполниле до крај.
Sephiroth напиша:
Имаш стерео слушалици за телефонов?

имам стерео слушалки, истите се и од нокиа 6510, 8310, 1600, 3310, Н-гаге итн...
Проблемот е во тоа што телефонот нема стерео излез.

1gb, sum siguren oti sum prodaval ali od 2gb do sega T-Flash ne sum prodal oti se poskapi od HDD

Sephiroth напиша:
Офтопик: Имаш стерео слушалици за телефонов?
Јас го користев 1 и пол година со 512МБ картичка и од дента кога го купив го наполнив со 50 игри, 20-30 програми, 100 клипа, околу 500 слики и останатото со МП3 (ги набутав околу 220 со смален квалитет). Воопшто при работа не ми кочеше, а при уклучување чекав околку 30 секунди што мислам дека е и нормлано.
НАЈВАЖНО Е ДОБРО ДА ГИ РАСПОРЕДИШ ФАЈЛОВИТЕ.
Со лошо организирани фајлови мене Galery ми отвараше 15-20 секунди, а кога си средив фолдерите ми отвараше истата секунда.

Za Motorola E398 memoriskite karticki kolku maksimum kapacitet mozat da imaat? Mi rekoa deka do 2GB, tie sto se so poveke mesto ne gi prifakal telefonot.

Некро друже, шо пари е следново:
да ти дам јас тебе мемориска од 256 МБ, ти мене од 1 ГБ, и плус батерија за Нокиа 6681?
Ќе идам Скопје и сакам да го опремам телефонов, зато прашвам.

Ej Necrophilia vaka.U sabota idam u sk i ke zemam 4 karticki od 2GB :): ke moze li?

Тоше напиша:
Za Motorola E398 memoriskite karticki kolku maksimum kapacitet mozat da imaat? Mi rekoa deka do 2GB, tie sto se so poveke mesto ne gi prifakal telefonot.

Микро СД и мислам дека прима само до 256 или 512мб, али ако се смени софтвер од РокрЕ1 тогаш може да прими до 2гб.

Sase91 напиша:
Ej Necrophilia vaka.U sabota idam u sk i ke zemam 4 karticki od 2GB :): ke moze li?

абе уште немам картички. кога ке ми стигнат ке ти кажам очекувам секој ден, т.е. да не ве лажам пред среда нема шанси да ми стигнат.

Fantom_oh напиша:
Некро друже, шо пари е следново:
да ти дам јас тебе мемориска од 256 МБ, ти мене од 1 ГБ, и плус батерија за Нокиа 6681?
Ќе идам Скопје и сакам да го опремам телефонов, зато прашвам.

а за што картички праиме муабет за ММЦ? и кои ммц, мобиле или +

MMC mobile се, кажи сеа, шо пари би ме коштала целата операција :)

значи јас на тебе да ти дадам 1гб ММЦ Мобиле + батерија БЛ-5ц а ти на мене 256мб ММЦ мобајл?

Necrophilia напиша:
значи јас на тебе да ти дадам 1гб ММЦ Мобиле + батерија БЛ-5ц а ти на мене 256мб ММЦ мобајл?

да така е. кажи и посебно колку се, и картичката и батеријата, и се укупно

Јане, како да ги организирам тоа фајловите? Ај те молам ако не те мрзи напиши ми структура ко за пример. Данке Некро, дознав дека MiniSD фаќале на места кај шо фаќаат MMC, дали е тоа вистина и како ке ми се понаша фонот? А стерео слушалици сакам да зеам пошо Нокијата го има истиот влез (мини банана) ко со Моторолата v1050 шо ја имам, а тој има стерео. Најдов у Германос за 295 денари, имаш боље понуда или да зеам? А за картичкава да размислам малце.

Ok i taka planirav sabota da idam.Aj se nadevam ke stasaat do sabota

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom