Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Нема пиратски или не не ги интересира мајкрософт тоа, ме мрзи да објаснувам како функционираат тие работи пак ако сакаш да научиш ке пишам иначе мајкрософт кажа дека нема да ги лови тие виндовси ако сакаш и тоа ке објаснам зошто е така

Зошто да не ги интересира? 10ката ќе биде free upgrade на 7 и 8/8.1, што значи дека немаат директен профит од неа. А торенти од 7 и 8 има милион по интернетов, што значи дека и нивната продажба би опаднала.
барем според некоја моја логика :)

Зошто да не ги интересира? 10ката ќе биде free upgrade на 7 и 8/8.1, што значи дека немаат директен профит од неа. А торенти од 7 и 8 има милион по интернетов, што значи дека и нивната продажба би опаднала.
барем според некоја моја логика :)
Не мајкрософт не губат од профитот, барем не од нас кој дома имаме пиратерија од windows нив им одговара да има повеќе пиратерија така имаат и повеќе удел на пазарот нив им е битно само фирмите да не им го користат нелегално, а што се однесува до кракуван или не еве да објаснам
виндосот е кракуван од оем издавачите што се делл,хп,тошиба и така натаму ова со оем активација важи за Vista и 7 значи мајкрософ неможе да ги блокира пошто на сите легални копии кој имаат делл хп лиценциран и платен и нив ке им отиде лиценцата затоа и не ги блокираат нелегалните копии, windows 8 е на друг начин активацијата и е сосема легитимна преку KMS мајкрософт го даваат клучот на 180 дена стој на нивната страна и со помош на КМС серверот направено е да се ресетира активацијата на секој 24 часа, мајкрософт неможе да ги блокира клучевите за volume лиценца мислам дека и windows 10 ке биде со ист метод на активација како и 8.1 со KMS сервери

Имам проблемче со windows 10, уште од октомври го имам али сега ми прави проблеми после огромниот update пред недела дена, имам проблем со графичката, инсталирам драјвери џабе, си се користи Microsoft Basic Display driver а не мојата графичка, е сега, имам во windows updates точно за графичката најден update, морало од таму, а таму пак ми покажува
vbVvCp5.png

кога и да пробам да ги инсталирам тие updates.
Гуглав за ова ама никако да го оправам..

Windows 10 се уште е во фаза на тестирања, официјално драјвери нема проблеми нормално дека ке имаш, симни ги драјверите за windows 7/8 што се и инсталирај ги, зошто го користиш како примарен ос кога е бета фаза ?

Windows 10 се уште е во фаза на тестирања, официјално драјвери нема проблеми нормално дека ке имаш, симни ги драјверите за windows 7/8 што се и инсталирај ги, зошто го користиш како примарен ос кога е бета фаза ?
Како што пишав во претходниот пост, ги инсталирав тие за 8.1 и џабе е, гуглав и прочитав дека во windows updates ИМА драјвери за графичките и точно е, ама ми покажува еrror кога пробувам да ги инсталирам апдејтите. Па така, ми се свиѓа Win 10 и си го користам како примарен :D

]А,па тоа се одлични вести :) ... После овој потег има да праи дар-мар Мајкрософт да било кое поле ...Пц,телефони ... :D

Им дојде паметот и нив, мислам редно беше. Читав многу на интернет за 10та, луѓе што ја користат и тестираат и сите се со позитивни критики, ретко да има некој со негативна критика или сеуште неопределен, сите се едногласни дека е многу, многу подобар од 8ка.

Не за џабе велат "Windows 10 Is What Windows 8 Should Have Been". :)

Едно време користев некоја Win 10 верзија, но затоа што стално апдејти/апгрејди требаше да се прават, а и одземаа долго време се вратив на 8.1
Инаку според тоа што го користев и гледајќи ги видеата/рецензиите од најновата верзија, многу ми се свиѓа.
Едвај чекам.

Веќе 2 месеца го користам, мене ми е подобар и побрз од 7 и 8. Имав порано инсталирано и 8.1 но ова е подобро. Ми се допаѓа што мнооогу бргу се стартува и гаси, само еднаш ќе направи кругче и се пали, додека кај 7, 8, 8.1 врти по неколку круга. Користам стар компјутер со 2 гб рам и работи без проблем, сам си пронаоѓа драјвери но и прави проблеми ако се препуштиш на тоа.
Еднаш нека инсталира драјвери за графичка и гасиш одма windows update, имав проблем со АТИ драјвери за графичка, сам пронајде некои најнови кои дури ги немаше ни на официјална ати страница, мислам дека беа некоја си 15,2 верзија. Ги инсталирав и имав проблеми со се и сешто, и со мали игрици(кои не ги користам јас, него моите Chuzzle Deluxe, Bejeweled, Dynomite и сл.), и со интернет прелистувачи. Ги избришав со DDU, инсталирав официјални од ати, и исклучив update. Можеби е само кај мене таков проблем но знам и од порано дека често обновување на драјвери преку windows update може да го зезне виндовсот.

И мене 8.1 ми направи таков проблем со Интел драјвери за графичка. Ми инсталираше некои најнови, и имав fps drops. Има начин некако да се исклучи тоа сам да наоѓа драјвери или не?

Стартувај со run - services.msc - бирај windows update - double click - service status кликни на stop - Startup type нека ти биде на Disabled, Apply - OK.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom