Како прво и основно да се разбереме: ТУРБО ФОЛКОТ НЕ Е МУЗИКА!
Како второ: Турбо фолкот премногу лошо влијае на младите луѓе, Зашто: Им создава комплекси за жените, за самите себе и за светот воопшто.
Турбо фолкот заедно со алкохолот се совршена алатка за масовната деструкција.. и тоа го гледаме на дело, го гледаме ние кои знаеме што е вистинска музика, вистинска вредност и вистинска реалност. Турбо фолкот е дефиниција за се што е лошо, турбо фолкот прави жените да се проституираат а мажите да пијат со цел да ПРЕБОЛАТ / УЛОВАТ нешто за што се пее во песните а тоа се Жените.. и да побегнат во реалност, а тоа ги става во таа реалност од концепт НОРМАЛИЗАМ / СЕЉАЧИЗАМ / БАЛКАНИЗАМ. Секоја песна во турбо фолкот е за жена, алкохол, национализам, величење на лажни вредности, исповеди на сељаци / сељанки кои 95% и други им ги пишуваат текстовите, овие само се појавуваат во јавност и пеат на празно.. а еден тон изгубени душички ги идолизираат тие мајкоебачи па дури и опасни воздишки испуштаат додека ги слушаат,гласно пејат, се лудираат и се соживуваат со нималку вредните стихови. Им се градат ставови врз нешто што е сосема лажно, примитивно и ужасно.
Името ТУРБО ФОЛК го има смислено Рамбо Амадеус во не знам точно која година и баш убаво во неколку интервјуа објаснува, а и самото негово дело го опишува турбо фолкот бо најдобрата смисла на зборот. Еве што вика: "Folk je narod. Turbo je sustav ubrizgavanja goriva pod tlakom u cilindar motora s unutarnjim izgaranjem. Turbo folk je gorenje naroda. Turbo folk nije glazba. Turbo folk je miljenica masa. Pobuđivanje najnižih strasti kod homo sapiensa. Turbo folk je sustav ubrizgavanja naroda. Ja nisam izmislio turbo folk, ja sam mu dao ime." Јас се согласувам со ова и ова е многу точно!
Јас мислам дека турбо фолкот треба да биде забранет со закон и за замена на турбо фолк , како нај анти турбо фолк е Рап музиката.
Што значи каде што има такви сељачки журки треба да се пушта рап! Да се едуцираат децата конструктивно како што треба... па се прашуваме зашто нема почит, зашто нема љубов, зашто нема другарство... тука се крие одговорот, во овие Ебани Шатро Револуции кои ги пуштаат во етер, а тоа е се во склоп со Турбо фолк, Турски Серии, Алкохол, Систем, Ракоплескање на АДИЛ , и ред други ствари. Баш ми е фрустра муабетов ама се надевам дека ме сфативте што сакам да кажам..
На моето дете никогаш не би му дозволил да слуша турбо фолк зашто СЕКОЈА МУЗИКА гради КАРАКТЕР, музиката сама по себе е УНИВЕРЗАЛЕН јазик...
Јас слушам буквално се!! Слушам и некои заебанции кои припаѓаат и на турбо фолк жанрот, али тоа ми е само потсетувалник кога сум посетувал клубови каде што се собираат криминалци, курви, макроа, спонзоруши и танчерки ( стриптизети ) и тоа е така во тие клубови зашто живееме на Балканов наш каде што владе Југославизмот и така Турбото им ги буди ниските страсти на луѓето па плус коа ќе се залие со Алкос и Евентуално кокс или некоја друга дрога, со раскљамтани дрољишта кои го знаат занаетот предобро и кршат кукови ..... се е тоа ефтин филм. Да беше ова Америка во 90те ќе пичеше рапчуга и све ќе беше Криминалитет , али со стил!
Искрено овој стил турбо е сељачки, и секој кој го подржува е сељак!
Зад ова ќе стојам цврсто секогаш и кој има нешто против тоа може слободно да прави што сака а мене при тоа да не ме интересира, јас ќе го серам турбо фолкот и се што носи истиот зашто сакам да гледам, и функционирам со луѓе кој имаат отворен ум, кој се со светски размери и кој имаат вистински сфаќања околу светот и животот. Со турбо фолк тоа не можело да биде и нема никогаш да биде... Знам зашто јас сум слушал турбо фолк и сум се / сеуште се дружам со луѓе кои го подржуваат, слушаат и живеат ова... и им ги знам мислите кои ги процесираат, а се за тоа е крив .... Турбо Системот.
Главните елементи се: ЖЕНСКА ПРАВДА, МАШКА ПРАВДА, ЖЕНИ, АЛКОХОЛ, 3 СТИХА, СЕКОЈА МУЗИКА СМЕШАНА ВО ЕДНА........Не дозволувајте да бидете жртва на овој вирус, размислете околу ова.. направете споредба со другите музики, размислете од неколку аспекти... размислете што е музика и што музиката носи со себе и прави.