Атеист
Дежурен Шаман
Грешка си, верните немаат ду'овност. Дури ни религиите воопшто, ама то друг муабет.Глеј со то‘ атеизмот, а духовноста остај ја за верните.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Грешка си, верните немаат ду'овност. Дури ни религиите воопшто, ама то друг муабет.Глеј со то‘ атеизмот, а духовноста остај ја за верните.
Грешка си, верните немаат ду'овност. Дури ни религиите воопшто, ама то друг муабет.
Имаш тема за атеизмот, таму ќе прашаш. Ниту е духовноста сопсвенот на православие ниту на религии воопшто. Во православие има само духовна логика, нема духовност.Одговори?
1. Како еден атеист мери духовност?
2. Како изгледа „кантарот„ која је мери духовноста?
3. Која е мерната единица за „духовност„?
4. Како изгледа процесот на самото мерење?
5. Со кој речник се опишува измерената духовност?
Само немој пак нешто у стилот дека „..атеизмот Е...(?).
.
На денешен ден пред 100 години, на балканот (непоредно после повлечувањето на најголемата антихристијанска империја во европа и непоредно после балканските војни кои се случија во вакумот која го остави таа) се случи убиство на австрискиот принц престолонаследник (Franz Ferdinand) од страна на Гаврило Принцип, во Сараево.
Овие истрели и убиство врз австрискиот принц, важат како неофицијалниот почеток на првата светска војна, во која умреа многу милиони луѓе, паднаа многу цареви и царства, ...
Дали сите овие случки беа случајност или пак се Божанствен принцип, од кој нема бегање, посебно за сите оние коишто се противат на Божјото Слово (Месија)!?
Што значи празникот Св.Видовден за православните? Што значел за славјаните пред да го прифатат Христијанството? Што значи за ними одкако му го вртат грбот на истото? Какво значење има за останатиот свет?
Повелете, ако имате да кажете нешто умно. Aко не, ве молам воздржетесе од учеството на темава.
Поздрав и однапред благодарност до сите
.
Ај вака, зборче по зборче: јас не сум атеист, православен христијанин сум исто како и него и тебе. Но тоа не ме спречува да не го разбирам. Еве, ако сте вие што го разбирате толку паметни, објаснете ми што сака да каже со темава, што му е целта? Почнува со историја, преминува во религија, во меѓувреме говори за работи тотално неповрзани ни со насловот, ни со почетниот пост во темава, па така се добива впечаток дека е тема во ЧДА или Играчница, а не таму кај што е.Спиро објаснува нешта кои за тебе се „турли тава„ па штом стекнеш грам духовност, ќе почнеш да разбираш.
По малку...
Имаш тема за атеизмот, таму ќе прашаш.
Во православие има само духовна логика, нема духовност.
Еве, ако сте вие што го разбирате толку паметни, објаснете ми што сака да каже со темава, што му е целта?
Не лажи, не си прашал. Но тоа што ти кажувам ти не го читаш. Духовноста не е на религиите, на боговите уште помалку а на верните па ич.И „таму„ прашав, ама не ми одговори(ја)...
Конечно да се сложиме дека тебе ти е непознаница тешка.На недуховни луѓе, духовноста им е непознаница тешка....
Не лажи, не си прашал. .
Конечно да се сложиме дека тебе ти е непознаница тешка.
Тоа е само твое мислење, одговори ти се дадени, под чест се некогаш твоите прашања, но нејсе.Прашав миљон пути едно и исто прашање, а одоворот на истото беше даван на ниво под секоја чест...
Се сложувал ти или не, ти појма немаш од духовност.Значи, се сложуваш со самиот себе, а јас не се сложувам („на коцки„) со тебе.
Тоа е само твое мислење.
ти појма немаш од духовност.
...му вели атеистот на верникот....![]()
...тоа што ти кажувам ти не го читаш. Духовноста не е на религиите, на боговите уште помалку а на верните па ич.
Присуство на духовноста се обележува со две вредности, нула(прифатливо) и еден(тотално срање).
Кантарот е мала црна кутија која те прашува дали веруваш во духовност. Ако речеш да, свети црвено и те советува да се убиеш.
Мерна единица е тотално срање. Ако се најде траги од верување во духовност, се заклучува дека субјектот верува во тотално срање.
Измерената духовност се дефинира како тотално срање.
Тотално срање е и постов...
..рече човек што во 21ви век верува во Господ.