Видовден – 100 години од почетокот на најголемите војни воопшто!

• Креатор на темата Креатор на темата spiros
  • Време на започнување Време на започнување
Глеј со то‘ атеизмот, а духовноста остај ја за верните.
Грешка си, верните немаат ду'овност. Дури ни религиите воопшто, ама то друг муабет.

Грешка си, верните немаат ду'овност. Дури ни религиите воопшто, ама то друг муабет.

Одговори?
1. Како еден атеист мери духовност?
2. Како изгледа „кантарот„ која је мери духовноста?
3. Која е мерната единица за „духовност„?
4. Како изгледа процесот на самото мерење?
5. Со кој речник се опишува измерената духовност?

Само немој пак нешто у стилот дека „..атеизмот Е...(?).

Одговори?
1. Како еден атеист мери духовност?
2. Како изгледа „кантарот„ која је мери духовноста?
3. Која е мерната единица за „духовност„?
4. Како изгледа процесот на самото мерење?
5. Со кој речник се опишува измерената духовност?

Само немој пак нешто у стилот дека „..атеизмот Е...(?).
Имаш тема за атеизмот, таму ќе прашаш. Ниту е духовноста сопсвенот на православие ниту на религии воопшто. Во православие има само духовна логика, нема духовност.
П.С. Јас не мерам духовност, ти ја мериш на грамови.

.

На денешен ден пред 100 години, на балканот (непоредно после повлечувањето на најголемата антихристијанска империја во европа и непоредно после балканските војни кои се случија во вакумот која го остави таа) се случи убиство на австрискиот принц престолонаследник (Franz Ferdinand) од страна на Гаврило Принцип, во Сараево.

Овие истрели и убиство врз австрискиот принц, важат како неофицијалниот почеток на првата светска војна, во која умреа многу милиони луѓе, паднаа многу цареви и царства, ...

Дали сите овие случки беа случајност или пак се Божанствен принцип, од кој нема бегање, посебно за сите оние коишто се противат на Божјото Слово (Месија)!?

Што значи празникот Св.Видовден за православните? Што значел за славјаните пред да го прифатат Христијанството? Што значи за ними одкако му го вртат грбот на истото? Какво значење има за останатиот свет?

Повелете, ако имате да кажете нешто умно. Aко не, ве молам воздржетесе од учеството на темава.

Поздрав и однапред благодарност до сите

.

Видовден за православните Срби, па и на оние кои не се толку православни го има значењето (горе-долу), што, да речеме го има за Македонците Илинден. Се работи за датуми на кои се случиле некои настани кои го одбележале минатото односно иднината на одредени народи или барем останале запаметени како такви.

Активностите на вакви денови преземени се со надеж дека ќе дојде до значајни пресвртници во натамошниот развој на државите и на народите во чие име се вршени, бидејќи така се врши силен идеолошко-пропаганден притисок врз голем дел од народот.

Атентатот врз Фердинанд бил само повод за војната. И да не бил извршен, и да немало дури ни обид за атентат, ќе имало други поводи и секако, ќе имало војна меѓу Големите за нова поделба на колониите и за нивните богатства. И Германија сакала, како и богоугодните Британија и Франција, да има многу колонии со население кое работи за нејзината благосостојба, па со тоа духот на божАнствениот принцип сигурно бил нарушен.
Отоманската Империја била повеќе нехристијанска отколку антихристијанска, а тоа не е баш мала разлика. Се разбира, повеќе од јасно е дека христијаните во неа биле жители од втор ред, но ако веќе бараме антихристијанство ;) во Европа, Третиот Рајх никако не е за потценување.

Спиро објаснува нешта кои за тебе се „турли тава„ па штом стекнеш грам духовност, ќе почнеш да разбираш.
По малку...
Ај вака, зборче по зборче: јас не сум атеист, православен христијанин сум исто како и него и тебе. Но тоа не ме спречува да не го разбирам. Еве, ако сте вие што го разбирате толку паметни, објаснете ми што сака да каже со темава, што му е целта? Почнува со историја, преминува во религија, во меѓувреме говори за работи тотално неповрзани ни со насловот, ни со почетниот пост во темава, па така се добива впечаток дека е тема во ЧДА или Играчница, а не таму кај што е.

Ама ако, ај, ќе ве оставам да си играте! ;)

Имаш тема за атеизмот, таму ќе прашаш.

И „таму„ прашав, ама не ми одговори(ја)...[DOUBLEPOST=1404250462][/DOUBLEPOST]
Во православие има само духовна логика, нема духовност.

На недуховни луѓе, духовноста им е непознаница тешка...[DOUBLEPOST=1404250521][/DOUBLEPOST]
Еве, ако сте вие што го разбирате толку паметни, објаснете ми што сака да каже со темава, што му е целта?

Ај прашај го Спиро, верувам дека ќе ти објасни.

И „таму„ прашав, ама не ми одговори(ја)...
Не лажи, не си прашал. Но тоа што ти кажувам ти не го читаш. Духовноста не е на религиите, на боговите уште помалку а на верните па ич.
На недуховни луѓе, духовноста им е непознаница тешка....
Конечно да се сложиме дека тебе ти е непознаница тешка.

Не лажи, не си прашал. .

Прашав миљон пути едно и исто прашање, а одоворот на истото беше даван на ниво под секоја чест...[DOUBLEPOST=1404282186][/DOUBLEPOST]
Конечно да се сложиме дека тебе ти е непознаница тешка.

Значи, се сложуваш со самиот себе, а јас не се сложувам („на коцки„) со тебе.

Прашав миљон пути едно и исто прашање, а одоворот на истото беше даван на ниво под секоја чест...
Тоа е само твое мислење, одговори ти се дадени, под чест се некогаш твоите прашања, но нејсе.
Значи, се сложуваш со самиот себе, а јас не се сложувам („на коцки„) со тебе.
Се сложувал ти или не, ти појма немаш од духовност.

Присуство на духовноста се обележува со две вредности, нула(прифатливо) и еден(тотално срање).
Кантарот е мала црна кутија која те прашува дали веруваш во духовност. Ако речеш да, свети црвено и те советува да се убиеш.
Мерна единица е тотално срање. Ако се најде траги од верување во духовност, се заклучува дека субјектот верува во тотално срање.
Измерената духовност се дефинира како тотално срање.

Присуство на духовноста се обележува со две вредности, нула(прифатливо) и еден(тотално срање).
Кантарот е мала црна кутија која те прашува дали веруваш во духовност. Ако речеш да, свети црвено и те советува да се убиеш.
Мерна единица е тотално срање. Ако се најде траги од верување во духовност, се заклучува дека субјектот верува во тотално срање.
Измерената духовност се дефинира како тотално срање.

Тотално срање е и постов...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom