СП 2014 - Група Х (Белгија, Алжир, Русија, Ј. Кореја)

• Креатор на темата Креатор на темата Uli Hoeneß
  • Време на започнување Време на започнување
Овие албански имигранти да останеа во Албанија или косово најверојатно сега ќе береа праски или портокали по грчките острови или ќе продаваа локумадес на Халкидики.

Знам свесен сум за тоа, нормално дека немаше да се развијат во тоа што се денес ако беа во Косово бидејќи условите се небо и земја, :D

Во последниот меч на Русија и треба победа над Алжир , а следниот меч меѓу Јужна Кореја и Алжир најдобро е да заврши нерешено или со победа на Алжир.

Колку ми е мило шо изгуби Русија..страшно многу ги мразам и се надевам дека и од Алжир ќе изгубат..копилиња гнасни тие не се за фудбал играње туку само за местење утакмици се способни..со Јужна Кореа на 0-0 и 1-1 резултат лежеа и се влечкаа по теренот небаре 3-0 водат, сега да ги видам со Алжир дали пак ќе се влечкаат копилињата

Еј овој Лукаку каков играч еј, како го огра светсково, најдобар играч на Белгија, растура. Заслужува да е прв напаѓач во Челзи кај што ќе треба да дава голови за трофеи.

Не може со Торес

Против појаки репрезентација Азар ќе треба да се упали од почеток на утакмица или барем многу порано него денеска. До 80та минута скоро и го немаше, после направи еден пробив, па после добар ролинг и блокиран шут и на крај асистенцијата (одлична акција со Ориџи, мислам вака се чита). На крај можеше уште една асистенција да има али Миралас слабо шутна.
Иначе Лукаку слабо на овие две утакмици, пример Ориџи денеска покажа повеќе од него. Плус, Ориџи е малку поагилен напаѓач од Лукаку, убаво ја раздвижи играта.

Како и да е, со ваква игра Белгијците ќе паднат во 1/8финале вкрстуваат со ептен незгоднава група (Германија, Гана, Португалија, САД). Индивидуално се супер играчи, ама немаат некоја препознатлива игра, немаат идеја во напад. Не сум експерт, ама мислам дека тоа се должи најмногу до селекторот. Плус, централни бекови играат странични бекови. Учество во напад=-1. Ај Вертонген така и така, али Вермален...Агим Ибраими на другата страна е нешто посолиден вака од око, иако утакмициве на Белгија и двете не ги гледав со особено внимание (што се должи на интезивноста на утакмицата, нели...)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom