♛ Monte - Carlo Rolex Masters 2014 ♛

Статус
Затворена за нови мислења.
Ферер го немам гледано откако се повреди во Акапулко, т.е. со Нишикори само го гледав малку во Мајами, али ако ја средил повредата може доста добро да се носи со овој моментален Надал кој е несигурен и доста осцилира. Мечов со Сепи не е никаков репер за тоа дека Надал е во предобра форма или слично затоа што Сепи нема никакво оружје за да пружи достоен отпор против Надал на земја, па макар Надал бил во најмизерната форма во кариерата.

Ферер прееска изигра доста добро само многу задишано ми изгледаше после одредени поени, толку нетипично за него...
Не сум го гледал Ферер ама против сериозни играчи на турниров покажа сериозни резултати. А што се однесува до Надал денеска го гледав вториот сет против Сепи и некако ич не ми остави впечаток на оној стар Надал на шљака. Тој од меч во меч знае да го крене нивото и да дојде во форма а посебно на ваква подлога ама ако не го направи тоа не му се пишува најдобро. Ќе видиме утре.

Не сум го гледал Ферер ама против сериозни играчи на турниров покажа сериозни резултати. А што се однесува до Надал денеска го гледав вториот сет против Сепи и некако ич не ми остави впечаток на оној стар Надал на шљака. Тој од меч во меч знае да го крене нивото и да дојде во форма а посебно на ваква подлога ама ако не го направи тоа не му се пишува најдобро. Ќе видиме утре.
Да бидам искрен не очекувам дека Надал може да изгуби од Ферер, до сега никогаш нема изгубено на земја од него, али секако не очекувам убедлива победа и чистење од теренот.

Бердих изгуби, утре ќе гледаме исто сценарио како денес против Чарено Буста, гем нема да земе Гарсија против Ноле. Човекот нема никакво оружје за Новак, тотално дефанзивен тенисер, со еднорачен бекенд, има да биде збришан како партал.

Федерер не смее да изгуби од оваков Цонга, кој е мизерен сезонава и кој не може да сврзе 2-3 меча во серија.

Најинтересен очекувам да биде дуелот помеѓу Раониќ и Вавринка. Нека не ве лажат тие 6-0 6-2 против Чилиќ, ипак Марин е во пад по фуриозниот старт на сезоната, а и има уште многу фурни леб да јаде за да биде меѓу најдобрите. Раониќ е тенисер кој најмногу напредна изминативе 9 месеци, бележи се подобри и подобри резултати и очекувам одличен отпор, а зошто да не и победа против Стан. Сепак, фаворитската улога оди кај Вавринка, и ради ранкингот и ради подлогата.

Milosh na zemja ne veruvam da mu napravi seriozni problemi na Stan,spored mene lesno ke se plasira Stan vo 1/2 finale.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

Да али има оружје на кое може да се надева-сервисот. Денес да играа уште три дена Робредо немаше да му направи брејк, кога ќе загустеше му сервираше кик на еднорачниот бекенд и го тераше и до 4-5 метри од основната линија и имаше лесни зицери.

Да бидам искрен не очекувам дека Надал може да изгуби од Ферер, до сега никогаш нема изгубено на земја од него, али секако не очекувам убедлива победа и чистење од теренот.

Немаше изгубено и на брзи подлоги, па јаде ќотек како магаре од Ферер во Париз. Давид е во одлична форма, го гледав денес против Бугарчето, утре ќе биде заебано. Надал е далеку од најдобрата форма.

ima edna izreka koja glasi ,,protivnikot ke igra dobro onolku kolku shto ti ke mu dozvolish da igra ,, . Ako denes odigrash perfektno protiv nekoj igrach ne znachi deka i utre ke e ista prikazna protiv drug igrach . Mnogu raboti zavisat i od protivnikot , kakov stil na igra ima , kakov game plan i sl. Mislam deka utre Ferer nema shansi protiv Nadal na zemja ( betonot e drugo dvaese) , epten mu lezi na Rafa , mislam deka rutinirano ke pobedi Nadal.Ako Ferer me demantira , gospode pomogni mu :), ich nema da mi e krivo , naprotiv . Berdych denes pokaza nedostatok od teniska intiligencija , ovoj Garsija bez malku od tribini mu igrashe , a Tomash se razmaval so ramni udari i strela linii i kjoshevi , mislam deka imashe 48 neiznudeni :facepalm: , mesto da gi skrati udarite , pa chat pat drop shot , da go vnese vo teren . Garsija imashe mislam samo 12 vineri . Se naigra na slajsovi . Utre Djovak ke mu objasni nekoi raboti.
Novak posle da ne se chudi shto mu svirat vo Madrid , muchacho killer , aj shto gi tepa , ama epten gi ponizuva , ovie se raduvaat ako osvojat gem . Federer ke go reshi Conga vo dva gema . Mala neizvesnost mozebi ke ima kaj Stan i Raonich , sepak Stan ke pobedi . Mechot so Cilic ne e nekoj reper , Cilic beshe ocaen , prv servis mu beshe 30 % , a i dvizenjeto mu beshe kako Majkl Majers od Halloween . Stan pochna da mi gazi po ganglii , posle AO , koga pobeduva kako znae da se odnesuva arogantno , chudo nekoe , a ako gubi , beter e od glumecot , obavezno maser bara i se fakja za butovi i polovini . Ako dojde do polufinale so Nadal , iskreno ke navivam za Hijavata da go spushti na zemja i da go ishamara pedagoshki .

Немаше изгубено и на брзи подлоги, па јаде ќотек како магаре од Ферер во Париз. Давид е во одлична форма, го гледав денес против Бугарчето, утре ќе биде заебано. Надал е далеку од најдобрата форма.
Пред Париз имаше изгубено 3 или 4 пати на тврда подлога од Ферер, не знам од кај ти е информацијава. А на земја нека ти текне лани во Мадрид што се случи и се ќе ти стане јасно, едноставно Ферер има комплекси од Надал.

@undercover
Веруј не мислев дека некогаш ќе се сложам со тебе за некое мислење али се деси и тоа чудо. :D
Се слагам со твојот пост апсолутно, до точка ти е како што треба. Бердих ај што имаше некоја повреда на грбот океј, ама колку е цепеница тоа е чудесија, тотално спортски неинтелигентен играч, право дрво за чукање ореви.[DOUBLEPOST=1397816524][/DOUBLEPOST]http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2014/04/16/Monte-Carlo-Thursday-Nadal-Ferrer.aspx

Последно уредено:
Сеа Псај коа ќе ти се убаци ќе видиш ти кој тенис. :D
Нека ми се убаци, 21ви век сме ако сака да гледа подобар тенис ќе си најде снимка од Џоковиќ-Карено Буста :ROFLMAO:

Zil Simon i Gaske da ne igraat be.Jas eve dva tri pati svrshiv od vozbudliviot tenis.Ebate zemjata ebate

Прав меч на земјена подлога, одлични се до сега.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom