ima edna izreka koja glasi ,,protivnikot ke igra dobro onolku kolku shto ti ke mu dozvolish da igra ,, . Ako denes odigrash perfektno protiv nekoj igrach ne znachi deka i utre ke e ista prikazna protiv drug igrach . Mnogu raboti zavisat i od protivnikot , kakov stil na igra ima , kakov game plan i sl. Mislam deka utre Ferer nema shansi protiv Nadal na zemja ( betonot e drugo dvaese) , epten mu lezi na Rafa , mislam deka rutinirano ke pobedi Nadal.Ako Ferer me demantira , gospode pomogni mu

, ich nema da mi e krivo , naprotiv . Berdych denes pokaza nedostatok od teniska intiligencija , ovoj Garsija bez malku od tribini mu igrashe , a Tomash se razmaval so ramni udari i strela linii i kjoshevi , mislam deka imashe 48 neiznudeni

, mesto da gi skrati udarite , pa chat pat drop shot , da go vnese vo teren . Garsija imashe mislam samo 12 vineri . Se naigra na slajsovi . Utre Djovak ke mu objasni nekoi raboti.
Novak posle da ne se chudi shto mu svirat vo Madrid , muchacho killer , aj shto gi tepa , ama epten gi ponizuva , ovie se raduvaat ako osvojat gem . Federer ke go reshi Conga vo dva gema . Mala neizvesnost mozebi ke ima kaj Stan i Raonich , sepak Stan ke pobedi . Mechot so Cilic ne e nekoj reper , Cilic beshe ocaen , prv servis mu beshe 30 % , a i dvizenjeto mu beshe kako Majkl Majers od Halloween . Stan pochna da mi gazi po ganglii , posle AO , koga pobeduva kako znae da se odnesuva arogantno , chudo nekoe , a ako gubi , beter e od glumecot , obavezno maser bara i se fakja za butovi i polovini . Ako dojde do polufinale so Nadal , iskreno ke navivam za Hijavata da go spushti na zemja i da go ishamara pedagoshki .