Даниел Кајмакоски

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 јули 2007
Мислења
16.471
Поени од реакции
8.664
xf-0007daniel.jpg

Даниел Кајмакоски е роден во Струга, Македонија .Од неговата шеста година со своето семејство се преселуваат да живеат и работат во Виена, Австрија.
Тој го има напишано текстот за песната на Каролина Гочева Не се враќаш / Više se ne vraćaš .

2.jpg

6.jpg
7.jpg
5.jpg
3.jpg
4.jpg

Периодот 2003–2004 се пријавува на музичко талент шоу во Австралија Starmania каде понинува само неколку дел фази од шоуто

Во 2008 година се пријавува во бугарското талент шоу Пеј с мен. Исто така и тука поминува во некој фази од шоуто
Во Пеј с мен учествуваше и Каролина Гочева

a6a2d7680.jpg

daniel-kajmakovski.jpg

x-factor-1386706271-410499.jpg

kajmak.jpg

Во 2014 година неговиот пријател Антонио го пријавува на X Factor Аdria / балканска верзија која се одржува во Србија .

Го добива Жељко Јоксимовиќ како ментор и поминува во сите фази на шоуто.

Даниел победува во суперфиналето во Конбанк арената во Београд / Србија.

На Х-Фактор ме пријави еден од моите најдобри пријатели Антонио, кој е еден од луѓето кои најмногу веруваат во мене. Јас веќе се имав откажано од музиката, но тој беше толку упорен што ми ја врати самодовербата. Без неговата поддршка немаше да имам доволно храброст да продолжам со пеење. Последните три години работев во Австрија и ја оставив музиката на страна. За да пробам уште еднаш дадов отказ и се појавив на аудицијата во Белград.

Последно уредено:
Доказ дека што е негово ќе си дојде. Мило ми е што дојдоа неговите 5 минути после толку обиди да стане пејач. Конечно стана, официјален, афирмиран со огромен потенцијал, уште поубаво, доаѓа од Македонија, земја кое после Тоше немала никаков претставник на музичка сцена доволно компетентен да ја претставува земјава. Даниел има глас, стас и карактер за вакво нешто, се надевам дека ќе направи светска кариера.

Мило ми е што победи на Х Фактор, реално заслужено беше. Засега можам да кажам дека е Ок и дека Ок пее..... повеќе нешто неможам да кажам, затоа што Даниел што туку се појави на сцената, а за тоа каков е како пеач ќе видиме во иднина доколку продолжи да се бави со музика :)

Допрва доаѓа тешкото за него,афирмација,постојаност на вадење песни , да држи одржливост на градење на кариера .... само да не се случи како со овој како се викаже нашиот од Операција Триумф ... :) Кееp Up и ќе успее ..... и дајте некои поранешни настапи како овој од Австралија или Австрија .... :D

Да не бидам погрешно сфатена, дечкото пее добро, ама го нема оној икс фактор и победи заради непознати причини, исто како што другите изгубија.
Освен првиот настап имам чувство како да имитира некој, како да се прави нешто што не е...
Да, тешкото допрва доаѓа. Тоа е како кога ќе добиеш петка и треба „само“ да ја задржиш.

Ми недостига оној став, однесување на сцена и манирите што ги имаше на првиот настап.

Ja не глеа ич икс фактор, осфен туј задњу куде што победи овј фраер, али он остана у сенку кд се појависфа две чудни слепи пичке кои су криви што ме прогања овај песна у сн.Они не биле две него три,тај треќа била наводно куде Иван ИсецеДитела да га праша дали ке прогледаф они и Саша Матиќ.Уживајте у нумеру која ме прогања како онај чудна ококорена фаца од сликите на Анон
Madlick - Hey Yoko Ono

По 1 година ќе меша малтер некаде пак во Германија.

Нека бега од оваа вукојебина и нека си работи во Србија, оти тука ние сме нација шо не цениме оригинална музика, туку ефтин шунд и кичерај(по претпоставка да не му е целта ова да го работи). Ако го подземи Жељко и да му ја захефта кариерата тро од тро арно, ако не црно му се пишува....Тој и понатаму нека си биди Македонец, и нека одржува концерти и нека си живее тука. Но спасот му го гледам само преку друга држава, на поголем простор да делува, инаку ќе излити за година дена ако се фокусира строго тука.

Последно уредено:
По 1 година ќе меша малтер некаде пак во Германија.
И?
И што има лошо ако “меша малтер“?
Он си го оствари својот сон, имаше цел и си ја оствари, за разлика од 98 посто од луѓето кои само кажуваат дека сакаат нешто, а не мрдаат со прст за истото да го остварат.
Здравје Боже, во животот се се случува, може ќе успее, може не. Јас се надевам дека ќе си направи топ кариера, што подалеку, тоа подобро, со квалитетни автори и квалитетен тим.
Но, како го кажувате ова со “мешање малтер“ како да е нешто најсрамното нешто на свет. Чесна работа од која се вади леб.
Али затоа ќе зборат како сакаат да им го натопорат на девојки без една мозочна клетка кои НИШТО не прават во животот, туку чекаат спонзор да им купи фустан и штикли и ќе ставаат кавер на Фејсбук од Ране и ќе се палат на ликови како Пинки и Шваба, луѓе кои треба да бидат на дното на општеството, а не да бидат воспевани.
Али еј, чекај, ај уште малку да се смееме затоа што некој не носел костум и не глумел интелектуалец, туку со пот и труд заработувал и за разлика од пола луѓе е изградена и оформена личност, бидејќи не чекал мама и тато да му дадат пари за кафе и пиво, туку самиот си ги заработувал и знае колку труд и пот треба да се вложи во истото.
Мешал малтер, јаооооооооо све бре вие од големото добро утро...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom