LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
da da zakon e serijata,stvrno e interesna.A i glumcite se ubavi,samo ima nekoi isklucoci)

Таман сакав да речам закон е серијата lile_rock веќе тоа го рече. Мене ми преостанува да речам дека е екстра :). Навистина добра серија. Ми се допаѓа.

Уште еден аргумент дека не се мртви :) .

Сите знаеме дека во 3x22 & 3x23 имаше flashforward на Jack. По логиката на flashback - овите и по логиката дека тој не можи да ја гледа иднината (само Desmont во серијата можи), Jack во тие моменти кога ние ја гледавме неговата иднина тој НЕ ја гледаше.

Значи и flashforward - ите се „исечоци“ од иднината на ликовите. Значи таа иднина му е фиксна, и не може да се смени ни со изговорот кој го има во другите Sci-Fi серии или филмови, иднината се менува со секоја „променета“ постапка на личноста, затоа што овие се „ИСЕЧОЦИ“ а не се ВИЗИИ како на Desmont.

Значи, flashforward - ите се фиксни, и таа иднина ќе се случи 100%. Од тоа, The Losties ќе се спасат т.е. ќе заминат од островот.
Од ова следува: ТИЕ НЕ СЕ МРТВИ. :)

Е сега за понатамошните епизоди... Продуцентите кажаа дека во наредните сезони ќе има и flashback - ови и flashforward - и, и мислам дека овој flashforward на Jack што го видовме е „најдалечниот“ flashforward, т.е. flashforward кој е најдалеку во иднината. Другите ќе бидат во поблиска иднина на The Losties и на крајот во последната епизода мислам дека „времињата ќе се спојат“.

TUK da be tie se zivi .. sea koga me potseti kun poslednite epizodi so dez i so jack ..se svatif... OK da da da taka ..doma si misliev 30 min so zboruvate no sea svativ se setiv na toa so go kaza

plus dezmond ce vidi na negovite vizii deka .koga ce se udavi carli ce stigna luge se sekavas koga mu go rece toa dez na carli VO pravo si ti

dzimej напиша:
Па секој што го гледа Лост има појма ваљда. Јас не реков дека немаш појма туку се правиш дека најмногу знаеш за Лост и никој друг не смее да ти рече нешо. И ако пишував нешто што не ти се свиѓа не значи дека е без врска, форумов е за да си пишуваме секој свое мислење.

VO pravo si deka ima sekoj svoe mislenje ... jas nisto ne rekov samo go prasvev za nesto ..a ti drsko mi odgovori deka neam pojma jas doma od 2800 filma si neam pojma i ti ustvari preku drugi zborovi ..mi go rece ..ete ti se pravis deka nesto znaes za lost a gledas deka vrska si nemas ..so toa ti znacese neznam .. i ovde nie ne sme dojdeni za da se karame nadviknuvame..i takvi gluposti a jas nesto tebe ako te navrediv slobodno kazi mi .. nema da se lutam . voopsto

leo напиша:
VO pravo si deka ima sekoj svoe mislenje ... jas nisto ne rekov samo go prasvev za nesto ..a ti drsko mi odgovori deka neam pojma jas doma od 2800 filma si neam pojma i ti ustvari preku drugi zborovi ..mi go rece ..ete ti se pravis deka nesto znaes za lost a gledas deka vrska si nemas ..so toa ti znacese neznam .. i ovde nie ne sme dojdeni za da se karame nadviknuvame..i takvi gluposti a jas nesto tebe ako te navrediv slobodno kazi mi .. nema da se lutam . voopsto
Ak mislis deka vrska neam tvoj problem mene ic *** ne me boli. Cim neznaese deka posledna sezona zavrsuva 2010 tvoj problem, jas samo ti ukazav na greskata.A kako uspevas da gi brois site filmovi sto si gi gledal:pos2:

Блазе вас, јас неам од кај да ги гледам :(

Martin$ напиша:
Блазе вас, јас неам од кај да ги гледам :(

Што не си ги спуштиш преку торентите, бе брат?
Така иде најбрзо, ама ќе треба прилично да се изначекаш целата 4 сезона "тежи" 8 гига (плус/минус).:smir:

JohnnyMass напиша:
Што не си ги спуштиш преку торентите, бе брат?
Така иде најбрзо, ама ќе треба прилично да се изначекаш целата 4 сезона "тежи" 8 гига (плус/минус).:smir:
Аман бе имат и 4 сезона? Хех да најдам поубо негде да ги купам отколку да преспивам пред компјутер :nesum: :icon_roll

Ја има и 4та сезона за симињање......Оу јас 3та ја немам завршено уште ми фалат уште 6-7 епизоди.

Martin$ напиша:
Аман бе имат и 4 сезона? Хех да најдам поубо негде да ги купам отколку да преспивам пред компјутер :nesum: :icon_roll

не, 4 сезона у февруари 2008.
Ја ти зборев за трета сезона, не те разбрав најубаво, си помислив си гледал LOST на А1.
А, ако толку ти се брза да видиш што ќе има у 4 сезона, дај штом си расположен да плаќаш, уплати една добра сума и иди на Хаваи да ги гледаш снимањата.:pos:

itar pejo напиша:
Ја има и 4та сезона за симињање......Оу јас 3та ја немам завршено уште ми фалат уште 6-7 епизоди.

Тоа 4 сезона сигурно е некој порниќ, или нешто друго, ама сигурно не е LOST 4x01.И јас видов такви торенти.Ако го симнеш немој да се изнедиш ако не видиш некој од глумците од LOST.:wink:

dzimej напиша:
Ak mislis deka vrska neam tvoj problem mene ic *** ne me boli. Cim neznaese deka posledna sezona zavrsuva 2010 tvoj problem, jas samo ti ukazav na greskata.A kako uspevas da gi brois site filmovi sto si gi gledal:pos2:

MOre jas ne gi brojam tuku doma imam videoteka :P..
i jas ne mislam deka ti vrska nemas jas tebe nitu te vregam ni tu nisto ..a ti mene mi velis vrska si nemam .....i jas posle pak nisto ne te navrediv..

Според мене серијата навистина е банална, глупава, нема никаква содржина и е премногу напорна за следење. Во сценариото има многу недоследности, многу работи кои не се поклопуваат и некаде слушнав дека сценаристите сакајќи да има повеќе епизоди се повеќе се вплеткувале и вплетвувале и сега неможат да и најдат крај на приказната.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom