Што готвите во моментов?

  • Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
...све убаво спремено, беспрекорно не велам не, ама со една замерка за ова нова мода за поставување на храната на даска од дрво, што е наменето за сечење, а не за послужување.

...дрвената даска по кујнско правило ниту се мие со вода после употреба туку само се брише со сува крпа, а не пак да стои на таа даска храна во сопствените сокови,

... дрвената даска, т.е. дрвото е вистинско место за размножување на непожелни бактерии кои прашање на ден кога ќе се почувствуваат потешки дигестивни последици, дрвото не се користи за послужување на храна, па да не се чудите после од каде маката !
 
...све убаво спремено, беспрекорно не велам не, ама со една замерка за ова нова мода за поставување на храната на даска од дрво, што е наменето за сечење, а не за послужување.

...дрвената даска по кујнско правило ниту се мие со вода после употреба туку само се брише со сува крпа, а не пак да стои на таа даска храна во сопствените сокови,

... дрвената даска, т.е. дрвото е вистинско место за размножување на непожелни бактерии кои прашање на ден кога ќе се почувствуваат потешки дигестивни последици, дрвото не се користи за послужување на храна, па да не се чудите после од каде маката !
Значи по правило кога ќе сечам стек на дрвена даска, после само да ја забришам даската со крпа и да си ширам салмонела на секое наредно јадење?
Патем хартија за печење најчесто ставам одозгола, како и во случајов.
 
...све убаво спремено, беспрекорно не велам не, ама со една замерка за ова нова мода за поставување на храната на даска од дрво, што е наменето за сечење, а не за послужување.

...дрвената даска по кујнско правило ниту се мие со вода после употреба туку само се брише со сува крпа, а не пак да стои на таа даска храна во сопствените сокови,

... дрвената даска, т.е. дрвото е вистинско место за размножување на непожелни бактерии кои прашање на ден кога ќе се почувствуваат потешки дигестивни последици, дрвото не се користи за послужување на храна, па да не се чудите после од каде маката !
Pogledni podobro!
Ima Mrsna hartija staveno :)
Автоматски споено мислење:

Значи по правило кога ќе сечам стек на дрвена даска, после само да ја забришам даската со крпа и да си ширам салмонела на секое наредно јадење?
Патем хартија за печење најчесто ставам одозгола, како и во случајов.


Steak s posebno Pileshko NE SECAM na drvena daska!!!!
Tokmu zaradi salmonelite!

Koristam Higienski polyurethan (Bela Plasticna Daska) namenet posebno za vo Kunja
 
... јас општо кажувам до сега што гледам и овде на форум што јадат по ресторани,
инаку лично кога идам така на живо обавезно им кажувам:
- лист од марула за украс Не,
- цртање по чинија со сенф, кечап од страна Не,
- мезе како пред јадење ,,мала даска,, или ,,голема даска,, -Не,
- шопска салата или било која салата семе и оригано одозгора Не!
- изгорена, карбонизирана скара од барбикју мачкало Не!
- носење 4 чинии на една рака, така да една над друга до половина се наместени, со што позадината на едната чинија која е надворшен дел прљав ќе биде врз внатрешниот дел на другата чинија каде е храната Не!
- подигање и носење прибор и чинии таму ваму преку рамо Не! поставуваш све на маса и си одиш, а ќе дојдеш ако те повикам и кога ќе дојадам и ќе платам, тек тогаш ќе си ги повлечеш сето што е на маса!
- пијалок носиш на маса и ќе го оставиш, сама ќе си ставам во чаша кога сакам и колку сакам :D

... ете, има кандидат за ручек со мене ?:vozbud:
 
... јас општо кажувам до сега што гледам и овде на форум што јадат по ресторани,
инаку лично кога идам така на живо обавезно им кажувам:
- лист од марула за украс Не,
- цртање по чинија со сенф, кечап од страна Не,
- мезе како пред јадење ,,мала даска,, или ,,голема даска,, -Не,
- шопска салата или било која салата семе и оригано одозгора Не!
- изгорена, карбонизирана скара од барбикју мачкало Не!
- носење 4 чинии на една рака, така да една над друга до половина се наместени, со што позадината на едната чинија која е надворшен дел прљав ќе биде врз внатрешниот дел на другата чинија каде е храната Не!
- подигање и носење прибор и чинии таму ваму преку рамо Не! поставуваш све на маса и си одиш, а ќе дојдеш ако те повикам и кога ќе дојадам и ќе платам, тек тогаш ќе си ги повлечеш сето што е на маса!
- пијалок носиш на маса и ќе го оставиш, сама ќе си ставам во чаша кога сакам и колку сакам :D

... ете, има кандидат за ручек со мене ?:vozbud:

Темата е "што готвите во моментов?" а не "Како замарате персонал кога идете во ресторан?".
 
Значи по правило кога ќе сечам стек на дрвена даска, после само да ја забришам даската со крпа и да си ширам салмонела на секое наредно јадење?
Патем хартија за печење најчесто ставам одозгола, како и во случајов.
...гледај тајните на големите мајстори во кујната, ако ја имаш веќе салмонелата на даска џабе ти е после и да шириш и да не шириш, но ако седи храната така зборуваме за во ресторан шансите се многу поголеми, јас само кажав, вие терајте како сакате, не се лутите!
Темата е "што готвите во моментов?" а не "Како замарате персонал кога идете во ресторан?".
е добро де, не ме читај, да не вртам назад дека има и вон коментари од темата, еве не пишувам веќе, лошотилоци сте бреее!
Лукот служи само за арома. Три цели чешниња олупени и нагмечени ги оставам да се пропржат со сланината и ги вадам после 2-3 минути.
Знам дека не треба, ама мене ми додава шмек и скоро во секој рецепт со паста користам лук.
,,темата е што готвите, а не како, а знаеме како се користи лукот не мора да не замараш!,"
...ете како е лошо изгледа кога некој може, а некој не може да пишува без да добие сеир!
 
Последно уредено:
е добро де, не ме читај, да не вртам назад дека има и вон коментари од темата, еве не пишувам веќе, лошотилоци сте бреее!

Темата е "што готвите во моментов?"
Тука сме да гледаме што готвите во моментов, не замерки и лекции по хигиена, па на што да сервираме или како да го јадеме. Кој како сака нека готви и сервира/презентира. Само не развивајте непотребна дискусија за салмонели и дрвени даски.
 
Темата е "што готвите во моментов?"
Тука сме да гледаме што готвите во моментов, не замерки и лекции по хигиена, па на што да сервираме или како да го јадеме. Кој како сака нека готви и сервира/презентира. Само не развивајте непотребна дискусија за салмонели и дрвени даски.
...и лук како го спремаш ти такоџе, пиши во ЛП ако некој го интересира, нели, еве и јас не ќе пишувам, ама да важи и за тебе, нели!
 
...и лук како го спремаш ти такоџе, пиши во ЛП ако некој го интересира, нели, еве и јас не ќе пишувам, ама да важи и за тебе, нели!

Или една иста слика користена два пати во темава во размак од една година. Демек као нешто готвела. :cenzura:
Патетично...


Прегледај го приврзокот 219059

... јувки со сирење и кашкавал во фурна!


 
... јас општо кажувам до сега што гледам и овде на форум што јадат по ресторани,
инаку лично кога идам така на живо обавезно им кажувам:
- лист од марула за украс Не,
- цртање по чинија со сенф, кечап од страна Не,
- мезе како пред јадење ,,мала даска,, или ,,голема даска,, -Не,
- шопска салата или било која салата семе и оригано одозгора Не!
- изгорена, карбонизирана скара од барбикју мачкало Не!
- носење 4 чинии на една рака, така да една над друга до половина се наместени, со што позадината на едната чинија која е надворшен дел прљав ќе биде врз внатрешниот дел на другата чинија каде е храната Не!
- подигање и носење прибор и чинии таму ваму преку рамо Не! поставуваш све на маса и си одиш, а ќе дојдеш ако те повикам и кога ќе дојадам и ќе платам, тек тогаш ќе си ги повлечеш сето што е на маса!
- пијалок носиш на маса и ќе го оставиш, сама ќе си ставам во чаша кога сакам и колку сакам :D

... ете, има кандидат за ручек со мене ?:vozbud:

a jas ke te kanev na nyotaimori
 
Можам само да замислам колку пљунки и шлајмови изела Бијонс до сеа у тањир. После она иживување што го опиша и кое го прави врз келнерите, кои патем само си ја вршат нивната работа за која се обучени, а не се таму да ти слугуваат, сигурно до сеа имаш изедено 5-6 килограми салива излезена од усната шуплина на многу конобари.

Ама ако, за тие таквите што изигравате газди и шефови на луѓе кои ви служат храна и малку ви е.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom