Bujrum na vecera
Attachments
-
4,2 MB Прегледи: 31
Тој конкретно го имав купено од viva fresh store, ама го има во поголемите маркети и dm.@shumecha.tableta Кај се продава сејтан, сакам да пробам
Значи по правило кога ќе сечам стек на дрвена даска, после само да ја забришам даската со крпа и да си ширам салмонела на секое наредно јадење?...све убаво спремено, беспрекорно не велам не, ама со една замерка за ова нова мода за поставување на храната на даска од дрво, што е наменето за сечење, а не за послужување.
...дрвената даска по кујнско правило ниту се мие со вода после употреба туку само се брише со сува крпа, а не пак да стои на таа даска храна во сопствените сокови,
... дрвената даска, т.е. дрвото е вистинско место за размножување на непожелни бактерии кои прашање на ден кога ќе се почувствуваат потешки дигестивни последици, дрвото не се користи за послужување на храна, па да не се чудите после од каде маката !
Pogledni podobro!...све убаво спремено, беспрекорно не велам не, ама со една замерка за ова нова мода за поставување на храната на даска од дрво, што е наменето за сечење, а не за послужување.
...дрвената даска по кујнско правило ниту се мие со вода после употреба туку само се брише со сува крпа, а не пак да стои на таа даска храна во сопствените сокови,
... дрвената даска, т.е. дрвото е вистинско место за размножување на непожелни бактерии кои прашање на ден кога ќе се почувствуваат потешки дигестивни последици, дрвото не се користи за послужување на храна, па да не се чудите после од каде маката !
Значи по правило кога ќе сечам стек на дрвена даска, после само да ја забришам даската со крпа и да си ширам салмонела на секое наредно јадење?
Патем хартија за печење најчесто ставам одозгола, како и во случајов.
Темата е "што готвите во моментов?" а не "Како замарате персонал кога идете во ресторан?".... јас општо кажувам до сега што гледам и овде на форум што јадат по ресторани,
инаку лично кога идам така на живо обавезно им кажувам:
- лист од марула за украс Не,
- цртање по чинија со сенф, кечап од страна Не,
- мезе како пред јадење ,,мала даска,, или ,,голема даска,, -Не,
- шопска салата или било која салата семе и оригано одозгора Не!
- изгорена, карбонизирана скара од барбикју мачкало Не!
- носење 4 чинии на една рака, така да една над друга до половина се наместени, со што позадината на едната чинија која е надворшен дел прљав ќе биде врз внатрешниот дел на другата чинија каде е храната Не!
- подигање и носење прибор и чинии таму ваму преку рамо Не! поставуваш све на маса и си одиш, а ќе дојдеш ако те повикам и кога ќе дојадам и ќе платам, тек тогаш ќе си ги повлечеш сето што е на маса!
- пијалок носиш на маса и ќе го оставиш, сама ќе си ставам во чаша кога сакам и колку сакам
... ете, има кандидат за ручек со мене ?
...гледај тајните на големите мајстори во кујната, ако ја имаш веќе салмонелата на даска џабе ти е после и да шириш и да не шириш, но ако седи храната така зборуваме за во ресторан шансите се многу поголеми, јас само кажав, вие терајте како сакате, не се лутите!Значи по правило кога ќе сечам стек на дрвена даска, после само да ја забришам даската со крпа и да си ширам салмонела на секое наредно јадење?
Патем хартија за печење најчесто ставам одозгола, како и во случајов.
е добро де, не ме читај, да не вртам назад дека има и вон коментари од темата, еве не пишувам веќе, лошотилоци сте бреее!Темата е "што готвите во моментов?" а не "Како замарате персонал кога идете во ресторан?".
,,темата е што готвите, а не како, а знаеме како се користи лукот не мора да не замараш!,"Лукот служи само за арома. Три цели чешниња олупени и нагмечени ги оставам да се пропржат со сланината и ги вадам после 2-3 минути.
Знам дека не треба, ама мене ми додава шмек и скоро во секој рецепт со паста користам лук.
Темата е "што готвите во моментов?"е добро де, не ме читај, да не вртам назад дека има и вон коментари од темата, еве не пишувам веќе, лошотилоци сте бреее!
...и лук како го спремаш ти такоџе, пиши во ЛП ако некој го интересира, нели, еве и јас не ќе пишувам, ама да важи и за тебе, нели!Темата е "што готвите во моментов?"
Тука сме да гледаме што готвите во моментов, не замерки и лекции по хигиена, па на што да сервираме или како да го јадеме. Кој како сака нека готви и сервира/презентира. Само не развивајте непотребна дискусија за салмонели и дрвени даски.
Или една иста слика користена два пати во темава во размак од една година. Демек као нешто готвела....и лук како го спремаш ти такоџе, пиши во ЛП ако некој го интересира, нели, еве и јас не ќе пишувам, ама да важи и за тебе, нели!
a jas ke te kanev na nyotaimori... јас општо кажувам до сега што гледам и овде на форум што јадат по ресторани,
инаку лично кога идам така на живо обавезно им кажувам:
- лист од марула за украс Не,
- цртање по чинија со сенф, кечап од страна Не,
- мезе како пред јадење ,,мала даска,, или ,,голема даска,, -Не,
- шопска салата или било која салата семе и оригано одозгора Не!
- изгорена, карбонизирана скара од барбикју мачкало Не!
- носење 4 чинии на една рака, така да една над друга до половина се наместени, со што позадината на едната чинија која е надворшен дел прљав ќе биде врз внатрешниот дел на другата чинија каде е храната Не!
- подигање и носење прибор и чинии таму ваму преку рамо Не! поставуваш све на маса и си одиш, а ќе дојдеш ако те повикам и кога ќе дојадам и ќе платам, тек тогаш ќе си ги повлечеш сето што е на маса!
- пијалок носиш на маса и ќе го оставиш, сама ќе си ставам во чаша кога сакам и колку сакам
... ете, има кандидат за ручек со мене ?
После муабетиве и паметувањето, мислам дека и мршојадец би ја одбил понудава за ручек со тебе.... ете, има кандидат за ручек со мене ?