Непопуларни филмски мислења

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
Se7en, многу очигледен, барем за мене беше така, е сега не знам дали поради тоа што ми го трубеа сите или пак поради тоа што навикнат сум на такви филмови и го очекував тој крај.

Iron Man, цел живот хејтер на вој филм, срање у боја.

Tom Cruise ми е одвратен и патетичен актер.

Game of thrones тешко срање
Николас Кејџ каша е бацето
LOTR не сум успеал до крај да ги изгледам
Хичкок е фрик
Shining е тапа
The Joneses е многу underrated
Avatar,Avangers такви срања не ме интересираат и
за крај го сакам Едвард Нортон во повеќе филмови

Аватар е најголемото срање што го имам гледано, со украдена приказна од Покахонтас.

V for Vendetta е филм за квази револуционери и несфатени марамџии од твитер, кои заспале 3 пати дур го глеале, ама јак им е.

Филмови ко American Pie и Scary Movie се напраени за ментално сакати.
Џони Деп е overrated и е грд.
Филмови кадешто протагонистот е Шерлок, ко Dr. House, The Mentalist и слично се клише.
Не, Star Wars не е најлегендарниот филм во историјата.
ЛОТР е досаден.
Цела филмска индустрија праи клишеа пошто ги имаат исцрпено сите идеи.
Гај Ричи филмови со многу стеориди у нив се срање. Џејсон Стетхем не знае да глуми ништо освен неговата bad ass улога што го праи тапа.
Сите жени кои кажуваат како Emma Watson и Kristen Stewart се cute ама не се згодни до толку или што кажуваат дека се тапа.....и двете се awesome а вам ви е криво.

Вин Дизел и Ривс ми се серка од актери.

Терминатор 2 ,најдобар филм у историја.

Аватар,не сум го гледал пошто е тешко срање.

Вуди Ален:facepalm:

Повеќе филмови да се прават како Криенка,Мизери,Усијавање,Тајниот прозорец,Пиратите од Карибите,Стар Ворс а помалце како Кил Бил,Аватар,Матрикс,Тор,Хулк...

Да прекинат да го потат со Брејкинг Бед.

Пријатели,најдобра серија икада(тачка)

Бен Афлек е топ глумец.

Мразам "култни" филмови како Кум, Pulp Fiction, Godfather и тн. Преувеличување до даска. Само Роки е закон :D

Кога го гледав "Џанго Разузданиот", едвај чекав да заврши од што беше катастрофа. Подосаден е од обичните вестерни од на моите родители времето.

За "Пила" пред да го гледам имав мислење дека е дебилен, болен, без никаква позадина, само шприцање крв, сечење раце и вадење органи безвезе. Откако ги изгледав сите делови сфатив дека филмот е генијален. Одлична приказна од која се вадат одлични морални поуки, истовремено ликовите имаат многу добра позадинска основа, поготово негативецот кој е дефинитивно најгенијалниот bad guy во било каква фикција. Можеби најкомплетниот филм на сите времиња.

Сите карти на маса а?
- Real Steel е супер филмче, Хју + роботи + навивање за нашите - Ио појма немаш!
- The Class беше замената на Friends, каква HIMYM - Ио овде имаш појма.
- Рамбо - најглупавата и најзабеганата акција ever направена, абе Star Wars е пореален од овој.
- Роки делот со младичот кога го тренира, 3 пати заспав.
- Жикина Династија - како ви е смешно бе, не можам да разберам, седнале на маса, локаат ко да нема утре, се маваат по грб мислиш кечери се и се живо и диво паѓа у несвест од смеење.
- Зак Галифрекасцнаснцвадбникис и Ума Турман се најнапорните машки и женски глумци (тесно беше со Камерон Дијаз кај жениве).
- Тарантино кога го правел Kill Bill, гарант му ставиле пиштол на глава и му рекле направи го најглупавиот филм ever (па уште и двојка имаше бе):facepalm:
- Рокенрола е премногу глуп филм.
- Стивен Сигал со тоа репчето негово и глупиот удар со ногата шо го има ми е најнапорен за гледање.
- Брилијантин ми е сеуште интересен како првиот пат кога го гледав :)
Доста е засега мислам.

- House е досадна серија која служи само за палење на тинејџери, кои потоа викаат дека е најдобра серија на сите времиња. 8 сезони да се потрошат на едно исто е жално. Само Хју вреди како лик, овие споредниве се стаени колку да има по кој да ремети.
- Supernatural е премногу детска серија за која исто така не вреди да се одвои време. После една сезона ми скурчи и ја заебав. Ме потсеќа на онаа серијата со вештерките што ја даваа на времето на А1.
- Game of Thrones има моменти каде што од толку многу ликови, се троши време на тие што немат никаква врска со главната приказна.
- Breaking Bad е одлична серија, но ме нервира што и ликови кои ги гледаат Vampire Diaries и Gossip Girl ќе бидат напалени за неа. Џеси како лик е направен да му се свиѓа на секој, а тинејџерките никогаш нема да си поврзат едно со друго, туку ќе гледат колку е убаав. Лесно сварлива.
- The Wire е најдобра серија на сите времиња.

- Shawshank Redemption преценет. Крајот беше толку глуп, што го прави филмот просек.
- Star Wars и Harry Potter се глупи серијали.
- Full Metal Jacket ми изгледа како недовршен.

on a side note:
Како Шкорпион започнува предигра со дечко му:
- Срце ај да глеаме Game of Thrones
- Неќам, не ми е убава.
- Оооо сега ти ќе видиш!

Реално 90% од култните филмови се или досадни, или преценети, или се направени за да се палат "несфатени души"

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom