Непопуларни филмски мислења

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
Не е коментар мислење е :D

Многу тежок филм за сфаќање ауууууууууу.Кажи ми што има да се сфати од овој досаден и глуп филм,го почитувам Кјубрик затоа што има многу добри филмови,ама овај филм дефинитивно не е добар филм.Не сум го сфатил филмот :tapp:,стварно многу јака порака има.Еве уште не можам да се соземам од тешката порака на овој филм.Ај да ми речеше вака за Clockwork Orange ќе беше во право,ама нема потреба за тоа заради што тој филм има навистина длабока порака која беше сфатена од моја страна.Не можам да ја гледам длабоката порака во црната слика или скокањето мајмуни:pos:
Пораката на Спејс Одисеј е вонвременска.
Клокворк е добар филм. Одличен е. Со многу симболизам.
И приказната му е кул. Ама она за шо е многу повеќе познат се вознемирувачки сцени со насиље.
И плус многу потсеќа на театар, шо е неверојатно кул.

Ја да сум модератор би ја затоврил темава дур не се научат некои на правилата.

А инаку темава е за другите да се тешат "Пфффт не го сфатиле филмот овие штом не им се допаѓа сигурно јас сум попаметен од останативе, а другиве се прости"

А да за истрипани моменти во филм, значи само за истрипани

Alejandro Jodorowsky > Линч

Хаус - најпреценетата серија на свих времена.
Enter the void - тешко претенциозно гомно од филм.

Sent from my GT-P3110 using Tapatalk

Ниеден "култен" филм кој што сум го изгледал не ми се свиѓал. Ни-е-ден. You name it, ако е "култен" и сум го глеал, срање е за мене. На листа ми е Shawshank Redemption да го глеам за да проба да ги извади сите, али somehow I doubt it, иако Морган Фримен со Раде Шербеџија и Том Хенкс е дел од светото тројство на генијални актери.

Лост е глуп
Mr Nobody е глуп
Notebook e глуп
Requiem for a dream е глуп
LOTR е супер
Од македонски филмови само балканкан го бива
Се што е поврзано со Енди Ворхол е срање

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom