A
AnFem
Гостин
Што збориш? Пак нешто рефлектираш.
Јас бев меѓу првите кои ви го скапаа вашето розево балонче дур се чукавте во гради околу човекови права, дискриминација, монструми.. величењето на вашите натчовечки вредности и морали.
Види, интересно, истите луѓе само го осудија настанов. Редовните борци за човекови права, лгбт поддржувачите, анархистите, вегетеријанците..
Тебе ова те исполнува, не мене. Впрочем, кога последен пат си била на базент?
Зошто гледате на тоа како чукање во гради? Остави ги настрана таквите организации и идеали, ова се мои реакции, мои емоции, мои мисли... Јас како индивидуа реагирам овака. Ме заболе мене како размислува остатокот од левицата, невладините организации и остали...
Њоте, еднаш кога делевме бесплатна храна, доаѓаа боси и голи циганчиња, им дававме од храната, овие ја фрлаа и се враќаа по уште. Друг пат видов со свои очи како едно дете пита десет денари, купува кафе од кафемат и го истура пред оној што му ги даде парите. Мене ми доаѓаше од земја да ги треснам и оние од првиот случај и ова од вториот, меѓутоа никогаш не ги ставив сите во ист кош и продолжив да им купувам храна на босите дечиња (и остало).
Не одам на базент, секакви Македонци мочаат во водата.