Забранет влез за Роми во новиот Аква парк

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Што збориш? Пак нешто рефлектираш.
Јас бев меѓу првите кои ви го скапаа вашето розево балонче дур се чукавте во гради околу човекови права, дискриминација, монструми.. величењето на вашите натчовечки вредности и морали.

Види, интересно, истите луѓе само го осудија настанов. Редовните борци за човекови права, лгбт поддржувачите, анархистите, вегетеријанците..
Тебе ова те исполнува, не мене. Впрочем, кога последен пат си била на базент?

Зошто гледате на тоа како чукање во гради? Остави ги настрана таквите организации и идеали, ова се мои реакции, мои емоции, мои мисли... Јас како индивидуа реагирам овака. Ме заболе мене како размислува остатокот од левицата, невладините организации и остали...

Њоте, еднаш кога делевме бесплатна храна, доаѓаа боси и голи циганчиња, им дававме од храната, овие ја фрлаа и се враќаа по уште. Друг пат видов со свои очи како едно дете пита десет денари, купува кафе од кафемат и го истура пред оној што му ги даде парите. Мене ми доаѓаше од земја да ги треснам и оние од првиот случај и ова од вториот, меѓутоа никогаш не ги ставив сите во ист кош и продолжив да им купувам храна на босите дечиња (и остало).

Не одам на базент, секакви Македонци мочаат во водата. :icon_lol:

Изненаден бев од албанската популација на паркот и нивното однесување. И покрај тоа што отворено и гласно го нарекував шиптapи во нивна близина и ме слушнаа, не бев киднапиран и однесен во арачиново. Како и да е, сметам дека за ромите базенот треба да е забранет. Нивото на хигиена на нивното тело е пониско од моето на вц шољата

Хипокрити бе!

Зошто гледате на тоа како чукање во гради? Остави ги настрана таквите организации и идеали, ова се мои реакции, мои емоции, мои мисли... Јас како индивидуа реагирам овака. Ме заболе мене како размислува остатокот од левицата, невладините организации и остали...

Њоте, еднаш кога делевме бесплатна храна, доаѓаа боси и голи циганчиња, им дававме од храната, овие ја фрлаа и се враќаа по уште. Друг пат видов со свои очи како едно дете пита десет денари, купува кафе од кафемат и го истура пред оној што му ги даде парите. Мене ми доаѓаше од земја да ги треснам и оние од првиот случај и ова од вториот, меѓутоа никогаш не ги ставив сите во ист кош и продолжив да им купувам храна на босите дечиња (и остало).

Како ќе знаеш дали некој е волонтер, поборник за човекови права, лгбт исто, вегетеријанец..
Сам ќе ти каже. Првите 7 пати. :icon_lol:

Аnd I am all for that. Штагод те прави да се осеќаш убаво, различно. Хипокризијата е само човечка.

Еве, за да ни докажеш дека не си само ефтин продукт на квази идеологија, човеци можеме и двајцата да бидеме и јас да продавам ефтини морални вредности на форум и на следното циганче да му дадаме 100 денари за базент. Ама ако јас треба да се бањам со него, за да ни докажеш колку ти не си празна одвнатре, следното циганче не го третирај така, земи го кај тебе, и имајте шампон-забава во туш кабината кај тебе дома, оти не одиш на базент ти. Уствари заштеди на шампон, ја убива тоа поентата, оти нели, не живееме во утописко сценарио каде даваат сапунчиња на влез во аква парк. Да бидеме и двајцата на исто изложени, пошо ти си као брад најмногу за рамноправност, не користете шампон. :)

Глеј едноставно е. Не ги пуштиле оти нешто било несоодветно на нив. Исто како што во дискотека нема да те пуштат на патики, у ресторант на купаќи, во црквата на Свети Наум разголена и слично. Во Аква паркот влезот на Роми е дозволен! Бидејќи одат и Роми секој ден.

Ова не е случај на дискриминација, овде нема никаква основа за дискриминација.
Случајот со Сити Мол е дискриминација, тужеа пред некој ден и ќе добијат дебело. Ова е патка за излетување.

Глеј едноставно е. Не ги пуштиле оти нешто било несоодветно на нив. Исто како што во дискотека нема да те пуштат на патики, у ресторант на купаќи, во црквата на Свети Наум разголена и слично. Во Аква паркот влезот на Роми е дозволен! Бидејќи одат и Роми секој ден.

Ова не е случај на дискриминација, овде нема никаква основа за дискриминација.
Случајот со Сити Мол е дискриминација, тужеа пред некој ден и ќе добијат дебело. Ова е патка за излетување.

Офтопик: кој случај, може да оставиш линк?

Vo normalna zemja vakvite problemi se resavaat uste pred da nastanat. Prvin pred vlezot se zakacuva tabla na koja postojat pravila kako treba da se odensuvame vnatre i so crveno podvleceno deka bazentot (kompanijata) go zadrzuva pravoto da sancionira ili zabranuva vlez (nabrojani pricini) nehigiena, nekultura alkohol,nepristojno odnesuvanje...etc.
Vtoro postoi hemija koja se istura vo vodata na bazenot i pri najmal dopir so mocka stvara crven krug.Potoa se evakuiraat site nadvor dodeka toj krug ne se iscisti a liceto se ostraniva od bazentot so zabrana za vlez.
Koa ke pocnat da blaadat zosto se vrateni ili rasisti i ostali sranja kulturno so prst mu pokazuvas na tablata. Fala prijatno.

И мене ми е жал што не влегле да се пуштат низ тобоган ама нека ти се стаи некое малецко да те пипка по џебови дур чекаш автобус.
Мислам дека ако се избањати и чисти као секој нормален чоек што инаку влегол, и ако не праат бељи као шо напиша некој погоре, краделе телефони а у .. Никој нема да им праи проблем.
Ако има 300 денари за у аквапарк, има и 20фче да си купи сапун и да се избања.
А, и, тие до утре ќе заборават дека не влегле у аквапарк а ние ќе се испоубиеме меѓу себе. Владини, невладини, лгбт, соросокурац и уште неколку такви тимови. Пола не знам што значат. Опрајте се.

разберете бе дека никој не дискриминира, аман. Не знам што дискутирате,кажав кои не се пуштаат

1. луѓе со недоволен степен на хигиена
2. луѓе со несоодветна опрема за капење
3. луѓе со видливи рани, крварења...

Еднаш како деца ни се случи татко му на другар не не пушти, тој беше на врата и не избрка и позади нас се слуша глас А бе овај син му не го пушти нас ќе не пушти :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:. Ама казнет беше нешто поради расправија домашна нема дискотека :icon_lol:.

Ради татко му сите сте го обрале :).

Сигурно си работат по некој критериуми, и мене да ме вратат нема да се лутам. Правила си се правила, за сите!

Така, така , таквите ко тебе за кои ПРАВИЛАТА СЕ ПРАВИЛА, чекаат два саати ред пред дискотека за да влезат.

Така, така , таквите ко тебе за кои ПРАВИЛАТА СЕ ПРАВИЛА, чекаат два саати ред пред дискотека за да влезат.

Баш ме интересира во која Дискотека сум влегол? :D Дојди со мене, ти давам пиштол ако некој ме има некогаш во цел мој живот некаде видено - слободно пукај.

Нај шо мразам е генерализација значи. Незнам што се случувало на врата ама имам некое чувство дека вратарите биле во право.
Базените ни се на мизерно ниво кога е во прашање хигиена. Секоја стока можи да оди на месечно туширање во нашите ни базени. Уште ми иди слика како некои си се мијат со шампонче в охридско езеро.
Ајде да ја поставиме обратно работата. Нели е дискриминација некој смрден, лепрозен и тн и тн да биди во базен? Што се должни следните луѓе да се враќаат поради некоја стока.
Вакви места мора да имаат прописи кој траба да можи да влези или не (припадност не е фактор туку само статистичка случајност). Должност на вратарот треба да е да има груба проценка на екстремни случаи. (тоа што статистички некои групи имаат поинакви навики е друга приказна). Национална дискриминација НЕ, Хигиенска дискриминација, и тоа како.

1341513066_sid-and-granny.jpg

Ако не влегле само зашто се Роми - тоа е дискриминација и е за осуда.
Но ако не ги пуштаат зашто биле валкани и нехигиенски подготвени за базен - тогаш тоа е добро.
Не може зашто се Роми да не се пуштаат, исто како и што ако се некоја националност да мора да бидат пуштени, само зашто за некој би било тоа дискриминација. Ама во овој случај очигледно е само дискриминација.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom