Пивофест 2013 (18 - 21.07.2013)

• Креатор на темата Креатор на темата Network
  • Време на започнување Време на започнување
Халид Бешлиќ можда не е твојот Skrillex ама то дека е сељак размисли уш еднаш...
Шо не е сељачки за вас ? One Direction да ги викниме оти се во мода дечките...?

Не е сељачки то шо ко че го слушам не прај да се чувствувам ретардирано. А горе долу си ја почитувам скромнава интелигенција која верувам дека ја имам, па се шо ми ја навредува, по мое е сељачко :)
Вака некако е мојата дефиницја. Не прајме муабет на што се пие и вади пари, прај муабет за личен интерес за добар себичен провод.

Ги почитувам,ама овие на пиво фест......

И оваа година МК музичарите ќе страдаат а. Организаторите се глупи. Абе викни ги Куку Леле,Нокаут,Ристо Бомбата,Нови Дечки,Ерзана,Врчак,Ребека,Арчи,арчи ејјј.......такви стари нека дојдат што има везе,и старите песни нека си ги пеат пак појако ќе биде отколку сељачиштено од светски размери бреговиќ :sick:

Овие генерации пораснаа со овие горе што ги спомнав и мн.други,срамота е да се труеме со туѓи старци,халид бешлиќ бе од гроб го вадат,ќе ја испее миљатцка на 5 начини и тоа ќе биде.
Брука.

Халид Бешлиќ можда не е твојот Skrillex ама то дека е сељак размисли уш еднаш...
Шо не е сељачки за вас ? One Direction да ги викниме оти се во мода дечките...?

Ау извини што го навредив маестро Халид Бешлиќ, златниот глас на Босанските ридови.

Кој Скрилекс или Уан Дирекшн бе? Јас зборам за групи како Леб и Сол или пак некој шлагер како Дино Мерлин или Оливер Драгоевиќ. Скрилекс :pos:

Значи: треба една џаначка вечер ко лани со Сарс и Дубиза.
Една рокерска . Една селска вечер со трубачи и една вечер со турбофолк „ѕвезда“ ....

А овие годинава кркамбар напраиле. Кој жити се че оди на Ина? Че ми грака на бина,а ние ко попалени мајмуни че ја манијачиме. (n)(n) (n)(n) (n)(n) (n)(n)
Само за брегович чоек можи салам да се испијани...

Ако остани овај состав за пеачи , годинава одам како келнер.. едно 250 евра не ми бегаат.

Ебаго

од ова што го видов (страшна работа:() , само 2челос ми паднаа во око и АКО идам само заради нив би било.
П.С.ако има заинтересирани за таа вечер, може да се организираме со кола. има место за уште 2-ца

Можно е да има дополнување со уште нови имиња .....и уште многу изненадувања... :свиркам:

Па имаше како анкета за пивофестот да се гласа.
Како и да е се ближи пивофестот се надевам нема да се вратиме разочарани. :)
--- надополнето: 19 јуни 2013 во 00:10 ---
Ни Шведиш ни Ина, ни мина не ме интересира. Се бара рок состав кој салам че испука, по можност ако е наше Аранџеле/Ласт Експедишн, ако е од околијава Хладно, Лету, Гоблини, Куд Идијоти (отпајџа оти почина пејачот) и така. И Лет 3 можи.

Како за кого.
Најфер би било кога би имало една рокерска вечер, една да речеме електронска и една турбофолк.

Можеби мене и тебе не не влече многу турбофолкот ама има многу што го слушаат и мора да се направи баланс за секој да има по нешто.

Во врска со рокот се согласувам дека сега за сега е слаб изборот.
Да се надеваме дека ќе не изненадат на време :D

Многу сиромашна понуда на бината, особено оваа година. (n)

Разочарувачки е.

Но, како и секогаш ќе се обидам да си поминам убаво со ефтиното пиво и друштвото. (y)
Инна е исто како тројца-четворица балкански настапувачи.
Нема како да биде раскошна сцената.Договорот е да и се исплати 180 илјади евра.Градоначалникот изјави дека секоја година ќе се обидува да привлекува светски ѕвезди,а крајна цел му се Метталика.Така да,почнува со 2челлос кои се дел од Елтон Џон 2012 турнеја кои се светско познати.И,секако Инна е тука шо е МТВ ѕвезда која од една дискотека во Америка ќе земе више пари него од Пивофестот.Ама ете,за прв пат настапува во Македонија па вреди да ја видиме :D

Нема како да биде раскошна сцената.Договорот е да и се исплати 180 илјади евра.Градоначалникот изјави дека секоја година ќе се обидува да привлекува светски ѕвезди,а крајна цел му се Метталика.Така да,почнува со 2челлос кои се дел од Елтон Џон 2012 турнеја кои се светско познати.И,секако Инна е тука шо е МТВ ѕвезда која од една дискотека во Америка ќе земе више пари него од Пивофестот.Ама ете,за прв пат настапува во Македонија па вреди да ја видиме :D

Јас сум момче со заостанати или застарени вкусови на музика, барем во глобала земено. Сакав да земат некој од типот на Мишо Ковач, Дино Мерлин итн...
Додека на Инна не знам дали да си "плакнам" очите или да се опијанам. :гик:

Јас сум момче со заостанати или застарени вкусови на музика, барем во глобала земено. Сакав да земат некој од типот на Мишо Ковач, Дино Мерлин итн...
Додека на Инна не знам дали да си "плакнам" очите или да се опијанам. :гик:
Па Дино Мерлин ич не ти е застарено ...еве и јас обожавам Цеца и Брена па не се сметам со застарен вкус.Слушај ги хитовите на Инна на youtube колку да знаеш барем рефрените :D

Ишшаллах и аллаахумма салли, ако го направат тоа со Металлика, Од твои усти во ушите на Аллах.

Ау извини што го навредив маестро Халид Бешлиќ, златниот глас на Босанските ридови.

Кој Скрилекс или Уан Дирекшн бе? Јас зборам за групи како Леб и Сол или пак некој шлагер како Дино Мерлин или Оливер Драгоевиќ. Скрилекс :pos:

Нема разлика меѓу Дино Мерлин и Халид Ага. Ако више морам да бирам, го бирам Халид. Дино Мерлин е турбофолкер in disguise, као остала БиХ естрада.

Аца му е првиот посериозен чекор за да ги донесе Металика а :facepalm:
Од ова што го гледам, ова е можда и најслабата програма што ја имал пивофест, со исклучок на 2Cellos кои сепак неможат да го извадат фестов од срањево.​

Ме интересира како се забавуваат луѓе на поп музика од типот на песните на Ина ? Јас се мислам дека таква музика само женски слушаат а машките само спотовите ги гледаат?
Какви чувства ви буди таа музика ?

A нешто домашно?
Раке пуке раке шлаке?

Лани рекоа Продиџи, Металика или РХЧП, ама одложија за годинава.Јако ќе е :vozbud:

Ме интересира како се забавуваат луѓе на поп музика од типот на песните на Ина ? Јас се мислам дека таква музика само женски слушаат а машките само спотовите ги гледаат?
Какви чувства ви буди таа музика ?

Знајш како ждера женски пиво на пивофест. О о о ........и на Ина че и скока пред бина. Машките додека се овие подзапиени ќе чарат нешто демек, или дрпнат од позади во гужвите. Такви работи се случуваат, такви чувства буди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom