ВИДЕО: Америка во шок, Бостон во крв!

• Креатор на темата Креатор на темата Muranyi
  • Време на започнување Време на започнување
Мене лично нити ми е драго што погинале цивили нити им се ситам. Само едно ме интересира, има ли некоја тема на овој форум на која се испишани скоро 10 страни за 24 часа за терористички напади во Ирак/Авганистан и каде се жали за нивните цивили и убиени деца? Ако има, постирајте ја.
Нема брат, тука бериц дундаРион вергла за тоа како луѓето шо биле сечени доле требало да има најсурова смрт за нив. Све си отишло...

Нема брат, тука бериц дундаРион вергла за тоа како луѓето шо биле сечени доле требало да има најсурова смрт за нив. Све си отишло...

:pos: Ај што не сум пишал уопште на оваа тема, ама ете, цитирај ми каде сум рекол такво нешто, макар на било која тема.

Muranyi напиша:
Има некој што знае да објасни што значи false flag?​
лажна тревога/узбуна

False flag не значи лажна тревога освен ако не го преведеш буквално.
Значи лажно исценирано,наместено,претходно смислено. Такви примери ти се 9/11, Виетнам и сите останати војни во кои директно учествувале Американците како “ ослободувачи“

False flag не значи лажна тревога освен ако не го преведеш буквално.
Значи лажно исценирано,наместено,претходно смислено. Такви примери ти се 9/11, Виетнам и сите останати војни во кои директно учествувале Американците како “ ослободувачи“
Кај го најде после 7 страни бе :D. Точно тоа значи, ама значи и многу повеќе - прикриено движење, прикриени операции, парамилитарни и милитарни операции што спаѓаат во војна „со низок интензитет„ лажно претставување. Накратко - дека нешто „не е така како што изгледа„.
Ама во право си, во конкретниов случај го има значењето што ти го напиша.

Нема ти и таквите како тебе никогаш да сватите дека светот го уништи америка а вие уште ја браните ... они си имаа свое и 100 стапа по туѓ грб малку се ама сеа почна да им се враќа, ке сватиш и ти некогаш ... може и не .
Треба некогаш да си разјасниш самиот себеси што е политика, а што е невин народ.
Ќе сфатиш еден ден. Може и не.

Да, разбираме! Американците се лошите момци. Сите ги мразиме. Не сакаме ништо Американско. Освен Кока Кола. И НБА. Добро, и Холивудски филмови. Добро де, и ТВ сериите им се добри. Ок и МекДоналдс. НХЛ повремено...

Инаку ги мразиме. Многу.

Сериозно.

Хејтот кон Американската држава е едно. Тоа не значи дека ќе се радувам на смртта на 8-годишно дете. Нити пак ќе бидам рамнодушен за смртта на истото. Како што не сум рамнодушен и за оние деца кои гинат на другата страна од светот. За оние од видеото на Викиликс, и илјадници други.

Прво, додека овде ликувате над несреќата што ги снајде оние луѓе, кои очигледно ја заслужиле само затоа што живеат во таа држава, запрашајте се дали вие заслужувате да ве снајде несреќа заради глупостите што ги прават вашите власти? Како тоа овие луѓе се поврзани со нивната администрација? Кој знае колку од овие луѓе воопшто одат на избори да гласаат? Кој знае какви ставови имаат за војните во Ирак и Авганистан? И ако имаат погрешен став, дали е тоа толку за осуда покрај таква пропагандна машинерија? И ако имаат погрешен став, дали заслужуваат да умрат?

Она што се случи во Бостон е за секаква осуда. Напад врз спортска манифестација на која има луѓе од којзнае колку држави. Не се нападнати само американски граѓани, нападнати се рандом луѓе во голема метропола, почекајте да ги видите извештаите за повредените и инвалидизираните, ќе видите дека голем дел од нив се рандом странци. Ако започнат со практикување вакви напади, било кој да го прави тоа, тотално ќе се измени западниот начин на живот (што веројатно е и цел) во кој секојднево се случуваат илјадници масовни собирања за спортски, музички и други настани. Внесување масовна параноја, страв и затворање на луѓето по дома.

Тоа што САД прават бељи по истокот никој не го спори нити оправдува. Но факт е дека по истокот ваквите настани си ги практикуваат и локалните племиња, секој ден експлозии и мртви. Што зборува дека ова е зло само по себе и да ги нема америте на блискиот исток можеби нема ова да им се случува дома, ама на блискиот исток „натпреварите“ ќе продолжат секако. Постои зло што се шири, сакале ние да признаеме или не.

Толку ни е испран мозокот на сите нас,што едни жалат и ги допира само кога ќе слушнат дека загинале цивили во бомбашки напад во Америка или некоја европска држава а дечињата што гинат секој ден во Ирак,Афганистан од америчките дронови претставуваат само статистика а некогаш дури ни тоа;други се радуваат и ситат на смртта на невини цивили само поради тоа што се Американци и време било малку и тие да осетат;трети посакуваат лудакот од Северна да фрли нуклеарка небаре се работи за фрлање зарови и повторно невин народ ќе гине.

И така додека гинат невини,човештвото самото себеси се истребува поради лудоста на современото општество,хипокризијата навлезена во секоја пора од животот и масовната медиумска пропаганда.А главните играчи си ги влечат потезите како да се работи за шаховска игра и си го остваруваат зацртаното,за што и да се работи,сосема неважно.Ги заболе нив за човештвото.

,,Низ светот има терористички настани, и ние самите бевме жртви на тероризам, и знам дека ова прашање тука се сфаќа сериозно.Одблиску го следиме процесот, апсењата и истрагата, ќе ја следиме и судската постапка. Важно е да се почитуваат правилните процедури, за тие што го извршиле ова ужасно дело да бидат изведени пред правдата. Правниот систем треба да постапува според правилата и законите, за граѓаните да имаат доверба дека се осудени вистинските лица. ,,Пол Волерс За случајот Смилковско езеро:eek:

-и Јас сочуствувам за жртвите и се молам за нив секоја вечер исто како они што се молеа за нашите, и уверен сум дека обама ќе најде сила да го надмине овој проблем со терористите и да најде некој компромис за во иднина да не се случуваат вакви чинови бидејќи тоа не оди во прилог ниту на америка ниту на терористите.
Јас секој постигнат договор на белата куќа со терористите ќе го подржам.

,,Низ светот има терористички настани, и ние самите бевме жртви на тероризам, и знам дека ова прашање тука се сфаќа сериозно.Одблиску го следиме процесот, апсењата и истрагата, ќе ја следиме и судската постапка. Важно е да се почитуваат правилните процедури, за тие што го извршиле ова ужасно дело да бидат изведени пред правдата. Правниот систем треба да постапува според правилата и законите, за граѓаните да имаат доверба дека се осудени вистинските лица. ,,Пол Волерс

-и Јас сочуствувам за жртвите и се молам за нив секоја вечер исто како они што се молеа за нашите, и уверен сум дека обама ќе најде сила да го надмине овој проблем со терористите и да најде некој компромис за во иднина да не се случуваат вакви чинови бидејќи тоа не оди во прилог ниту на америка ниту на терористите.
Јас секој нивен постигнат договор ќе го подржам
Ne si prviot sto go spomenuva ova bas bi sakal da znam kako vo mk imase terorizam? dali ti voopsto znaes sto e terorizam i teroriisticka grupa? Kako se definira teroristickata grupa?

Жално ова што се случи во Бостон и без оправдување.Треба да си најголем идиот да циљаш на цивилки.Али на крај краева неможи да шеташ како шериф низ другите држави и по секоја цел да наметнуваш стил на живеење за да им го земаш лебот(нафтата).Инаку,Дарлинг горе вика дека треба дистинкција помеѓу невин народ и политика.Јас се прашувам дали невин народ воопшто постои?Во ваков свет не постои невин или вин,секој си го крка за каузата на нечии глави.
Оние и така си имаат зацртано како да се постигне целта.
Некогаш верував во силата на народот и дека народот е моќен да го смени текот на настаните но,народот хибернира а власта тоа чека.Се она што се случува и што до сега се случи беше неминовно.Последиците се овие па сеа нека калкулираат како уште повеќе да ја стимулираат и така неминовната “војна“ која што повеќе и повеќе ни се наговестува.

29wvh4.jpg

2zqekq1.jpg

--- надополнето: 16 април 2013 во 19:45 ---
Тоа што САД прават бељи по истокот никој не го спори нити оправдува. Но факт е дека по истокот ваквите настани си ги практикуваат и локалните племиња, секој ден експлозии и мртви. Што зборува дека ова е зло само по себе и да ги нема америте на блискиот исток можеби нема ова да им се случува дома, ама на блискиот исток „натпреварите“ ќе продолжат секако. Постои зло што се шири, сакале ние да признаеме или не.

Тие натпревари se pojavija откако Murica! им донесе демократија.

Еве коментар од Ирачанец.

Fuck USA (Not everyone in there), with it's deceptive lies and freedom! I'm pretty sure over 100 million people are fed up with America's policies and how it makes it's self the king of the world.. My uncle got killed by an American soldier.. Who was trying to give him freedom! Do you think that's fucking fair?!

I know what Saddam did was wrong.. But Iraq (Generally) was a shitload safer without America, Saddam was a warmonger, but minorities were treated better, I've got over 10 Christian friends who can confirm this.. If USA just let Saddam die and we to elect a new president, nothing would've happened.. But oh the oil.. How America loves you.

Како се прости овие, ќе им снимат некој филм дека муслиман од Северна Кореја ги пукнал бомбите.
Друго, невозможно ти постојано да си напаѓач, а да не добиеш барем мал контра удар.Потребно е да се спремни после нивните реакции низ цел свет...освен ако не им е некоја нова сцена ова.

Max Legend не е така, уште од 80-те се рокаат со бомби кај стигнат. Се тоа има еден заеднички именител а тоа не се САД. Иако јасно, по интервенциите на САД таму и состојбата е влошена.

Мохамед ал Чалаби: Се радувам кога го гледам ужасот во Америка

Свет | 16. април 2013 - 9:27
„Нека го почуствуваат и Американците страдањето, коие ние го чувствувавме од нивните воени сили“ изјавил лидерот на јорданската муслуманска салафистичка групација Мохамед ал Чалаби

926

apbostoninjuredkb130415wblog-400x225.jpg
Мохамед кој беше осуден поради загворор за напади врз дипломатски мисии на САД и други западни земји во Јордан во 2003 година во соработка со Ал Каеда, истакна дека се радува кога го гледа ужасот во Америка“.
„Американската крв не е повредна од муслиманската крв. Нека го почуствуваат и Американците страдањето, коие ние го чувствувавме од нивните воени сили, кои го окупираа Ирак и Авганистан и кои ги убиваат нашите луѓе, изјави Мохамед ал Чалаби.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom