ВИДЕО: Америка во шок, Бостон во крв!

• Креатор на темата Креатор на темата Muranyi
  • Време на започнување Време на започнување
Што ги ебам ке ги сечам они нас у 2001 со нивни војници у редовите на терористите дигаа војници исто вака неколку десетици погинаа вака ,они за 3 ца се жалат нека трпат

Max Legend не е така, уште од 80-те се рокаат со бомби кај стигнат. Се тоа има еден заеднички именител а тоа не се САД. Иако јасно, по интервенциите на САД таму и состојбата е влошена.

Avganistan pred sovetskata invazija bese obicna drzava vo razvoj. Koga sovetite dojdoa Murica im pomagase na verskite radikali da gi izbrkaat sovetite rezultirajki so nov rezim koj ja vodi drzavata kon sredniot vek.

Libija - diktatorska zemja koja terase tezok socijalizam, drzavata da se grizi za sekoja potreba na libiecot, Murica so drugite zapadni zemji dade pomos na verski radikali da go ubijat diktatorot. Uste edna zemja koja vleguva vo mracen Vek.

Egipet i Tunis isto kako Libija.

Libija - diktatorska zemja koja terase tezok socijalizam, drzavata da se grizi za sekoja potreba na libiecot, Murica so drugite zapadni zemji dade pomos na verski radikali da go ubijat diktatorot. Uste edna zemja koja vleguva vo mracen Vek.

Egipet i Tunis isto kako Libija.
Во ред, сега за што зборувавме? За Арапската пролет и како овие се замешани? Јасно е тоа. Еве во Иран во 1979 исто имаше промена на власт и Иран влезе во мрачно доба, а Америте беа на другата страна тогаш. Заедничкиот именител знаеш кој е, без разлика кој и како ја освоил власта. И во Африка го имаш истото сега. И се шири, секаде каде што членовите на една идеологија стануваат мнозинство ги гледаме истите работи.

Ало што ви е бе. Мало дете почина, а вие пишувате дека така требало нека страдат малце и Американците. Па кај ви е човечността. Што ако се случеше ова на некој ваш близок (недај господе) дали тогаш ќе сакавте да ви речат ако ти е страдај уште. Не можам да ве сватам.

http://tocka.com.mk/1/92662/tragicnata-prikazna-za-najmladata-zrtva-vo-vcerasnata-eksplozija

Ало што ви е бе. Мало дете почина, а вие пишувате дека така требало нека страдат малце и Американците. Па кај ви е човечността. Што ако се случеше ова на некој ваш близок (недај господе) дали тогаш ќе сакавте да ви речат ако ти е страдај уште. Не можам да ве сватам.

http://tocka.com.mk/1/92662/tragicnata-prikazna-za-najmladata-zrtva-vo-vcerasnata-eksplozija

Ima takvi luge na svetot koi posakuvaat na onoj koj im odzel se milo da im se vrati so kamata. Standardno oko za oko. Zatoa i ne iznenaduva reakcijata koja doaga od Iracani, Vietnamci, Srbi, Palestinci i drugi koi ja pocustvuvale demokratijata na Amerika.

А знаеш ли што уствари е целта што напаѓаат вакви "безопасни" и секојдневни настани? -Тоа што Америка секаде проповеда дека е најсилна и најмоќна држава во светот,воедно и најбезбедна,и секаде соли памет и продава муда за бубрези кај што не и е место,и сега браќата терористи,исфрустрирани,кој курац е некој од надвор да се меша да ме јебе у здрав мозок? сакаат да докажат дека американците уште кај себе не можат да си го средат го*ната,а не па на друго место..пораката за овие напади е,гледај си го својот двор,и не ги чепкај другите ! Исто како што направија со Југославија,со нас у 2001,и сега последно со Либија и компанија,а преходно и до ден денес со Иран............разликата меѓу нас и иранците е само што Иранците имаат муда да им се спротистават
Па и тука има логика тоа што велиш по принцип ,,не ми се мешај на мојот двор или јас ќе дојдам на твојот,, така нешто,сепак Бостон е близу до Канада и после 11 семптенври почнува нова правила за ригирозни гранични контроли и нема туку-така лесно некои терорист или радикална фракција толку лесно да внесе бомба во Бостон освен импровизирана бомба а за тоа треба материјали што се потребни за изработка импровизирана бомба и се наоѓа по аптеки,оружарници и слично и за тоа треба посебни документи како дозвола инаку ФБИ,НЦА,ЦИА досега ќе ги уапсеа терористи ама ништо од тоа сега бара некоја жртва на пример Асад или Мушараф;)

Ne si prviot sto go spomenuva ova bas bi sakal da znam kako vo mk imase terorizam? dali ti voopsto znaes sto e terorizam i teroriisticka grupa? Kako se definira teroristickata grupa?
Треба да помини време за да се истражи, но многу е очигледно дека настанот е чист тероризам. 2 бомби, јасно е.

Најверојатно се работи за исламски радикали (ќе покажи истрагата, да почекаме) кои после десетина неуспешни обиди, (неуспешни заради мерките превземени после 9.11) конечно успеаа да ја повредат Америка.

Среќа што експлозиите биле со слабо полнење, инаку последиците ќе беа далеку покатастрофални...

Патем, фактот што премногу инфо доаѓа за 2 загинати во Америка, а премалку инфо за 30 во Ирак (пример), е тоа што Американските медиуми имаат големо влијание во светот... за разлика од Ирачките.
Друга причина е што ваквите напади се реткост во западните општества, додека во исламските земји се случуваат скоро секојдневно.

543694_524351564299489_2087410038_n.jpg

Да не ти се верува у ПМ.
Зелената е бојата на Бостон.
Aj ako moze link od temata na kajgana,mislam deka imase tema za ova ili ako ima oficijalna strana za ovie kartive uste podobro.:)

Некарактеристично за исламски терористи, но не и тактика што не ја употребуваат.
Мадрид 2004...
Не исклучувам,но познато е дека на исламистите не им треба многу време за да ја превземат одговорноста.Барем таква била практиката досега.На некој начин,за нив е престиж и гордост кога ќе успеат да испланираат и спроведат ваква акција во борбата против нивниот непријател и не верувам дека би пропуштиле шанса за да се "пофалат" себеси.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom