ВИДЕО: Америка во шок, Бостон во крв!

• Креатор на темата Креатор на темата Muranyi
  • Време на започнување Време на започнување
А ова http://a1on.mk/wordpress/archives/132209 што е со ова поради која причина се тие убиени ? дечиња исто, што му згрешиле тие на господ да бидат убиени АМЕ не тие се авганистанци а ова е американче .. е тоа е разликата ајде доста ми продаваш муда за бубрези , неможеш ти мене ништо да ми кажеш многу добро знам како стојат работите .
Offf more ...mi go gubis vremeto....Vrati se na mojot post procitaj ubavo... eve ke ti pomognam "Drugo teroristicki napadi e necovecno da se podrzuvaat bez razlika kade i da se deshavaat.Koa ginat deca i nevini ne se gleda amer iracanec . itn." PS: Molimte ne replicrija so politika palestina,sirija...itn....

PS:Ne verglaj u mesto....!!!

a ako jas otidam vo irak ili avganistan i ako nekoj bespiloten avion me raketira i me digne vo vazduh ke izleze deka jas sum kriv a?
Па не си. Меѓутоа за мене човекот е ЧОВЕК. Трагедијата е трагедија и болката и сочувството не ги канализирам само кон една страна.
Јас сум апсолутен противник на цело ова лудило, јас пред се сум пацифист и жесток противник на насилство и вооружени напади и секоја, ама баш СЕКОЈА човечка жртва ме погодува и ме револтира.
За разлика од некои, јас подеднакво жалам и за убиен човек во Ирак и за убиен човек во Америка, затоа што тоа се луѓе кои сакаат да имаат живот, кои имаат фамилија која ги сака и не се вклучени во никакви политики и жално е заради високи политики тие да ги изгубат своите најмили или својот живот.

Па не си. Меѓутоа за мене човекот е ЧОВЕК. Трагедијата е трагедија и болката и сочувството не ги канализирам само кон една страна.
Јас сум апсолутен противник на цело ова лудило, јас пред се сум пацифист и жесток противник на насилство и вооружени напади и секоја, ама баш СЕКОЈА човечка жртва ме погодува и ме револтира.
За разлика од некои, јас подеднакво жалам и за убиен човек во Ирак и за убиен човек во Америка, затоа што тоа се луѓе кои сакаат да имаат живот, кои имаат фамилија која ги сака и не се вклучени во никакви политики и жално е заради високи политики тие да ги изгубат своите најмили или својот живот.
dali togas gi osuduvas toa sto go napravija amerite i nato vo avganistan vo libija vo sirija vo irak , znaes li ti kolku nevini deca se ubieni od taa politika sto ja vodat amerite ,

dali togas gi osuduvas toa sto go napravija amerite i nato vo avganistan vo libija vo sirija vo irak , znaes li ti kolku nevini deca se ubieni od taa politika sto ja vodat amerite ,
Ти мене ме читаш воопшто или само ме цитираш без да ми ги прочиташ мислењата?

Иначе еве само една мала перспектива

Од почетокот на војната во Ирак до 15 март 2013

Documented civilian deaths from violence
112,043 – 122,573

Дури чудно ми е, колку е повреден американскиот живот од „обичниот“.
a zamisli kolku zlodela imaat izvrseno a nikoj ne odgovara , sto ne go zatvorat dzordz bus vo hag , pa on prizna deka vojnata vo irak bila greska , celata rabota bila deka poseduva nuklearno oruzje a na kraj izleze deka bilo greska , , a kolku zivoti zaginaa , koj ke odgovara za toa , kako sto izjavi eden iracanec,
vo vremeto na sadam se zivese podobro nego sega:)
--- надополнето: 16 април 2013 во 16:41 ---
ti star si neli?

nasilje-afganistan.jpg

Ова е само еден од многутте примери.
Ги жалиме Американците само затоа што светските медиуми го отупеа за нив. Затоа што и ние сме отупени од центрифугата и трагедијата во едно „цивилизирано“ општество на белци е шок, наспроти тоа што се случува во третиот свет.

Луѓето како луѓуе. Невини, умреле, останале без екстремитетити, тоа е тоа. Секојдневна случка. Дали секој ден се потресуваме на ваквите настани?
НЕ.
Е па со што заслужиле овие случајни минувачи да бидат толку посебни? Затоа што се на ТВ и Американци?

Мене лично нити ми е драго што погинале цивили нити им се ситам. Само едно ме интересира, има ли некоја тема на овој форум на која се испишани скоро 10 страни за 24 часа за терористички напади во Ирак/Авганистан и каде се жали за нивните цивили и убиени деца? Ако има, постирајте ја.

Е па со што заслужиле овие случајни минувачи да бидат толку посебни? Затоа што се на ТВ и Американци?

Epa CNN e americki...si imaat amerite Facebook,Twiter, it drugi medii i ke trubat...Avganistan Nema ...
Ete poprosto amin......I Avganistan da ja imaa taa mediumska mok ke trubi isto....I samiot koa sednuvas na PC prvin ti e FB pa CNN i MK mediumi...sto posto ne ti avganistan.com na pocetna... Sekoj pisuva i zali za svoite ...i u MK udarna vest ne e Boston....nego so rekol kauboecot Zijadin Sela....

Дали ви текнува на изјавата на една гнасна американска кучка , што името не сакам да и го спомнам , кога ја прашаа за милионите невини луѓе од кои еден добар дел деца од блискиот исток кои беа убиени од страна на американците и кога она одговори дека тоа било цената на "демократијата" o_O o_O o_O
Цената на демократијата ???? o_O o_O Стварно ???? o_O
Во 2001 кога ми ги убиваа браќата , американците ми рекоа дека убијците биле "борци за човекови права" o_O и дека мора да ги наместиме министри , и дека не смееме да ги чепниме и дека можат да прават што сакат o_O
Епа извинете ме и наречите ме како сакате , ама веста за нападот у Бостон и не ме потреси баш најмногу .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom