- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.831
- Поени од реакции
- 8.863
Кога ќе се отвори такво место, ќе бидам најредовна. И многу бакшиш ќе оставам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кога ќе се отвори такво место, ќе бидам најредовна. И многу бакшиш ќе оставам.
Ако сакам да седам на место каде што ќе ми крештат деца наоколу ќе одам во градинка, не во кафич.Изгледа слабо излагаш.
Си излаупавте лајкови еден со друг хахаха. Нејсе изгледа имате некој проблем и сакате да измислите некои си правила кои веќе ги има. Тоа што ги толерираат е друг моабет а не дека ги нема.
И спомена дека во автобус двајцата сте платиле за во автобус и заради тоа ќе трпиш, тогаш по правило треба и во кафич да трпиш затоа што и тој со детето си платил пијачка кафе итн. И плус кафичот е приватно место од јавен карактер и газдата одлучува каква клиентела ќе си има ако ти одговара ќе си одиш а автобус е јавен карактер
Ако сакам да седам на место каде што ќе ми крештат деца наоколу ќе одам во градинка, не во кафич.
Постои многу едноставно решение на проблемот:
1. Места пријателски за фамилии и места на кои нема да бидат добредојдени мали, растрчани деца
2. Родителите да обратат повеќе внимание на воспитувањето и воспоставувањето на основна култура кај своите животинки кои се поттик за отварање на темава
Мислам дека тоа отприлика ја сумира темата.
П.С. Се кладам дека ниеден од вас што скокате против темава се нема возено 8 саата покрај размазено тригодишно детиште што кенка за сѐ што мрда, а родителите го оставаат на околината да го занимава.
Да појаснам. Со ваквата одлука би биле дестимулирани младите брачни парови кои сакаат да одат по ресторани и кина и притоа имаат намера да ги земаат и децата со себе. Hence помал наталитет.Е де Спасе, па белким нема по кина, театри, ресторани и книжари да се размножуваме?![]()
Младите брачни парови треба да се стимулираат повеќе време да проаѓаат заедно во постела (но не само за спиење), hence не мора да ги зимаат децата во ресторан, кино, театар... и бабите-дедовците-бејбиситерите треба да прават нешто.Да појаснам. Со ваквата одлука би биле дестимулирани младите брачни парови кои сакаат да одат по ресторани и кина и притоа имаат намера да ги земаат и децата со себе. Hence помал наталитет.
Па во пракса и нема такви норми, hence потребата од тие норми во пракса е темата на дискусијавакако да нема некои си норми за однесување на јавни места (кино, театар, исл.) или толку ги посетувате па само лупате паушални моабети.
Е де Спасе, па белким нема по кина, театри, ресторани и книжари да се размножуваме?![]()
Па во пракса и нема такви норми, hence потребата од тие норми во пракса е темата на дискусијава
Се толерираат затоа што се деца. И мене и тебе некој не толерирал додека сме играле џамија или камај во маало и се што оди со детството. Имањето дете или созревањето на личноста е бенефит сам по себе за вакви теми, кому што пречи.Целата поента на темава е дека правилата треба да важат и за децата како и за возрасните. За восрасните правилата ВЕЌЕ ВАЖАТ НО ДЕЦАТА ГИ ТОЛЕРИРААТ.
Разбираш? Или се правиш дека не разбираш?
.
Лурц, не знам за тебе ја по ресторани, кафани и кина не сум играл камај.Се толерираат затоа што се деца. И мене и тебе некој не толерирал додека сме играле џамија или камај во маало и се што оди со детството...
Баш затоа нема да ме чуди наскоро да има кафич по мој терк.Изгледа слабо излагаш.
Си излаупавте лајкови еден со друг хахаха. Нејсе изгледа имате некој проблем и сакате да измислите некои си правила кои веќе ги има. Тоа што ги толерираат е друг моабет а не дека ги нема.
И спомена дека во автобус двајцата сте платиле за во автобус и заради тоа ќе трпиш, тогаш по правило треба и во кафич да трпиш затоа што и тој со детето си платил пијачка кафе итн. И плус кафичот е приватно место од јавен карактер и газдата одлучува каква клиентела ќе си има ако ти одговара ќе си одиш а автобус е јавен карактер
Изгледа не ме сфати. Зборувате за ресторани и биоскопи како за сите јавни места по дефиниција. Постојат милион јавни места за кои е глупаво да се збори за било какви забрани. Затоа ти го посочив насловот, се збори за јавни места во целина не за кафеани. Затоа не штимаше некако.Лурц, не знам за тебе ја по ресторани, кафани и кина не сум играл камај.
Моите ме носеле насекаде ама за глупирање експресно заушки сум јадел. Играње на игралиште и на улица било, и нормално по дворови и по дома каде не оставале.