Еднаквост за сите прекршители на кодексот на однесување, децата и нивните родители не се исклучок

• Креатор на темата Креатор на темата PurplePuma
  • Време на започнување Време на започнување
Once in a while, ќе се појави некој што би им правел друштво на асоцијалниве луѓе кои мислат дека навистина менуваат нешто со темава.
Дури слатко за читање. Од мака слатко. Од сожалување. :) Дека некој им реплицира уште..

Once in a while, ќе се појави некој што би им правел друштво на асоцијалниве луѓе кои мислат дека навистина менуваат нешто со темава.
Дури слатко за читање. Од мака слатко. Од сожалување. :) Дека некој им реплицира уште..

Асоцијални велиш?
Журка си, брат :) :)

Нормално дека ќе се движи, ќе оди во WC, ќе седне, ќе стане.
Трчање и урлање се движење, но исто така пречат на другите.
Што значи правото на движење, попречува нечие туѓо право.
И тука престанува правото.
Маче, која брзина на движење на дечиштата е прифатлива? 40км/ч во населено подрачје?

Асоцијални велиш?
Журка си, брат :) :)

Журка. Хахаха, ми се гади од скопски сленгови.
Иронично што, најверојатно не знаеш што значи тоа штом вака го употребуваш.
На 24 години деца што трчкаат да ти пречат дур јадеш некоја пица, што останало за журка..
Прегласно е? Сите се туркаат? Темно е за муабет? :)

Журка. Хахаха, ми се гади од скопски сленгови.
Иронично што, најверојатно не знаеш што значи тоа штом вака го употребуваш.
На 24 години деца што трчкаат да ти пречат дур јадеш некоја пица, што останало за журка..
Прегласно е? Сите се туркаат? Темно е за муабет? :)

Јок.
Ако ми се сака гужва, ќе одам на журка.
Ако ми се сака како човек да јадам, ќе одам во ресторан.

Ти ветувам дека ако некогаш јадеш со мене, нема да користам скопски сленгови, за да не ти се гади.

Сепак, на било каков начин оправдувањето на разулавени деца, шутирање столчиња, туркање келнери, истурање (намерно) на сол на земјата, серење во сред ресторан, тепачки, дрпање на предметите на останатите клиенти е показател на степенот на твојата култура.

Забрана не би воведол, но реагирање во случај на нарушување би воведол.
А како би го регулирал и систематизирал тоа реагирање (а мора да се регулира)... ако не со нешто во пишана форма?

Со што доаѓаш до нешто како забрана, или како веќе сакаш пополитички да го викаш... за мене добро е и натпис со предупредување на влез и активно опоменување од вработените во објектот, на принцип: опомена, жолт и на крај црвен картон.

Чуден човек си Пумо.
Не ти смета инцест, а сакаш забрана за невоспитани деца.

Не е баш така едноставна целата приказна... Јас имам такви мали палави на лагер и не ми е сеедно кога треба некаде да одам... Би требало родителите да се самосвесни што и како можат со сопствените деца. Ама, факт е дека никој не е должен да трпи разлигавено човече како му се пика под столче; мене многу ми смета и ако насетам дека моите имаат тенденција за адреналинска реакција, ги собирам и толку. Проблемот е што кај нас сопствените задоволства луѓето ги ставаат пред се; децата се најмалку криви, треба да се вклопат не се само гаџети за шетање!

Сепак, на било каков начин оправдувањето на разулавени деца, шутирање столчиња, туркање келнери, истурање (намерно) на сол на земјата, серење во сред ресторан, тепачки, дрпање на предметите на останатите клиенти е показател на степенот на твојата култура.

И ти сега претера со набројувањето...Кој :гомце: на сред ресторант?Ке ја опишеш случката?Си била сведок?Кога се случила?Имало подоцна реакција од вработените?
Знам дека ке напишеш нешто друго за да го избегнеш одговорот.но не мора ни да се потрудиш...
Незнам,сите овие твои одговори ме тера да мислам дека не ги сакаш децата воопшто.А доколку грешам и имаш ти еден ден дете тоа ке биде најмирното и најмилото на свет за тебе <333
It's a kid...It's just a kid.Не разбира ништо тоа на тие години.

Чуден човек си Пумо.

Не ти смета инцест, а сакаш забрана за невоспитани деца.

Да?не и пречи?Wow...Пумата вистина е феномен...Па дури и абортусот го оправдува.:icon_mrgr:

Кој :гомце: на сред ресторант?Ке ја опишеш случката?Си била сведок?Кога се случила?Имало подоцна реакција од вработените?
Oва беше постирано неколку поста над твојот, ама нема зијан да повториме. Погледај на 00:52.
Не е поентата што ове не е кај нас, толку лоши навики поприма нашето општество од западното, што само е прашање на време кога и тука ќе почнат вакви страња (буквално).

--- надополнето: 15 август 2013 во 12:41 ---
Once in a while, ќе се појави некој што би им правел друштво на асоцијалниве луѓе кои мислат дека навистина менуваат нешто со темава...
Благодарни сме неизмерно што толку социјално не дружиш на темава! (y)

3osmxp.jpg

Vanlok се извинувам што не сум видела но постовите на Пумата некогаш навистина можат од памет да те извадат.И мислам дека нема потреба од создавање на толкава бука од страна на форумџиката.
Сите сме биле деца,и таа била дете.Така да доста со тоа drama queen.

А како би го регулирал и систематизирал тоа реагирање (а мора да се регулира)... ако не со нешто во пишана форма?

Со што доаѓаш до нешто како забрана, или како веќе сакаш пополитички да го викаш... за мене добро е и натпис со предупредување на влез и активно опоменување од вработените во објектот, на принцип: опомена, жолт и на крај црвен картон.

Во пишана форма која нема да носи наслов забрана, туку правила за почитување, ито воведени од сопственикот (ако не му чини да му бичат деца и родители, на негова штета загубата на профит).

Инаку забрана како забрана ми е премногу глупо и себично. Па деца биле? Па затоа се деца, за да пораснат.

PurplePuma , трчале урлале е субјективен поглед на работава. Мене не ми менува дали ќе играле брканици во салата, дали ќе викаат погласно, дали ќе се пуштаат клизачи. И тука стапува во сила мнозинството, а не поединец кому му смета. Ако на мнозинството му е Ок, нема тука шо да му се оди по газот на некој кому му сметало. Горе долу мислам дека кај возрасните поинаку работи мозокот кога во прашање се деца, поинаква е толеранцијата, сега нормално ако жената му се разведила или го отерала у пм, па секое движење и мува му смета.

Во пишана форма која нема да носи наслов забрана, туку правила за почитување, ито воведени од сопственикот (ако не му чини да му бичат деца и родители, на негова штета загубата на профит).

Инаку забрана како забрана ми е премногу глупо и себично. Па деца биле? Па затоа се деца, за да пораснат.

PurplePuma , трчале урлале е субјективен поглед на работава. Мене не ми менува дали ќе играле брканици во салата, дали ќе викаат погласно, дали ќе се пуштаат клизачи. И тука стапува во сила мнозинството, а не поединец кому му смета. Ако на мнозинството му е Ок, нема тука шо да му се оди по газот на некој кому му сметало. Горе долу мислам дека кај возрасните поинаку работи мозокот кога во прашање се деца, поинаква е толеранцијата, сега нормално ако жената му се разведила или го отерала у пм, па секое движење и мува му смета.

А демек името е битно :) Океј, нека биде одлука според која сите дерачи, во пелени, малолетни и возрасни, мораат да го напуштат местото.
Не биди сигурна дека е тоа погубно за профитот. Сигурно една бродска компанија знае подобро од некој кој има маалски кафич.

Далеку од тоа дека на ,,сите им е сеедно,, - од каде го знаеш тоа? На крајот, ова е тема на форум (во кој не учествува мнозинството), анкета нема, и сепак, сите се срцки овде ;)
--- надополнето: 16 август 2013 во 01:45 ---
И ти сега претера со набројувањето...Кој :гомце: на сред ресторант?Ке ја опишеш случката?Си била сведок?Кога се случила?Имало подоцна реакција од вработените?
Знам дека ке напишеш нешто друго за да го избегнеш одговорот.но не мора ни да се потрудиш...
Незнам,сите овие твои одговори ме тера да мислам дека не ги сакаш децата воопшто.А доколку грешам и имаш ти еден ден дете тоа ке биде најмирното и најмилото на свет за тебе <333
It's a kid...It's just a kid.Не разбира ништо тоа на тие години.

Да?не и пречи?Wow...Пумата вистина е феномен...Па дури и абортусот го оправдува.:icon_mrgr:

Јас ти викам да читаш, ти не, па не. Аман, првиот пост. Оној, воведниот.
Не е многу.

А има и други овде сведоци, тоа што тебе те мрзи, не можам да ти помогнам.

Ти што мислиш за мене, е тотално ирелевантно, и за темата, а и за мене.
--- надополнето: 16 август 2013 во 01:46 ---
Vanlok се извинувам што не сум видела но постовите на Пумата некогаш навистина можат од памет да те извадат.И мислам дека нема потреба од создавање на толкава бука од страна на форумџиката.
Сите сме биле деца,и таа била дете.Така да доста со тоа drama queen.

А можеш и да одшеташ од темата, иако си добредојдена.
За твое добро, да не се вадиш од памет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom