Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Once in a while, ќе се појави некој што би им правел друштво на асоцијалниве луѓе кои мислат дека навистина менуваат нешто со темава.
Дури слатко за читање. Од мака слатко. Од сожалување.Дека некој им реплицира уште..
Маче, која брзина на движење на дечиштата е прифатлива? 40км/ч во населено подрачје?Нормално дека ќе се движи, ќе оди во WC, ќе седне, ќе стане.
Трчање и урлање се движење, но исто така пречат на другите.
Што значи правото на движење, попречува нечие туѓо право.
И тука престанува правото.
Маче, која брзина на движење на дечиштата е прифатлива? 40км/ч во населено подрачје?
Асоцијални велиш?
Журка си, брат![]()
![]()
Журка. Хахаха, ми се гади од скопски сленгови.
Иронично што, најверојатно не знаеш што значи тоа штом вака го употребуваш.
На 24 години деца што трчкаат да ти пречат дур јадеш некоја пица, што останало за журка..
Прегласно е? Сите се туркаат? Темно е за муабет?![]()
А како би го регулирал и систематизирал тоа реагирање (а мора да се регулира)... ако не со нешто во пишана форма?Забрана не би воведол, но реагирање во случај на нарушување би воведол.
Сепак, на било каков начин оправдувањето на разулавени деца, шутирање столчиња, туркање келнери, истурање (намерно) на сол на земјата, серење во сред ресторан, тепачки, дрпање на предметите на останатите клиенти е показател на степенот на твојата култура.
Чуден човек си Пумо.
Не ти смета инцест, а сакаш забрана за невоспитани деца.
Oва беше постирано неколку поста над твојот, ама нема зијан да повториме. Погледај на 00:52.Којна сред ресторант?Ке ја опишеш случката?Си била сведок?Кога се случила?Имало подоцна реакција од вработените?
Благодарни сме неизмерно што толку социјално не дружиш на темава!Once in a while, ќе се појави некој што би им правел друштво на асоцијалниве луѓе кои мислат дека навистина менуваат нешто со темава...
А како би го регулирал и систематизирал тоа реагирање (а мора да се регулира)... ако не со нешто во пишана форма?
Со што доаѓаш до нешто како забрана, или како веќе сакаш пополитички да го викаш... за мене добро е и натпис со предупредување на влез и активно опоменување од вработените во објектот, на принцип: опомена, жолт и на крај црвен картон.
Не се децата проблем, туку родителите. Сите овие „препораки„ за кои зборуваме тука, се однесуваат на родителите.Сите сме биле деца,и таа била дете.
Во пишана форма која нема да носи наслов забрана, туку правила за почитување, ито воведени од сопственикот (ако не му чини да му бичат деца и родители, на негова штета загубата на профит).
Инаку забрана како забрана ми е премногу глупо и себично. Па деца биле? Па затоа се деца, за да пораснат.
PurplePuma , трчале урлале е субјективен поглед на работава. Мене не ми менува дали ќе играле брканици во салата, дали ќе викаат погласно, дали ќе се пуштаат клизачи. И тука стапува во сила мнозинството, а не поединец кому му смета. Ако на мнозинството му е Ок, нема тука шо да му се оди по газот на некој кому му сметало. Горе долу мислам дека кај возрасните поинаку работи мозокот кога во прашање се деца, поинаква е толеранцијата, сега нормално ако жената му се разведила или го отерала у пм, па секое движење и мува му смета.
И ти сега претера со набројувањето...Којна сред ресторант?Ке ја опишеш случката?Си била сведок?Кога се случила?Имало подоцна реакција од вработените?
Знам дека ке напишеш нешто друго за да го избегнеш одговорот.но не мора ни да се потрудиш...
Незнам,сите овие твои одговори ме тера да мислам дека не ги сакаш децата воопшто.А доколку грешам и имаш ти еден ден дете тоа ке биде најмирното и најмилото на свет за тебе <333
It's a kid...It's just a kid.Не разбира ништо тоа на тие години.
Да?не и пречи?Wow...Пумата вистина е феномен...Па дури и абортусот го оправдува.![]()
Vanlok се извинувам што не сум видела но постовите на Пумата некогаш навистина можат од памет да те извадат.И мислам дека нема потреба од создавање на толкава бука од страна на форумџиката.
Сите сме биле деца,и таа била дете.Така да доста со тоа drama queen.